No właśnie byłem się tam przejść ostatnio i o ile okolica, zieleń są tam bardzo przyjemne, to infrastruktura parkowa robi tam bardzo "kiepskie" wrażenie. Latarnie porozbijane, ta zmalowana piramida, która w zasadzie nie wiem czym jest, obok nieuporządkowane krzaki...

Tylko czy to nie jest trochę tak, że ta okolica jest nocami pusta, bo w okolicy dopiero teraz przybywa mieszkańców (Osiedle Eldorado, Osiedle Park Lotników), ale chyba nie na tyle dużo, żeby park "zaludnili", tym bardziej, że jest on dla nich mniej po drodze, niż na przykład Park Lotników, czy jego część po tej stronie Al. Jana Pawła II. W związku z tym park obok Muzeum Lotnictwa w Krakowie raczej nie będzie, zwłaszcza nocami, miejscem, gdzie zawsze ktoś będzie przechodził, co powstrzymuje jakoś tam wandalizm.
Gdybym miał szukać pomysłu na to miejsce, to w pierwszej kolejności zastanowiłbym się nad jego ogrodzeniem i zamykaniem np. o 22, podobnie jak Park Jordana, plus objęcie ochroną i/lub monitoringiem z pobliskiego muzeum. Gdyby coś się działo niepokojącego tam, to zgłoszenia, interwencje itp.
Druga sprawa, to warto byłoby pomyśleć o czymś, co ściągnie tam ludzi... myślę, że sprawdzić mógłby się np. street workout park - taki jak w Parku Lotników w pobliży Kraków Areny. Zawsze są przy nim jacyś ćwiczący ludzie, skoro sportowcy, to raczej nie urządzą jednocześnie libacji, a mało tego, jeszcze zadbają o otoczenie, bo tak to zwykle bywa z miejscami, z których się korzysta na co dzień