Budimex sprzedaje mieszkania w IV etapie osiedla: Avia 5
Budimex sprzedaje mieszkania w IV etapie osiedla: Avia 5
Budimex Nieruchomości rozpoczął już sprzedaż mieszkań w kolejnym etapie inwestycji Avia, chodzi o osiedle Avia V. Do sprzedania są 272 mieszkania w dwóch budynkach wysokich na 7 pięter. Ceny mają zaczynać się od 4 500 zł, więc również nie jest źle
Ktoś ma zamiar kupić tam mieszkanie? Termin realizacji przewidziano na III kwartał 2016 roku, więc chwilę trzeba będzie jeszcze zaczekać, ale cena nadal jest konkurencyjna.

Re: Budimex sprzedaje mieszkania w IV etapie osiedla: Avia 5
Witam ja z żoną kupiliśmy tutaj właśnie mieszkanie 

To gratulacje w takim razie
Faktycznie mieszkania mają oddawać w trzecim kwartale 2016 roku?

Tak, a najpóźniej do lutego 2017 roku, natomiast ostateczny akt notarialny bodajże najpóźniej do kwietnia 2017r.
I dziękuję
I dziękuję

wierzę, że w październiku dostaniemy klucze do mieszkań mimo iż w umowie jest 28 luty 2017 aż...
we wszystkich przypadkach Budimex skończył budowle przed czasem, mam nadzieję że teraz też tak będzie
we wszystkich przypadkach Budimex skończył budowle przed czasem, mam nadzieję że teraz też tak będzie
valmont pisze:wierzę, że w październiku dostaniemy klucze do mieszkań mimo iż w umowie jest 28 luty 2017 aż...
Też tak bym chciał, a na razie jest ok 2-3 miesięcy opóźnienia budowy....no i zima za pasem, więc warunki mogą nie sprzyjać nadrabianiu zaległości. Szkoda, ze nie ma jakiejś oficjalnej informacji co do aktualnego tempa prac i przyczyn opóźnienia. Jak transze trzeba było płacić to smsy były punktualnie ale jak jest opóźnienie to już informacji brak - uważam, że w dobrym tonie byłby krótki sms w którym była by informacja o opóźnieniu, o jego przyczynach oraz o przypuszczalnym terminie nadrobienia zaległości, no i oczywiście informacja, że dopóki zaległości nie zostaną nadrobione to nie trzeba płacić kolejnej transzy. No ale cóż, trzymajmy kciuki żeby wszystko było ok - zgodnie z harmonogramem, na wcześniejsze zakończenie budowy ja nie liczę, ale fajnie byłoby być miło zaskoczonym

-
Też tak bym chciał, a na razie jest ok 2-3 miesięcy opóźnienia budowy....no i zima za pasem, więc warunki mogą nie sprzyjać nadrabianiu zaległości. Szkoda, ze nie ma jakiejś oficjalnej informacji co do aktualnego tempa prac i przyczyn opóźnienia. Jak transze trzeba było płacić to smsy były punktualnie ale jak jest opóźnienie to już informacji brak - uważam, że w dobrym tonie byłby krótki sms w którym była by informacja o opóźnieniu, o jego przyczynach oraz o przypuszczalnym terminie nadrobienia zaległości, no i oczywiście informacja, że dopóki zaległości nie zostaną nadrobione to nie trzeba płacić kolejnej transzy. No ale cóż, trzymajmy kciuki żeby wszystko było ok - zgodnie z harmonogramem, na wcześniejsze zakończenie budowy ja nie liczę, ale fajnie byłoby być miło zaskoczonym
1. masz prawo do informacji o przczynach opoznienia - wystarczy poprosic BDMX o takie oswiadczenie
2. masz prawo nie wplacac kolejnej transzy, a co za tym idzie - placic nizsza rate odsetkowa, dopoki nie zostanie osiagniety pozadany stan zaawansowania inwestycji (zgodnie z aktem notarialnym) - wystarczy napisac maila do obslugi klienta i zawrzec wszystkie nr umow (na komorke i miejscie parkingowe tez, zeby sie nie okazalo "ze nie wzieli tego pod uwage") i oni sie za kazdym razem zgodza jesli maja opoznienie.
3. dla nich to i tak nie ma znaczenia czy wyslesz transze czy nie, bo kasa idzie na powierniczy a powierniczy przesyla kase do dewelopera dopiero w momencie osiagniecia okreslonego poziomu prac.
nie spodziewalabym sie proaktywnosci z ich strony w tej sprawie, bo to nie lezy w ich interesie niestety (juz klienta maja).
pozdrawiam!
karolina.j pisze:1. masz prawo do informacji o przczynach opoznienia - wystarczy poprosic BDMX o takie oswiadczenie
2. masz prawo nie wplacac kolejnej transzy, a co za tym idzie - placic nizsza rate odsetkowa, dopoki nie zostanie osiagniety pozadany stan zaawansowania inwestycji (zgodnie z aktem notarialnym) - wystarczy napisac maila do obslugi klienta i zawrzec wszystkie nr umow (na komorke i miejscie parkingowe tez, zeby sie nie okazalo "ze nie wzieli tego pod uwage") i oni sie za kazdym razem zgodza jesli maja opoznienie.
3. dla nich to i tak nie ma znaczenia czy wyslesz transze czy nie, bo kasa idzie na powierniczy a powierniczy przesyla kase do dewelopera dopiero w momencie osiagniecia okreslonego poziomu prac.
nie spodziewalabym sie proaktywnosci z ich strony w tej sprawie, bo to nie lezy w ich interesie niestety (juz klienta maja).
pozdrawiam!
Tak wiem o tym wszystkim o czym napisałaś @karolina.j
Chodzi o to, że tak jak napisałaś, "klienta już mają" i trzeba takie informacje od nich "wyciągać" a przecież jest ten portal klienta na którym wszystko regularnie powinno być publikowane. Oczywiście tak jak w Twoich punktach 1) i 2) - wiem o tym, i oczywiście mam już info oraz już dawno nie uruchomiłem kolejnej transzy. Jak przyjdzie czas na płacenie kolejnej transzy to mam dostać pisemna informacje o stanie zaawansowania inwestycji + prośbę o zapłatę kolejnej części ceny.
Ja miałem po prostu chyba pecha

Ale mniejsza z tym, cieszę się ze w końcu ktoś coś napisał na forum Avii 5

Pozdrawiam !
Testem dla wiarygodności firmy będzie , czy oddadzą Orlińskiego 4 w terminie. te wszystkie % zaawansowania , panele klienta to sobie mozna wsadzić w .... litery. (wygląda że budowa idzie całkiem nieźle tak nawiasem mówiąc
)

Wróć do „Avia 5 (etap IV) - forum mieszkańców budynku”