Wykończenie łazienki a rury puszczone po ścianie w nowym mieszknaiu - Avia 2

Forum przeznaczone dla osób, które zamieszkają na osiedlu Avia 2 budowanym przez Budimex w Czyżynach.
Avianka

Wykończenie łazienki a rury puszczone po ścianie w nowym mieszknaiu - Avia 2

Postautor: Avianka » 05 lis 2016, 16:28

Witam, czekam na odbiór mieszkania na os. Avia i z wyprzedzeniem planuję projekt łazienki. Na zdjęciu Budimexu widziałam że niektóre rury zostają na wierzchu (prowadzone na ścianie). Czy też tak macie w mieszkaniach? Z góry dzięki za odpowiedzi.

przemu

Re: Wykończenie łazienki a rury puszczone po ścianie w nowym mieszknaiu - Avia 2

Postautor: przemu » 07 lis 2016, 9:37

Avianka pisze:Witam, czekam na odbiór mieszkania na os. Avia i z wyprzedzeniem planuję projekt łazienki. Na zdjęciu Budimexu widziałam że niektóre rury zostają na wierzchu (prowadzone na ścianie). Czy też tak macie w mieszkaniach? Z góry dzięki za odpowiedzi.

Tak, instalacje są prowadzone na ścianie

Avianka

Re: Wykończenie łazienki a rury puszczone po ścianie w nowym mieszknaiu - Avia 2

Postautor: Avianka » 09 lis 2016, 8:52

Dziękuję za informację. W takim razie pytanie, czy jest metoda jak ukryć te rury? Jeśli trzeba położyć na ścianie płytki, a tam rury biegną... Jak to rozwiązujecie?

Antysłoikk

Postautor: Antysłoikk » 13 lis 2016, 9:48

Avianka pisze:Dziękuję za informację. W takim razie pytanie, czy jest metoda jak ukryć te rury? Jeśli trzeba położyć na ścianie płytki, a tam rury biegną... Jak to rozwiązujecie?

... zostawiamy na wierzchu :shock:

arczi

Postautor: arczi » 15 gru 2016, 8:14

Rury można wkuwac czyli ukryć w ścianie poniekąd traci się gwarancję deweloperska ale zawsze wykonawca ja daje ☺

Gregor

Postautor: Gregor » 15 gru 2016, 13:15

arczi pisze:Rury można wkuwac czyli ukryć w ścianie poniekąd traci się gwarancję deweloperska ale zawsze wykonawca ja daje ☺

Jednak tej gwarancji nie traci sąsiad. Jeżeli on zacznie się skarżyć na odgłosy z naszej łazienki to deweloper może nakazać przywrócenie stanu poprzedniego. Po urządzeniu całej łazienki może to trochę zaboleć...

arczi

Postautor: arczi » 19 gru 2016, 8:08

Woda przepływa cicho przez rurki i jest w otulinie piankowej

Wróć do „Avia 2 (etap III) - forum mieszkańców budynku”