Brak koszy na śmieci i termin ich dostarczenia - Avia 5

Forum dla przyszłych mieszkańców i osób zastanawiających się czy kupić mieszkanie na osiedlu Avia 5 Budimexu w Krakowie.
MP2017

Brak koszy na śmieci i termin ich dostarczenia - Avia 5

Postautor: MP2017 » 08 maja 2017, 21:43

Witam
Macie może jakieś informacje dotyczące terminu dostarczenia pojemników na śmieci ? W dalszym ciągu w pomieszczeniu do tego przeznaczonym nie ma ani jednego a dzisiaj zauważyłam, że mieszkańcy po prostu składują worki na podłodze. Administracja niestety nie odpisuje na moje zapytania :(

madlen

Re: Brak koszy na śmieci i termin ich dostarczenia - Avia 5

Postautor: madlen » 09 maja 2017, 7:37

witam,
info od zarządcy- 1 czerwca maja być kosze w śmietniku

MP2017

Postautor: MP2017 » 09 maja 2017, 9:18

A do tego czasu gdzie w takim razie mamy wyrzucać śmieci ? Do kontenera na dziedzińcu czy składować jak do tej pory w śmietniku ?

madlen

Postautor: madlen » 09 maja 2017, 9:22

Do tego czasu mamy wyrzucać do kontenera. A kontener zniknie dopiero wtedy jak przestanie być wypełniany śmieciami z remontów.

madlen

Postautor: madlen » 09 maja 2017, 13:48

A najgorsze jest to, że trzeba płacić za ten kontener nawet wtedy jak już się skończyło remont :cry: Taką informację dostałam od zarządcy.

MP2017

Postautor: MP2017 » 09 maja 2017, 13:56

A nie można im zgłosić, że już zakończyliśmy remont ? Z tego co się orientuję (wyczytałam gdzieś na forum), że jak taką informację im zgłosimy to koszty będą inne (mniejsze ?)
W każdym bądź razie wczoraj napisałam do nich maila również w tej sprawie i cisza ....
PS. Ciekawe czy na bieżąco usuwają śmieci z pomieszczenia do tego przeznaczonego. Chyba wstawienie pojemników nie jest jakimś wyższym przedsięwzięciem ... chyba, że się mylę
Jednym słowem mówiąc trochę masakra z tym zarządcą :/

madlen

Postautor: madlen » 09 maja 2017, 14:11

No właśnie ja też gdzieś na forum czytała o tym. Dlatego zgłosiłem mailowo zarządcy, że ukończyłam remont i proszę o uwzględnienie tego w czynszu. To dostałam odpowiedź, że niestety opłaty będą naliczane dopóki będą trwały remonty :( Masakra trochę bo na tyle mieszkań to to pewnie potrwa.....
Kontakt z tym zarządcą jest faktycznie utrudniony, trzeba sporo czekać na odpowiedź.
PS ja mam problem z wentylacją ciekawe ile zajmie im sprawdzenie co się dzieje.....

MP2017

Postautor: MP2017 » 09 maja 2017, 15:31

Aha .... Czyli to jeszcze może potrwać, bo chyba nie wszyscy jeszcze odebrali mieszkania, a co dopiero z remontami :shock:
PS. Może warto pomyśleć już na początku o zmianie zarządcy ? :D

Risager

Postautor: Risager » 09 maja 2017, 16:17

Ja na razie dostałem odpowiedź na wszystkie maile kierowane do zarządcy więc narzekać nie mogę :)

Jak skończymy remonty, to trzeba będzie wywierać presję na zarządcy żeby przynajmniej zmniejszył częstotliwość wywozów kontenera (bo pewnie płacimy od każdego wywozu) i jak najszybciej całkowicie z kontenera zrezygnował.

Coś czuję, że jak od czerwca mają być już kosze na śmieci, to pojawi się nam dodatkowa pozycja na fakturach.

A co do zmiany, to sprawa jest otwarta, ale zwróć uwagę na to, że z tego co się orientowałem, to mamy niższe opłaty niż inne wspólnoty na Avii, a nawet Orlińskiego, a już zupełny przeskok jest w stosunku do mojej obecnej wspólnoty, gdzie opłata za zarządzenie jest dwa razy większa niż na Avia 5. Natomiast jak przedstawisz lepszą ofertę, to oczywiście możemy rozmawiać :)

madlen

Postautor: madlen » 10 maja 2017, 9:13

U mnie ostatnio kontakt z Zarządcą się znacznie poprawił :)
Pewnie doliczą nam następne opłaty za segregowane śmieci.
PS Faktycznie trzeba uderzać do Zarządcy z tymi kontenerami, im więcej osób będzie zgłaszać zakończenie prac remontowych to może szybciej je usuną i pozbędziemy się wysokiej opłaty za ich wywóz

Wróć do „Avia 5 (etap IV) - forum mieszkańców budynku”