[Bud. D] Balkony: wygląd, jakość wykonania i trwałość - Centralna Park Kraków
Dziś widziałem ,ze montowali resztę paneli na balkonach od strony zachodniej.
Re: [Bud. D] Balkony: wygląd, jakość wykonania i trwałość - Centralna Park Kraków
Na jednym balkonie zostały zamontowane pomarańczowe panele. Niestety są one dużo bardziej przejrzyste niż białe.

Re: [Bud. D] Balkony: wygląd, jakość wykonania i trwałość - Centralna Park Kraków
Na wizualizacji bloku widzę trzy odcienie balkonów i niestety wszystkie przejrzyste.
Mimo tego - to co montują wygląda nieźle. Chyba ze masz lek wysokości, kupujesz mieszkanie na 6 pietrze i wyjście na balkon będzie się ograniczało do stania w drzwiach
Mimo tego - to co montują wygląda nieźle. Chyba ze masz lek wysokości, kupujesz mieszkanie na 6 pietrze i wyjście na balkon będzie się ograniczało do stania w drzwiach

Vissas pisze:Na wizualizacji bloku widzę trzy odcienie balkonów i niestety wszystkie przejrzyste.
Spoko miałam całkiem przezroczysty w mieszkaniu w którym mieszkałam do niedawna, na 5 piętrze. Na początku faktycznie jest dziko ale potem przecież ustawiasz co nieco (jakieś kwiatki jakieś krzesła) i chyba mózg się dostraja, że to jednak szyba

Te przeźroczyste pomarańczowe szyby wyglądają, jak pudełko po tic tac'ach 

sztuka w paincie;-)
na wizualizacjach faktycznie te panele są bardziej transparentne i jaśniejsze.

na wizualizacjach faktycznie te panele są bardziej transparentne i jaśniejsze.

Ja myślałam, że balkony będą bardziej wpadały w żółty kolor. Właśnie taki jak na wizualizacji, bardziej słoneczny. W rzeczywistości ten pomarańczowy jest taki "mocniejszy".
Będę bardziej przezroczyste. Na panel jest folia ochronna - chyba z dwóch stron, przez co wyglądają na bardzo ciemne.
Mnie natomiast martwi słaba jakość wykończenia samych barierek. Ciekaw jestem czy śruby będą jakoś "schowane" czy będzie to finalnie wyglądał jak na fotach.
Poniżej zdjęcia z rana.

Mnie natomiast martwi słaba jakość wykończenia samych barierek. Ciekaw jestem czy śruby będą jakoś "schowane" czy będzie to finalnie wyglądał jak na fotach.
Poniżej zdjęcia z rana.

Nie bardzo rozumiem. W miejscu gdzie wstawione są już szyby nie widać tych śrub... Chodzi Ci zatem, abyś Ty nie widział ich przez "szparę" pomiędzy balkonem a szybą, stojąc na balkonie?
Jeśli tak, to nie liczyłbym zbytnio na to

Przejeżdżałem tam dziś - ściana zachodnia praktycznie gotowa. Trzeba przyznać ,ze po montażu tych "szyb" budynek ładnie się prezentuje.
Wróć do „[Bud. D] (etap I) Osiedle Centralna Park – forum mieszkańców budynku”