[Bud. D] Balkony: wygląd, jakość wykonania i trwałość - Centralna Park Kraków

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku D Osiedla Centralna Park od LC Corp w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Pegaso

Postautor: Pegaso » 15 lut 2017, 15:40

Dziś widziałem ,ze montowali resztę paneli na balkonach od strony zachodniej.

siano

Re: [Bud. D] Balkony: wygląd, jakość wykonania i trwałość - Centralna Park Kraków

Postautor: siano » 18 lut 2017, 12:31

Na jednym balkonie zostały zamontowane pomarańczowe panele. Niestety są one dużo bardziej przejrzyste niż białe.

Obrazek
Obrazek

Vissas

Re: [Bud. D] Balkony: wygląd, jakość wykonania i trwałość - Centralna Park Kraków

Postautor: Vissas » 18 lut 2017, 14:09

Na wizualizacji bloku widzę trzy odcienie balkonów i niestety wszystkie przejrzyste.
Mimo tego - to co montują wygląda nieźle. Chyba ze masz lek wysokości, kupujesz mieszkanie na 6 pietrze i wyjście na balkon będzie się ograniczało do stania w drzwiach :D

misstrout

Postautor: misstrout » 20 lut 2017, 11:31

Vissas pisze:Na wizualizacji bloku widzę trzy odcienie balkonów i niestety wszystkie przejrzyste.
Mimo tego - to co montują wygląda nieźle. Chyba ze masz lek wysokości, kupujesz mieszkanie na 6 pietrze i wyjście na balkon będzie się ograniczało do stania w drzwiach :D

Spoko miałam całkiem przezroczysty w mieszkaniu w którym mieszkałam do niedawna, na 5 piętrze. Na początku faktycznie jest dziko ale potem przecież ustawiasz co nieco (jakieś kwiatki jakieś krzesła) i chyba mózg się dostraja, że to jednak szyba ;) Gorzej mają niższe piętra bo słabo z prywatnością ale zauważyłam, że ludzie naklejali folie, które imitowały szkło piaskowane.

Annarem

Postautor: Annarem » 20 lut 2017, 13:01

Te przeźroczyste pomarańczowe szyby wyglądają, jak pudełko po tic tac'ach :lol:

abcd

Postautor: abcd » 20 lut 2017, 15:39

sztuka w paincie;-)
na wizualizacjach faktycznie te panele są bardziej transparentne i jaśniejsze.

Obrazek

sylwuszka

Postautor: sylwuszka » 20 lut 2017, 20:43

Ja myślałam, że balkony będą bardziej wpadały w żółty kolor. Właśnie taki jak na wizualizacji, bardziej słoneczny. W rzeczywistości ten pomarańczowy jest taki "mocniejszy".

Awatar użytkownika
jafarek
Kontaktowanie:

Postautor: jafarek » 20 lut 2017, 21:08

Będę bardziej przezroczyste. Na panel jest folia ochronna - chyba z dwóch stron, przez co wyglądają na bardzo ciemne.

Mnie natomiast martwi słaba jakość wykończenia samych barierek. Ciekaw jestem czy śruby będą jakoś "schowane" czy będzie to finalnie wyglądał jak na fotach.

Poniżej zdjęcia z rana.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

kusza

Postautor: kusza » 21 lut 2017, 10:49

Mnie natomiast martwi słaba jakość wykończenia samych barierek. Ciekaw jestem czy śruby będą jakoś "schowane" czy będzie to finalnie wyglądał jak na fotach.

Nie bardzo rozumiem. W miejscu gdzie wstawione są już szyby nie widać tych śrub... Chodzi Ci zatem, abyś Ty nie widział ich przez "szparę" pomiędzy balkonem a szybą, stojąc na balkonie?

Jeśli tak, to nie liczyłbym zbytnio na to :) Byłem wczoraj po pracy tam i robią to przysłowiowe Wieśki, podwykonawcy, którzy przyjeżdżają jednym lublinem w "pięciu" (nie wiem ilu ich jest dokładnie :)) i wstawiają te szyby, a więc na taką estetykę z ich strony nie liczyłbym. Poza tym, widziałem takie rozwiązania na innych balkonach, i tylko stojąc bezpośrednio nad szparą pomiędzy szybą a balkonem, możesz je dostrzec, inaczej są niewidoczne :)

Pegaso

Postautor: Pegaso » 21 lut 2017, 14:47

Przejeżdżałem tam dziś - ściana zachodnia praktycznie gotowa. Trzeba przyznać ,ze po montażu tych "szyb" budynek ładnie się prezentuje.

Wróć do „[Bud. D] (etap I) Osiedle Centralna Park – forum mieszkańców budynku”