Macie może jakieś informacje dotyczące terminu dostarczenia pojemników na śmieci ? W dalszym ciągu w pomieszczeniu do tego przeznaczonym nie ma ani jednego a dzisiaj zauważyłam, że mieszkańcy po prostu składują worki na podłodze. Administracja niestety nie odpisuje na moje zapytania
Brak koszy na śmieci i termin ich dostarczenia - Avia 5
Brak koszy na śmieci i termin ich dostarczenia - Avia 5
Witam
Macie może jakieś informacje dotyczące terminu dostarczenia pojemników na śmieci ? W dalszym ciągu w pomieszczeniu do tego przeznaczonym nie ma ani jednego a dzisiaj zauważyłam, że mieszkańcy po prostu składują worki na podłodze. Administracja niestety nie odpisuje na moje zapytania
Re: Brak koszy na śmieci i termin ich dostarczenia - Avia 5
witam,
info od zarządcy- 1 czerwca maja być kosze w śmietniku
info od zarządcy- 1 czerwca maja być kosze w śmietniku
A do tego czasu gdzie w takim razie mamy wyrzucać śmieci ? Do kontenera na dziedzińcu czy składować jak do tej pory w śmietniku ?
Do tego czasu mamy wyrzucać do kontenera. A kontener zniknie dopiero wtedy jak przestanie być wypełniany śmieciami z remontów.
A najgorsze jest to, że trzeba płacić za ten kontener nawet wtedy jak już się skończyło remont
Taką informację dostałam od zarządcy.
A nie można im zgłosić, że już zakończyliśmy remont ? Z tego co się orientuję (wyczytałam gdzieś na forum), że jak taką informację im zgłosimy to koszty będą inne (mniejsze ?)
W każdym bądź razie wczoraj napisałam do nich maila również w tej sprawie i cisza ....
PS. Ciekawe czy na bieżąco usuwają śmieci z pomieszczenia do tego przeznaczonego. Chyba wstawienie pojemników nie jest jakimś wyższym przedsięwzięciem ... chyba, że się mylę
Jednym słowem mówiąc trochę masakra z tym zarządcą :/
W każdym bądź razie wczoraj napisałam do nich maila również w tej sprawie i cisza ....
PS. Ciekawe czy na bieżąco usuwają śmieci z pomieszczenia do tego przeznaczonego. Chyba wstawienie pojemników nie jest jakimś wyższym przedsięwzięciem ... chyba, że się mylę
Jednym słowem mówiąc trochę masakra z tym zarządcą :/
No właśnie ja też gdzieś na forum czytała o tym. Dlatego zgłosiłem mailowo zarządcy, że ukończyłam remont i proszę o uwzględnienie tego w czynszu. To dostałam odpowiedź, że niestety opłaty będą naliczane dopóki będą trwały remonty
Masakra trochę bo na tyle mieszkań to to pewnie potrwa.....
Kontakt z tym zarządcą jest faktycznie utrudniony, trzeba sporo czekać na odpowiedź.
PS ja mam problem z wentylacją ciekawe ile zajmie im sprawdzenie co się dzieje.....
Kontakt z tym zarządcą jest faktycznie utrudniony, trzeba sporo czekać na odpowiedź.
PS ja mam problem z wentylacją ciekawe ile zajmie im sprawdzenie co się dzieje.....
Aha .... Czyli to jeszcze może potrwać, bo chyba nie wszyscy jeszcze odebrali mieszkania, a co dopiero z remontami
PS. Może warto pomyśleć już na początku o zmianie zarządcy ?
PS. Może warto pomyśleć już na początku o zmianie zarządcy ?
Ja na razie dostałem odpowiedź na wszystkie maile kierowane do zarządcy więc narzekać nie mogę 
Jak skończymy remonty, to trzeba będzie wywierać presję na zarządcy żeby przynajmniej zmniejszył częstotliwość wywozów kontenera (bo pewnie płacimy od każdego wywozu) i jak najszybciej całkowicie z kontenera zrezygnował.
Coś czuję, że jak od czerwca mają być już kosze na śmieci, to pojawi się nam dodatkowa pozycja na fakturach.
A co do zmiany, to sprawa jest otwarta, ale zwróć uwagę na to, że z tego co się orientowałem, to mamy niższe opłaty niż inne wspólnoty na Avii, a nawet Orlińskiego, a już zupełny przeskok jest w stosunku do mojej obecnej wspólnoty, gdzie opłata za zarządzenie jest dwa razy większa niż na Avia 5. Natomiast jak przedstawisz lepszą ofertę, to oczywiście możemy rozmawiać
Jak skończymy remonty, to trzeba będzie wywierać presję na zarządcy żeby przynajmniej zmniejszył częstotliwość wywozów kontenera (bo pewnie płacimy od każdego wywozu) i jak najszybciej całkowicie z kontenera zrezygnował.
Coś czuję, że jak od czerwca mają być już kosze na śmieci, to pojawi się nam dodatkowa pozycja na fakturach.
A co do zmiany, to sprawa jest otwarta, ale zwróć uwagę na to, że z tego co się orientowałem, to mamy niższe opłaty niż inne wspólnoty na Avii, a nawet Orlińskiego, a już zupełny przeskok jest w stosunku do mojej obecnej wspólnoty, gdzie opłata za zarządzenie jest dwa razy większa niż na Avia 5. Natomiast jak przedstawisz lepszą ofertę, to oczywiście możemy rozmawiać
U mnie ostatnio kontakt z Zarządcą się znacznie poprawił
Pewnie doliczą nam następne opłaty za segregowane śmieci.
PS Faktycznie trzeba uderzać do Zarządcy z tymi kontenerami, im więcej osób będzie zgłaszać zakończenie prac remontowych to może szybciej je usuną i pozbędziemy się wysokiej opłaty za ich wywóz
Pewnie doliczą nam następne opłaty za segregowane śmieci.
PS Faktycznie trzeba uderzać do Zarządcy z tymi kontenerami, im więcej osób będzie zgłaszać zakończenie prac remontowych to może szybciej je usuną i pozbędziemy się wysokiej opłaty za ich wywóz
Wróć do „Avia 5 (etap IV) - forum mieszkańców budynku”