Apel o właściwe zachowanie, szanowanie części wspólnych bloku Orlińskiego 6

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 6 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Staś

Apel o właściwe zachowanie, szanowanie części wspólnych bloku Orlińskiego 6

Postautor: Staś » 01 lis 2016, 19:04

Proszę sąsiadów o poszanowanie wspólnej własności za którą każdy z nas zapłacił ciężkie pieniądze.
Klatki schodowe już są brudne i poobijane. Rozumiem, że teraz dużo się wnosi i wynosi, ale chyba można się postarać żeby nie obijać i nie brudzić. Kolejny sprawa - drzwi w częściach wspólnych poobdzierane- ktoś otwiera ciężkim butem lub przenoszonym przedmiotem. W kierunku kontenerów na gruz już jest ścieżka przez teren zielony - nie chce się iść 5 m dalej. Lepiej dewastować? Na podwórku leżą kawałki ścianek działowych - gruz gipsowy. "Przewróciło się niech leży". Narożniki tynku poobijane w wielu miejscach - nawet na zewnątrz. Rozumiem, że każdy skupiony jest teraz na wykończeniu mieszkania, ale mieszkając będziecie też siłą rzeczy patrzeć na części wspólne. Ekipy wykańczające też można uczulić słownie.
Myślę, że nie po to kupowaliśmy mieszkania w nowym, żeby po kilku miesiącach mieć blok o wyglądzie starego.

gucio

Re: Apel o właściwe zachowanie, szanowanie części wspólnych bloku Orlińskiego 6

Postautor: gucio » 02 lis 2016, 10:03

Bravo
A gdzie ochrona? Siedzi i czyta prasę?

sam.slater

Postautor: sam.slater » 02 lis 2016, 10:56

Ochrona jest, nawet dwie osoby chodzą, ba nawet wjeżdżają na 7 piętro, bo mają tam punkt kontrolny do odbicia, ale nic więcej ich nie interesuje...kiedyś zwróciłem uwagę, aby zamykali drzwi wejściowe przy domofonie to popatrzyli na mnie jakbym im kazał robić coś ponad to co mają zlecone...jak dla mnie są bezużyteczni...

Z brudem na klatce to niestety fakt - ściany przy windzie są już brudne - kiedyś malowało się lamperie olejne i było to praktyczne, a teraz jest zwykła farba mało . na brud - wystarczy brudna rękawiczka robotnika i ściana brudna...

A czy orientuje się ktoś kiedy zacznie się sprzątanie klatek schodowych? Domyślam się, że dostaniemy za chwilę rachunki z czynszem, a części wspólnych jeszcze nikt nie sprzątał.

Banan7775

Postautor: Banan7775 » 02 lis 2016, 22:24

Wiem że na to nie wygląda ale części wspólne były już nie raz sprzątane... (sam widziałem) ja już dawno dostałem informację odnośnie czynszu i na pewno jest to grube przegięcie bo za mieszkanie 53 m2 wyszło ponad 500 zł

Ogrodniczka

Postautor: Ogrodniczka » 02 lis 2016, 22:55

Są sprzątane , widziałam kilkakrotnie, nawet w niedzielę pan mył podłogi. Czynsz za 51 m 470 zł jest lekko przerażający:(

kamyk-333

Postautor: kamyk-333 » 05 lis 2016, 1:58

ja mam 47,9m2 i czynsz trochę ponad 400 zł - wydaje mi się to normalna wysokość. Moi rodzice mieszkający w Mistrzejowicach mają w proporcjonalnej wysokości. Na pewno odejdzie koło 40 zł opłaty za kontener na gruz - nie będzie przecież stał tam zawsze.

Wróć do „Orlińskiego 6 (etap II) – forum mieszkańców budynku”