Protest przeciwko wycince drzew przez Budimex w Czyżynach i negocjacje

Forum Dzielnicy Czyżyny - sprawy ważne dla jej mieszkańców, remonty, nowe inwestycje, szkoły i przedszkola oraz miejsca do spędzania wolnego czasu. Propozycje zmian w Czyżynach i pinie o obecnie prowadzonych.
Awatar użytkownika
Trohgal

Re: Protest przeciwko wycince drzew przez Budimex w Czyżynach i negocjacje

Postautor: Trohgal » 05 kwie 2018, 14:06

tomo30 pisze:DB89 zapytam Cie ponownie i postaram się zrobić to poprawnie stylistycznie i gramatycznie.
Ile Ci płaci budimex za pisanie tych farmazonów ?
I jeszcze jedno.
Jak to jest być trolem ?
I na koniec.
Czujesz czasami jaką ludzie mają z Ciebie bekę ?

A sam odpowiedziałeś sobie na te pytania ?
Zmieniając oczywiście tylko słowo Budimex na Spółdzielnie Czyżyny

lrc1912

Postautor: lrc1912 » 05 kwie 2018, 14:15

Swietnie to ująłeś DarthMoon. Napisałem jak baran i w kolejnym poście sam z tego zrobiłem bekę, czego już nie wyłapałeś profesorze.
Przedrzeźniałem sam siebie. Teraz przepraszam, sam siebie .
W porównaniu do trola promującego betonową dżunglę dookoła mój błąd ortograficzny (na pewno nie ostatni) jest zaprawdę godny pogardy.

Po co z nimi dyskutować? Niech sobie piszą, a ty rób to co uważasz za słuszne.

D89

Postautor: D89 » 05 kwie 2018, 21:24

tomo30 pisze:Napisałem jak baran i w kolejnym poście sam z tego zrobiłem bekę, czego już nie wyłapałeś profesorze. Przedrzeźniałem sam siebie.

To może jeszcze na koniec odpowiesz sam sobie na pytanie:
tomo30 pisze:Jak to jest być trolem ?
I na koniec.
Czujesz czasami jaką ludzie mają z Ciebie bekę ?
;)

Ale kończąc ten kącik humoru i satyry i przechodząc do tematów poważnych: kolejny raz odpowiedzią na moje proste pytanie jest wyłącznie hejt, pomówienia i atak personalny.

Naprawdę nie możecie odpowiedzieć na dwa proste pytania:
1) dlaczego atakowana jest budowa bloków na Orlińskiego, a budowa kilkaset metrów dalej bloku SM Czyżyny już nie?
2) dlaczego jeden osobnik jednocześnie nawołuje do blokowania wycinki drzew przy Orlińskiego i sam zgłasza pomysł wycinki drzew po drugiej stronie ulicy? Czym te drzewa się różnią?

Nie umiecie w żaden sposób uzasadnić swojego postępowania? Czy może po prostu nie możecie powiedzieć prawdy, bronicie się przed tym agresją personalną i próbujecie zakrzyczeć niewygodne pytania? Jesteście "aktywistami" którzy w ten sposób manipulują nieświadomymi ludźmi, czy może sami zostaliście zmanipulowani?

Naprawdę nie dostrzegacie że osiedle Avia/Orlińskiego niczym się nie wyróżnia na tle innych nowobudowanych krakowskich osiedli, a cały atak zaczął się wtedy kiedy na rynek została rzucona duża liczba tanich mieszkań? Taki ruch na pewno nieźle napsuł krwi konkurencji... Na etapie uzyskiwania pozwoleń na budowę żadnych ataków nie było, ale wtedy było wiadomo tylko tyle że powstaje nowe osiedle podobne do wszystkich innych. Cały zmasowany atak z użyciem mediów i "aktywistów" rozpoczął się wtedy gdy ujawniono ceny i na dobre rozkręciła się sprzedaż mieszkań. Podejrzewam że w tym samym czasie gwałtownie spadła sprzedaż u konkurencji ;) Dodatkowo widać że obecnie (osiedle właściwie już skończone, prawie wszystkie mieszkania sprzedane) ataki prawie ustały. Kiedyś nawet na tym forum udzielało się więcej "przywódców aktywistycznych", którzy przynajmniej potrafili sklecić kilkuzdaniową wypowiedź po polsku. Obecnie jak widać "zawodowi aktywiści" poszli "pilnować swojego interesu" w innych częściach miasta, gdzie można by zarobić trochę grosza. Na naszym forum zostali nieświadomi partyzanci których nikt nie poinformował że woja się już skończyła, więc oni dalej uparcie wysadzają pociągi, choć jak widać bez wsparcia tych bardziej rozgarniętych nie są w stanie przeprowadzić ani jednej merytorycznej dyskusji ;) .

Towarzysze "aktywiści" stańcie w prawdzie, a prawda was wyzwoli. Choć zdaję sobie sprawę że prawda nie jest dla was wygodna ani przyjemna, bo znacznie łatwiej jest człowieka oszukać niż przekonać go że został oszukany. Tak czy inaczej, prawda zwycięży.

tomo30

Postautor: tomo30 » 07 kwie 2018, 13:58

Twoja prawda to beton tu, beton tam i jeszcze beton tutaj. Powinieneś zostać mianowany ministrem obrony betonu.

michalb

Postautor: michalb » 09 kwie 2018, 1:31

a ja bardzo chętnie kupię tam kolejne mieszkanie jak już wytną te drzewa i wybudują bloki :twisted:

lrc1912

Postautor: lrc1912 » 09 kwie 2018, 9:08

Wiecie co myślę drodzy zwykli mieszkańcy dywizjonu 303? Sądzę, że wygracie i nie wytną ani jednego drzewa! Nie powstanie ani jeden blok! :twisted: :twisted: :twisted:

piotr.69

Postautor: piotr.69 » 05 maja 2018, 11:34

jaki jest status tych drzew? Wygląda jakby Budimex przygotowywał się do budowy..

iti

Postautor: iti » 05 maja 2018, 13:58

Z tego, co wiem, to Budimex nie chce odpuścić budowy dwóch bloków, po zachodniej stronie działki i one najprawdopodobniej powstaną, choć zostaną lekko odsunięte od drzew. Natomiast drugą połowę działki ma przejąć miasto i na niej ma powstać teren zielony.

gucio

Postautor: gucio » 05 maja 2018, 22:17

niech już zaczną budować i niech już kończą ten wieczny plac budowy wszędzie jakiś syf leży . . .
niech się to już kończy

iti

Postautor: iti » 09 maja 2018, 10:39

Wygląda na to, że właśnie tak będzie :)

Obrazek

Co prawda nie ma na tablicy przewidywanego terminu ukończenia budowy, więc chyba sami jeszcze nie wiedzą. Ale wszystko wskazuje na to, że będą to dwa bloki 8-kondygnacyjne, czyli 7-piętrowe.

Obrazek

Zdaje się, że Budimex miałby odsunąć budynki od linii drzew, bardziej w stronę pasa startowego i miałyby powstać dwa bloki. Resztę działki miałoby przejąć miasto.

Wróć do „Dzielnica Czyżyny w Krakowie - sprawy ważne dla mieszkańców”