[Bud. C] Odbiory mieszkań od dewelopera / na co zwrócić uwagę / terminy - Orlińskiego 9
[Bud. C] Odbiory mieszkań od dewelopera / na co zwrócić uwagę / terminy - Orlińskiego 9
Dostalem termin na wtorek 15 stycznia - budynek C
Re: [Bud. C] Odbiory mieszkań od dewelopera / na co zwrócić uwagę / terminy - Orlińskiego 9
artek- pisze:Dostalem termin na wtorek 15 stycznia - budynek C
Można wiedzieć która klatka ?
-
Re: [Bud. C] Odbiory mieszkań od dewelopera / na co zwrócić uwagę / terminy - Orlińskiego 9
Też mam termin na wtorek, bud. C klatka 1
artek- pisze:Dostalem termin na wtorek 15 stycznia - budynek C
Fileon pisze:Można wiedzieć która klatka ?
Danielcyfra pisze:Też mam termin na wtorek, bud. C klatka 1
Bardo dobre wiadomości, czyli jednak, przynajmniej częściowo potwierdziły się informacje, które przekazała @Fileon

Fileon pisze:W tym tygodniu ma być znany harmonogram odbiorów, a w przyszłym tygodniu mają ruszyć odbiory w budynkach C i D.
Macie jakiś plan na odbiór mieszkania od dewelopera, zabieracie ze sobą np. fachowca, który będzie prowadził prace wykończeniowe, czy bierzecie metr, poziomicę, jakąś lampkę do sprawdzenia prądu w gniazdkach, zapalniczkę do sprawdzenia ciągu wentylacji i robicie odbiór mieszkania od dewelopera - jak w tych punktach? W sumie, to jest chyba do zrobienia. Mam nadzieję, że nie będzie wielu usterek, uda się szybko odebrać i będzie można zacząć prace wykończeniowe

Termin 17.01 bud. C kl.II 

Budynek 9C, klatka II, odbiór 16.01
Witajcie, ja mam odbior na jutro na 12.00 bud C kl. I IV pietro wiecie moze na co zwrocic szczegolną uwagę?
magdziula popatrz tu https://noweczyzyny.com/forum/viewtopic.php?t=3471&start=150
chyba że pytasz ludzi którzy są już po, to nie pomogę

mordredo pisze:magdziula popatrz tu https://noweczyzyny.com/forum/viewtopic.php?t=3471&start=150
Słuszna ta lista, bo faktycznie dobrze, że można było tyle o odbiorach w innych blokach poczytać, bo jednak sporo usterek się powtarza. Swoją drogą mam nadzieję, że ludzie z Budimexu też czytają forum i może bardziej zwracają uwagę na jakość oddawanych mieszkań, czyli na usterki, które zdarzają się najczęściej

-
:]
Żebyś się nie zdziwił!
U mnie na trzecim odbiorze było czterech budimexowych komediantów...
Asysta inżynierów z uprawnieniami(co też kosztuje!) nic nie daje. Poza "Zwykłymi" krzywiznami tam gdzie nie trzeba, i niechlujstwem. Po pół roku odkrywam kolejne usterki. Przed wczoraj np. nie przymocowane do ściany okno. Wieje, i po naciśnięciu w futryne z boku trzeczy i wygina się o 1 mm. Przy futrynie na ścianie z boku okna czarne ślady(jak sadza). Już nie piszę o przeziębieniu.
Konia z rzędem temu kto wykryje takie "BUDIMEX-USTERKI".
Żebyś się nie zdziwił!
U mnie na trzecim odbiorze było czterech budimexowych komediantów...
Asysta inżynierów z uprawnieniami(co też kosztuje!) nic nie daje. Poza "Zwykłymi" krzywiznami tam gdzie nie trzeba, i niechlujstwem. Po pół roku odkrywam kolejne usterki. Przed wczoraj np. nie przymocowane do ściany okno. Wieje, i po naciśnięciu w futryne z boku trzeczy i wygina się o 1 mm. Przy futrynie na ścianie z boku okna czarne ślady(jak sadza). Już nie piszę o przeziębieniu.
Konia z rzędem temu kto wykryje takie "BUDIMEX-USTERKI".
Ostatnio zmieniony 13 sty 2020, 14:36 przez renataszatkowska, łącznie zmieniany 1 raz.
Wróć do „[Bud. C] Orlińskiego 9 - forum mieszkańców budynku”