Wykończenie łazienki a rury puszczone po ścianie w nowym mieszknaiu - Avia 2
Wykończenie łazienki a rury puszczone po ścianie w nowym mieszknaiu - Avia 2
Witam, czekam na odbiór mieszkania na os. Avia i z wyprzedzeniem planuję projekt łazienki. Na zdjęciu Budimexu widziałam że niektóre rury zostają na wierzchu (prowadzone na ścianie). Czy też tak macie w mieszkaniach? Z góry dzięki za odpowiedzi.
Re: Wykończenie łazienki a rury puszczone po ścianie w nowym mieszknaiu - Avia 2
Avianka pisze:Witam, czekam na odbiór mieszkania na os. Avia i z wyprzedzeniem planuję projekt łazienki. Na zdjęciu Budimexu widziałam że niektóre rury zostają na wierzchu (prowadzone na ścianie). Czy też tak macie w mieszkaniach? Z góry dzięki za odpowiedzi.
Tak, instalacje są prowadzone na ścianie
Re: Wykończenie łazienki a rury puszczone po ścianie w nowym mieszknaiu - Avia 2
Dziękuję za informację. W takim razie pytanie, czy jest metoda jak ukryć te rury? Jeśli trzeba położyć na ścianie płytki, a tam rury biegną... Jak to rozwiązujecie?
-
Avianka pisze:Dziękuję za informację. W takim razie pytanie, czy jest metoda jak ukryć te rury? Jeśli trzeba położyć na ścianie płytki, a tam rury biegną... Jak to rozwiązujecie?
... zostawiamy na wierzchu

Rury można wkuwac czyli ukryć w ścianie poniekąd traci się gwarancję deweloperska ale zawsze wykonawca ja daje ☺
arczi pisze:Rury można wkuwac czyli ukryć w ścianie poniekąd traci się gwarancję deweloperska ale zawsze wykonawca ja daje ☺
Jednak tej gwarancji nie traci sąsiad. Jeżeli on zacznie się skarżyć na odgłosy z naszej łazienki to deweloper może nakazać przywrócenie stanu poprzedniego. Po urządzeniu całej łazienki może to trochę zaboleć...
Woda przepływa cicho przez rurki i jest w otulinie piankowej
Wróć do „Avia 2 (etap III) - forum mieszkańców budynku”