Co powstanie za blokiem Avia 5 po stronie południowej - dyskusja na forum
Co powstanie za blokiem Avia 5 po stronie południowej - dyskusja na forum
hej, jestem w trakcie kupowania mieszkania na Aviii 5 i balkony sa skierowane na południe. Podobno dalej powstaje muzeum autobusów, a zieleń zaraz pod oknami jest gminna i nic tam nie powstanie. Może ma ktoś informacje na ten temat? ja wiem tylko że na zachód ma powstać park, a reszty informacji nie udało mi się sprawdzić. Będę wdzięczna za informację.
Re: Co powstanie za blokiem Avia 5 po stronie południowej - dyskusja na forum
Nic nie powstanie, no chyba że jednak coś powstanie kiedyś ... gdzieś... jakoś...
Tego niestety na ten moment nie wie chyba nikt.
Może ktoś w gminie wie, przypuszcza jakie są plany do tego terenu, a może jeszcze nie ma żadnych planów.
Tego niestety na ten moment nie wie chyba nikt.
Może ktoś w gminie wie, przypuszcza jakie są plany do tego terenu, a może jeszcze nie ma żadnych planów.
O ile się orientuję to mają tam być budowane miejsca parkingowe:
rowery.zikit.pl/audyt/budowa-miejsc-postojowych-wzdluz-ulicy-boleslawa-orlinskiego-w-krakowie
rowery.zikit.pl/audyt/budowa-miejsc-postojowych-wzdluz-ulicy-boleslawa-orlinskiego-w-krakowie
Warto zajrzeć w mapy obserwatorium miejskiego, spojrzeć na to, do kogo należą działki, czy przebiega przez nie jakaś ważna infrastruktura. A druga sprawa, to MPZP Czyżyny – os. Dywizjonu 303 i 2 Pułku Lotniczego, który jest teraz uchwalany. Trzeba było zgłosić swoje wnioski do planu odnośnie tego terenu, ewentualnie wnieść o poprawki do niego przy wyłożeniu projektu
Ewentualnie można też sadzić tam choinki po świętach i inne drzewa, żeby móc ich bronić, jak już podrosną
Swoją drogą chyba ktoś posadził tam choinkę po świętach, bo stoi tam takie zgrabne, niewielkie drzewko.
A budowa nowych miejsc postojowych przy Orlińskiego została tu opisana. Zdaje się, że sprawa dzisiaj ruszyła

A budowa nowych miejsc postojowych przy Orlińskiego została tu opisana. Zdaje się, że sprawa dzisiaj ruszyła

Wróć do „Avia 5 (etap IV) - forum mieszkańców budynku”