Porównanie kredytów od dewelopera z branymi bezpośrednio
Re: Porównanie kredytów od dewelopera z branymi bezpośrednio
My czekaliśmy od momentu decyzji do podpisania umowy ponad 3 tyg. Ale wszystko z powodu całej procedury MDM.
My braliśmy bez MDM a zależało Nam na niskim wkładzie własnym, więc w grę wchodził tylko Alior lub Douche Bank. Ale widzę, że nie tylko z Aliorem są przejścia.
Jaki doradca kredytowy - w banku, u dewelopera czy broker
Witam wszystkich,
Przy braniu kredytu hipotecznego wybraliście ofertę zaproponowaną przez doradcę Budimexu, przedstawiciela jakiegoś zewnętrznego doradcy kredytowego, czy bezpośrednio w banku? Widzę, że są różne posty, ale głównie z zeszłego roku, a ciekaw jestem jak sytuacja wygląda obecnie.
Przy braniu kredytu hipotecznego wybraliście ofertę zaproponowaną przez doradcę Budimexu, przedstawiciela jakiegoś zewnętrznego doradcy kredytowego, czy bezpośrednio w banku? Widzę, że są różne posty, ale głównie z zeszłego roku, a ciekaw jestem jak sytuacja wygląda obecnie.
Re: Jaki doradca kredytowy - w banku, u dewelopera czy broker
Mi bank zaproponował nieco korzystniejsze warunki kredytowania jak sam się do niego udałem... ale za to jest sporo biegania z papierami... ten Budimexowy zapewne załatwi wszystko za Ciebie hehe
-
Z doświadczenia polecam iść do jakiegokolwiek doradcy finansowego (czy to będzie Budimexowy czy też np z Notusa) i później sprawdzić w banku (pewnie wybierzesz sobie 2-3 z najlepszą ofertą i tam złożysz wnioski). Jeżeli Pekao SA to na pewno w banku dostaniesz korzystniejszą ofertę.
hehe no ja właśnie uzyskałem korzystniejsze warunki w Pekao
polecam się wybrać!

To zależy, u mnie było tak, że dostałem na tyle dobre warunku kredytu z MdM u doradcy dewelopera (Budimex), że jak przeszedłem się z nimi po firmach brokerskich - pośrednikach kredytowych, to nikt nie był w stanie zaproponować mi nic lepszego. Podobnie było w bankach, więc nic tu nie jest specjalnie oczywiste. Bierz oferty z ilu tylko źródeł możesz i porównuj ze sobą, najlepszą, którą masz, dawaj do przebicia innym 
Sporo zależy też od tego, jaka jest wysokość kredytu, im wyższy, tym więcej zapewne można wynegocjować z bankiem.

Sporo zależy też od tego, jaka jest wysokość kredytu, im wyższy, tym więcej zapewne można wynegocjować z bankiem.
-
W związku z dwiema ostatnio sprzedawanymi inwestycjami - Orlińskiego 9 i 12 - chyba kilka osób stara/ło się o kredyty.
Czy możecie dać info jakie dostaliście oferty w zakresie Marży oraz Dodatkowych kosztów (opłaty za transze, dodatkowe ubezpieczenie itd?) - to co ja dostaję, lekko mnie przeraża
Czy możecie dać info jakie dostaliście oferty w zakresie Marży oraz Dodatkowych kosztów (opłaty za transze, dodatkowe ubezpieczenie itd?) - to co ja dostaję, lekko mnie przeraża

Małgorzatka pisze:W związku z dwiema ostatnio sprzedawanymi inwestycjami - Orlińskiego 9 i 12 - chyba kilka osób stara/ło się o kredyty.
Ja miałem brać mieszkanie w Orlińskiego 9 jednak zdecydowałem się ostatecznie na Czyżyny Park.
Taką ofertę dostałem:

Ty jaką ofertę dostałaś?
Wróć do „Kupno mieszkania, umowy z deweloperem, kredyty hipoteczne, program MdM”