Porównanie kredytów od dewelopera z branymi bezpośrednio

Zakup nowego lub używanego mieszkania w Krakowie Czyżynach i innych lokalizacjach: umowy deweloperskie i rezerwacyjne, kredyty hipoteczne, Mieszkanie dla Młodych, utrzymanie mieszkania, wady i zalety.
s_k

Re: Porównanie kredytów od dewelopera z branymi bezpośrednio

Postautor: s_k » 24 wrz 2014, 21:21

My czekaliśmy od momentu decyzji do podpisania umowy ponad 3 tyg. Ale wszystko z powodu całej procedury MDM.

MeGi

Postautor: MeGi » 26 wrz 2014, 11:55

My braliśmy bez MDM a zależało Nam na niskim wkładzie własnym, więc w grę wchodził tylko Alior lub Douche Bank. Ale widzę, że nie tylko z Aliorem są przejścia.

orl69

Jaki doradca kredytowy - w banku, u dewelopera czy broker

Postautor: orl69 » 24 paź 2016, 23:16

Witam wszystkich,

Przy braniu kredytu hipotecznego wybraliście ofertę zaproponowaną przez doradcę Budimexu, przedstawiciela jakiegoś zewnętrznego doradcy kredytowego, czy bezpośrednio w banku? Widzę, że są różne posty, ale głównie z zeszłego roku, a ciekaw jestem jak sytuacja wygląda obecnie.

Arav

Re: Jaki doradca kredytowy - w banku, u dewelopera czy broker

Postautor: Arav » 25 paź 2016, 0:19

Mi bank zaproponował nieco korzystniejsze warunki kredytowania jak sam się do niego udałem... ale za to jest sporo biegania z papierami... ten Budimexowy zapewne załatwi wszystko za Ciebie hehe

karolina.j

Postautor: karolina.j » 25 paź 2016, 9:28

Z doświadczenia polecam iść do jakiegokolwiek doradcy finansowego (czy to będzie Budimexowy czy też np z Notusa) i później sprawdzić w banku (pewnie wybierzesz sobie 2-3 z najlepszą ofertą i tam złożysz wnioski). Jeżeli Pekao SA to na pewno w banku dostaniesz korzystniejszą ofertę.

Arav

Postautor: Arav » 25 paź 2016, 18:47

hehe no ja właśnie uzyskałem korzystniejsze warunki w Pekao :) polecam się wybrać!

scomin

Postautor: scomin » 25 paź 2016, 19:04

Jaka marża?

adi

Postautor: adi » 26 paź 2016, 8:40

To zależy, u mnie było tak, że dostałem na tyle dobre warunku kredytu z MdM u doradcy dewelopera (Budimex), że jak przeszedłem się z nimi po firmach brokerskich - pośrednikach kredytowych, to nikt nie był w stanie zaproponować mi nic lepszego. Podobnie było w bankach, więc nic tu nie jest specjalnie oczywiste. Bierz oferty z ilu tylko źródeł możesz i porównuj ze sobą, najlepszą, którą masz, dawaj do przebicia innym :)

Sporo zależy też od tego, jaka jest wysokość kredytu, im wyższy, tym więcej zapewne można wynegocjować z bankiem.

Małgorzatka

Postautor: Małgorzatka » 03 lis 2016, 9:09

W związku z dwiema ostatnio sprzedawanymi inwestycjami - Orlińskiego 9 i 12 - chyba kilka osób stara/ło się o kredyty.
Czy możecie dać info jakie dostaliście oferty w zakresie Marży oraz Dodatkowych kosztów (opłaty za transze, dodatkowe ubezpieczenie itd?) - to co ja dostaję, lekko mnie przeraża ;)

Awatar użytkownika
Greg

Postautor: Greg » 03 lis 2016, 10:33

Małgorzatka pisze:W związku z dwiema ostatnio sprzedawanymi inwestycjami - Orlińskiego 9 i 12 - chyba kilka osób stara/ło się o kredyty.
Czy możecie dać info jakie dostaliście oferty w zakresie Marży oraz Dodatkowych kosztów (opłaty za transze, dodatkowe ubezpieczenie itd?) - to co ja dostaję, lekko mnie przeraża ;)

Ja miałem brać mieszkanie w Orlińskiego 9 jednak zdecydowałem się ostatecznie na Czyżyny Park.
Taką ofertę dostałem:
Obrazek
Obrazek

Ty jaką ofertę dostałaś?

Wróć do „Kupno mieszkania, umowy z deweloperem, kredyty hipoteczne, program MdM”