[Bud. D] Szczelina na balkonie pomiędzy balustradą a płytkami - Centralna Park

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku D Osiedla Centralna Park od LC Corp w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Awatar użytkownika
Greg

[Bud. D] Szczelina na balkonie pomiędzy balustradą a płytkami - Centralna Park

Postautor: Greg » 08 kwie 2018, 19:21

Witam czy ktoś już zastanawiał sie jak zniwelować szczelinę na balkonie pomiędzy balustradą a płytkami? Co by np. psiak przez nia nie wypadł ;)

Annarem

Re: [Bud. D] Szczelina na balkonie pomiędzy balustradą a płytkami - Centralna Park

Postautor: Annarem » 09 kwie 2018, 12:34

Ja myślałam (po najmniejszej linii oporu) o doniczkach skrzynkach takich długich, tylko muszą mieć szerokość min.20 cm. Ewentualnie podest tarasowy na całą powierzchnię balkonu :D

Awatar użytkownika
Greg

Re: [Bud. D] Szczelina na balkonie pomiędzy balustradą a płytkami - Centralna Park

Postautor: Greg » 09 kwie 2018, 13:22

Annarem pisze:Ja myślałam (po najmniejszej linii oporu) o doniczkach skrzynkach takich długich, tylko muszą mieć szerokość min.20 cm. Ewentualnie podest tarasowy na całą powierzchnię balkonu :D

O do niczkach myślałem ale zawsze to zabierze jakąś powierzchnie znowu podest w miejscach gdzie są szpary też nie będzie miał się ak trzymać :/
Myślałem żeby pod podest dac najpierw kratke ocynkowaną a potem własnie podest tarasowy może tak się uda stabilnie, ale czekam jeszcze na jakieś pomysły. Szczerze mówiąc dla mnie taka budowa balkonu jest dość mało praktyczna.

Annarem

Postautor: Annarem » 09 kwie 2018, 13:36

Greg pisze:
Annarem pisze:Ja myślałam (po najmniejszej linii oporu) o doniczkach skrzynkach takich długich, tylko muszą mieć szerokość min.20 cm. Ewentualnie podest tarasowy na całą powierzchnię balkonu :D

O do niczkach myślałem ale zawsze to zabierze jakąś powierzchnie znowu podest w miejscach gdzie są szpary też nie będzie miał się ak trzymać :/
Myślałem żeby pod podest dac najpierw kratke ocynkowaną a potem własnie podest tarasowy może tak się uda stabilnie, ale czekam jeszcze na jakieś pomysły. Szczerze mówiąc dla mnie taka budowa balkonu jest dość mało praktyczna.

No te panele mają ok. 50×50 cm z tego, co się orientowałam, szpara ok.10cm więc jakby tak na wcisk ułożyć to może by się jakoś trzymało. W każdym razie też czekam na pomysły, bo póki co sierściuch musi oglądać świat zza szyby :lol: :lol: :lol:

eInka

Postautor: eInka » 14 kwie 2018, 21:32

Dla siersciucha nalezy osiatkowac ;)

Annarem

Postautor: Annarem » 15 kwie 2018, 17:27

eInka pisze:Dla siersciucha nalezy osiatkowac ;)

Chyba nie tylko dla sierściucha...ale też przeciwko latającym z góry od sąsiadów petom i kawałkom szkła... :?

Awatar użytkownika
Greg

Postautor: Greg » 15 kwie 2018, 18:22

Ja bedę kładł deski kompozytowe na legarach. Widziałem że juz ktos takowe ma.

Annarem

Postautor: Annarem » 16 kwie 2018, 11:20

Greg pisze:Ja bedę kładł deski kompozytowe na legarach. Widziałem że juz ktos takowe ma.

Jak już położysz, to daj znać jak się to sprawdza i jak wygląda, jak możesz :)

Awatar użytkownika
Greg

Postautor: Greg » 16 kwie 2018, 13:43

Annarem pisze:
Greg pisze:Ja bedę kładł deski kompozytowe na legarach. Widziałem że juz ktos takowe ma.

Oks

lofinden

Postautor: lofinden » 21 maja 2018, 22:23

Greg pisze:
Annarem pisze:

Oks

I jak? Położyłeś?

Wróć do „[Bud. D] (etap I) Osiedle Centralna Park – forum mieszkańców budynku”