tomo30 pisze:Napisałem jak baran i w kolejnym poście sam z tego zrobiłem bekę, czego już nie wyłapałeś profesorze. Przedrzeźniałem sam siebie.
To może jeszcze na koniec odpowiesz sam sobie na pytanie:
tomo30 pisze:Jak to jest być trolem ?
I na koniec.
Czujesz czasami jaką ludzie mają z Ciebie bekę ?

Ale kończąc ten kącik humoru i satyry i przechodząc do tematów poważnych: kolejny raz odpowiedzią na moje proste pytanie jest
wyłącznie hejt, pomówienia i atak personalny.
Naprawdę nie możecie odpowiedzieć na dwa proste pytania:
1) dlaczego atakowana jest budowa bloków na Orlińskiego, a budowa kilkaset metrów dalej bloku SM Czyżyny już nie?
2) dlaczego jeden osobnik jednocześnie nawołuje do blokowania wycinki drzew przy Orlińskiego i sam zgłasza pomysł wycinki drzew po drugiej stronie ulicy? Czym te drzewa się różnią?
Nie umiecie w żaden sposób uzasadnić swojego postępowania? Czy może po prostu nie możecie powiedzieć prawdy, bronicie się przed tym agresją personalną i próbujecie zakrzyczeć niewygodne pytania? Jesteście "aktywistami" którzy w ten sposób manipulują nieświadomymi ludźmi, czy może sami zostaliście zmanipulowani?
Naprawdę nie dostrzegacie że osiedle Avia/Orlińskiego niczym się nie wyróżnia na tle innych nowobudowanych krakowskich osiedli, a cały atak zaczął się wtedy kiedy na rynek została rzucona duża liczba tanich mieszkań? Taki ruch na pewno nieźle napsuł krwi konkurencji... Na etapie uzyskiwania pozwoleń na budowę żadnych ataków nie było, ale wtedy było wiadomo tylko tyle że powstaje nowe osiedle podobne do wszystkich innych. Cały zmasowany atak z użyciem mediów i "aktywistów" rozpoczął się wtedy gdy ujawniono ceny i na dobre rozkręciła się sprzedaż mieszkań. Podejrzewam że w tym samym czasie gwałtownie spadła sprzedaż u konkurencji

Dodatkowo widać że obecnie (osiedle właściwie już skończone, prawie wszystkie mieszkania sprzedane) ataki prawie ustały. Kiedyś nawet na tym forum udzielało się więcej "przywódców aktywistycznych", którzy przynajmniej potrafili sklecić kilkuzdaniową wypowiedź po polsku. Obecnie jak widać "zawodowi aktywiści" poszli "pilnować swojego interesu" w innych częściach miasta, gdzie można by zarobić trochę grosza. Na naszym forum zostali nieświadomi partyzanci których nikt nie poinformował że woja się już skończyła, więc oni dalej uparcie wysadzają pociągi, choć jak widać bez wsparcia tych bardziej rozgarniętych nie są w stanie przeprowadzić ani jednej merytorycznej dyskusji

.
Towarzysze "aktywiści" stańcie w prawdzie, a prawda was wyzwoli. Choć zdaję sobie sprawę że prawda nie jest dla was wygodna ani przyjemna, bo znacznie łatwiej jest człowieka oszukać niż przekonać go że został oszukany. Tak czy inaczej, prawda zwycięży.