Zakaz parkowania / parkowanie na osiedlu w miejscach niedozwolonych - Avia 2

Forum przeznaczone dla osób, które zamieszkają na osiedlu Avia 2 budowanym przez Budimex w Czyżynach.
ked14

Re: Zakaz parkowania / parkowanie na osiedlu w miejscach niedozwolonych - Avia 2

Postautor: ked14 » 06 lis 2017, 11:36

Selassie pisze:To jest jakas masakra! Mam nadzieje, ze ludzie sie naucza jak dostana mandat kilka razy :!:

W miejscu gdzie stoi to duże białe auto po prawej stronie jest/był trawnik, który każdej nocy jest dewastowany przez "parkujące" na nim samochody.

marian

Re: Zakaz parkowania / parkowanie na osiedlu w miejscach niedozwolonych - Avia 2

Postautor: marian » 06 lis 2017, 12:17

przemu pisze:poranne manewry śmieciarki:

ten VW z "R8" codziennie parkuje tak że albo nie można przejechać albo zastawia wjazd do garażu Avii 4. Nie jestem zwolennikiem żadnych naklejek ani niszczenia samochodów, ale patrząc na tego debila to mnie już krew zalewa, jak można być takim imbecylem. Przyjechał ze wsi i myśli że całe podwórko jego. Jak ktoś posiada takie naklejki z karnymi kutasami itp. to pasuje mu zakleić całą przednią szybę a jak będzie zdzierał to jeszcze podejść i dać porządnie w ryj wieśniakowi może w końcu się opamięta.

ked14

Postautor: ked14 » 06 lis 2017, 12:28

marian pisze:
przemu pisze:poranne manewry śmieciarki:

ten VW z "R8" codziennie parkuje tak że albo nie można przejechać albo zastawia wjazd do garażu Avii 4. Nie jestem zwolennikiem żadnych naklejek ani niszczenia samochodów, ale patrząc na tego debila to mnie już krew zalewa, jak można być takim imbecylem. Przyjechał ze wsi i myśli że całe podwórko jego. Jak ktoś posiada takie naklejki z karnymi kutasami itp. to pasuje mu zakleić całą przednią szybę a jak będzie zdzierał to jeszcze podejść i dać porządnie w ryj wieśniakowi może w końcu się opamięta.

problem z tym VW z "R8" jest taki, że ja widziałem ostatnio dwa takie i oba "parkują" w ten sam sposób ;)

SmogWawelski

Postautor: SmogWawelski » 06 lis 2017, 13:11

agnieszka91 pisze:Te niedozwolone miejsca to kawałek chodnika z powystawianymi kostkami brukowymi zeby nie parkować? To narazie na Avii jedyne znaki drogowe informujace o zakazie. Wiec nie widze tutaj żadnego problemu żeby ktoś sobie mógł postawić auto tam gdzie poprostu jest możliwość

Oj no się przejmujecie, przecież tutaj pani mówi, że jak nie ma znaków, to można. A co tam dojazd śmieciarki, straży pożarnej, przejścia dla ludzi, nieważne. Ważne, że się dało jeszcze wcisnąć. Do tego, żeby chodnik był chodnikiem i był dla ludzi nie potrzebna znaków, od tego są przepisy ogólne. To samo z blokowaniem pasa ruchu.

A panowie z MPO powinni wezwać holownik i tyle. Mają już wystarczająco ciężką robotę, żeby się jeszcze musieć przejmować kretynami każdego dnia. Bo to zwykle tak wygląda jak dzisiaj na tym zdjęciu.

qaz

Postautor: qaz » 07 lis 2017, 13:53

Panowie z MPO powinni zwyczajnie nie odbierać śmieci, oczywiście dając za każdym razem adnotację, że to z winy wspólnoty: "brak możliwości dojazdu". Ciekawe po jakim czasie wspólnota by się ocknęła, że coś jest jednak nie tak...

Natomiast Pani, która sugeruje, że wolno parkować wszędzie, szczerze życzę, aby kiedyś np. lekarz z karetki szedł do niej kilkaset metrów (tylko, żeby to się nie skończyło tragicznie). Niestety jak widać debil pozostanie debilem i nawet kupno nowego mieszkania tego nie zmieni :/

lokatorAvia

Postautor: lokatorAvia » 07 lis 2017, 14:09

A dzisiejsze nocne i ranne parkowanie samochodu centralnie w świetle bramy wjazdowej na osiedle ? masakra jakaś.
Ktoś kto tak zaparkował daje tylko jeden sygnał dla innych: Mam Was w dupie.
Następnym razem wrzucam zdjęcie z rejestracją.

Osobówka by się przecisnęła. Strażacki wóz już absolutnie nie. Albo kierowcy się ogarną albo sam - mimo że brzydziłem się donosicielstwem - zacznę donosić i wydzwaniać na policję i straż miejską.

Jeśli jutro zobaczę rano znów zaparkowany samochód w świetle bramy, nie ważne że się spóźnię do pracy, dzwonię na policję i czekam dopóki nie przyjadą.

qaz

Postautor: qaz » 07 lis 2017, 14:28

Lepiej zgłosić na PSP, jak wspólnota dostanie np. 10 tys. zł mandatu do podziału na mieszkańców*, to nagle okaże się, że jednak coś takiego jak droga p. poż istnieje.

*Nie widzę problemu, aby w ramach regresu wyciągać to potem od właścicieli konkretnych pojazdów.

Brunon K.

Postautor: Brunon K. » 07 lis 2017, 15:46

Od kiedy to "Wspólnota" ma płacić mandat za jakiegoś menela z dziurawym tłumikiem, bez klepki?

Selassie

Postautor: Selassie » 08 lis 2017, 11:16

Brunon K. pisze:Od kiedy to "Wspólnota" ma płacić mandat za jakiegoś menela z dziurawym tłumikiem, bez klepki?

Jesli ktos zadzwoni po straż pożarną, że nie ma przejazdu na drodze pożarowej straż da mandat całej wspólnocie

genk

Postautor: genk » 08 lis 2017, 14:16

Trzeba się po prostu wyposażyć w naklejki typu " karny k....s " :D
allegro.pl/listing?string=karny%20kutas i po temacie

Szanowny Pan/Pani po porannym drapaniu może się zastanowi następnym razem, zanim byle gdzie zostawia swoją super brykę :lol: :lol:

Wróć do „Avia 2 (etap III) - forum mieszkańców budynku”