[Bud. C] Odbiory mieszkań od dewelopera / na co zwrócić uwagę / terminy - Orlińskiego 9

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku C Orlińskiego 1.
artek-

[Bud. C] Odbiory mieszkań od dewelopera / na co zwrócić uwagę / terminy - Orlińskiego 9

Postautor: artek- » 08 sty 2019, 13:14

Dostalem termin na wtorek 15 stycznia - budynek C

Fileon

Re: [Bud. C] Odbiory mieszkań od dewelopera / na co zwrócić uwagę / terminy - Orlińskiego 9

Postautor: Fileon » 08 sty 2019, 14:40

artek- pisze:Dostalem termin na wtorek 15 stycznia - budynek C

Można wiedzieć która klatka ?

Danielcyfra

Re: [Bud. C] Odbiory mieszkań od dewelopera / na co zwrócić uwagę / terminy - Orlińskiego 9

Postautor: Danielcyfra » 08 sty 2019, 14:49

Też mam termin na wtorek, bud. C klatka 1

keks

Postautor: keks » 08 sty 2019, 15:26

artek- pisze:Dostalem termin na wtorek 15 stycznia - budynek C

Fileon pisze:Można wiedzieć która klatka ?

Danielcyfra pisze:Też mam termin na wtorek, bud. C klatka 1

Bardo dobre wiadomości, czyli jednak, przynajmniej częściowo potwierdziły się informacje, które przekazała @Fileon :)
Fileon pisze:W tym tygodniu ma być znany harmonogram odbiorów, a w przyszłym tygodniu mają ruszyć odbiory w budynkach C i D.

Macie jakiś plan na odbiór mieszkania od dewelopera, zabieracie ze sobą np. fachowca, który będzie prowadził prace wykończeniowe, czy bierzecie metr, poziomicę, jakąś lampkę do sprawdzenia prądu w gniazdkach, zapalniczkę do sprawdzenia ciągu wentylacji i robicie odbiór mieszkania od dewelopera - jak w tych punktach? W sumie, to jest chyba do zrobienia. Mam nadzieję, że nie będzie wielu usterek, uda się szybko odebrać i będzie można zacząć prace wykończeniowe :) Jak myślicie, uda się wyrobić w dwa miesiące?

Fileon

Postautor: Fileon » 08 sty 2019, 16:20

Termin 17.01 bud. C kl.II :D

damianw

Postautor: damianw » 08 sty 2019, 16:27

Budynek 9C, klatka II, odbiór 16.01

magdziula

Postautor: magdziula » 14 sty 2019, 12:16

Witajcie, ja mam odbior na jutro na 12.00 bud C kl. I IV pietro wiecie moze na co zwrocic szczegolną uwagę?

mordredo

Postautor: mordredo » 14 sty 2019, 18:42

magdziula popatrz tu https://noweczyzyny.com/forum/viewtopic.php?t=3471&start=150
chyba że pytasz ludzi którzy są już po, to nie pomogę 8-)

keks

Postautor: keks » 14 sty 2019, 23:08

mordredo pisze:magdziula popatrz tu https://noweczyzyny.com/forum/viewtopic.php?t=3471&start=150
chyba że pytasz ludzi którzy są już po, to nie pomogę 8-)

Słuszna ta lista, bo faktycznie dobrze, że można było tyle o odbiorach w innych blokach poczytać, bo jednak sporo usterek się powtarza. Swoją drogą mam nadzieję, że ludzie z Budimexu też czytają forum i może bardziej zwracają uwagę na jakość oddawanych mieszkań, czyli na usterki, które zdarzają się najczęściej :)

renataszatkowska

Postautor: renataszatkowska » 17 sty 2019, 15:59

:]
Żebyś się nie zdziwił!
U mnie na trzecim odbiorze było czterech budimexowych komediantów...
Asysta inżynierów z uprawnieniami(co też kosztuje!) nic nie daje. Poza "Zwykłymi" krzywiznami tam gdzie nie trzeba, i niechlujstwem. Po pół roku odkrywam kolejne usterki. Przed wczoraj np. nie przymocowane do ściany okno. Wieje, i po naciśnięciu w futryne z boku trzeczy i wygina się o 1 mm. Przy futrynie na ścianie z boku okna czarne ślady(jak sadza). Już nie piszę o przeziębieniu.
Konia z rzędem temu kto wykryje takie "BUDIMEX-USTERKI".
Ostatnio zmieniony 13 sty 2020, 14:36 przez renataszatkowska, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „[Bud. C] Orlińskiego 9 - forum mieszkańców budynku”