Sklep spożywczy czy kawiarnia - przeznaczenie lokali usługowych Avia
Re: Sklep spożywczy czy kawiarnia - przeznaczenie lokali usługowych Avia
Wyrażałam zdanie na temat co jest mi potrzebne. Nie potrzebuje do tego komentarza. Każdy może mieć swoje. Jest sporo lokali usługowych, wiec napisałam co mi by się przydało.
KITKA pisze:Haha zabawnewydaje mi się ze np sklep zoologiczny by się przydał. Gdzie jest najbliższy? A prawie każdy ma zwierzę w domu. Krawcowa gdzie jest najbliżej? A jeśli chodzi o paznokcie to jakoś ruchu tam nie widzę. Mogliby połączyć to z kosmetyczka z fryzjerem z solarium. To tak było by super.
Koło stokrotki jest zoologiczny
Krawcowa jest zaraz obok poczty. I szewc też
Niestety wydaje mi się, że rozebranie ogrodzenia budowy nie do końca rozwiązuje problem utrudnionego dojścia w to miejsce, bo spółdzielnia odgrodziła swój teren płotem od nowego osiedla. Mam jednak nadzieję, że będzie tam kiedyś przejście, również z tego względu, że dzieciaki z nowych bloków mają rejon w podstawówce na Dywizjonu, więc nie powinno być tak, że będą musiały chodzić dłuższą drogą naokoło, tylko dlatego, że spółdzielnia ma jakiś "osobisty" problem z Avią i Orlińskiego.

Niestety wydaje mi się, że rozebranie ogrodzenia budowy nie do końca rozwiązuje problem utrudnionego dojścia w to miejsce, bo spółdzielnia odgrodziła swój teren płotem od nowego osiedla. Mam jednak nadzieję, że będzie tam kiedyś przejście, również z tego względu, że dzieciaki z nowych bloków mają rejon w podstawówce na Dywizjonu, więc nie powinno być tak, że będą musiały chodzić dłuższą drogą naokoło, tylko dlatego, że spółdzielnia ma jakiś "osobisty" problem z Avią i Orlińskiego.
kad pisze:Krawcowa jest zaraz obok poczty. I szewc też![]()
Też mi się wydaje że może być z tym problem. Ale powstanie takiego przejścia jest w interesie wszystkich okolicznych mieszkańców.
-
tomo30 pisze:Selassie pisze:tomo30 pisze:Jeden kebab zjedzony, jeden arab do polski sprowadzony
Lepiej by zrobili knajpkę z barszczem ukraińskim
widze ze teksty jak z przedszkola, nie wiedzialam ze taki poziom panuje na forum.
Ostatnio zmieniony 17 mar 2018, 2:32 przez AsiaMieszko, łącznie zmieniany 2 razy.
-
mateusz pisze:Kasiek pisze:Przy ulicy Orlińskiego mignął mi przed oczami nowy fryzjer ( od strony pasa ). Orientuje się ktoś czy jest już otwarty i czy mają jakąś nazwę ? A może był już ktoś odważny wypróbować ?
wydaje mi się, że on jest już jakiś czas tam ;p ale ciągle pusto w nim .. raz widziałem jakiegoś statystę:D
swoja droga fryzjerka z tego nowego zakladu na prawde ma talent i myślę ze to kolejny pozytywny punkt na naszym osiedlu.
Ktoa pisal o barze mlecznym - podobno powstaje jeden na Avii 3 obok piekarni.
o to bardzo dobra wiadomość o tym barze mlecznym czy to potwierdzone?
-
mateusz pisze:o to bardzo dobra wiadomość o tym barze mlecznym czy to potwierdzone?
gumtree.pl/a-kucharze/krakow/zatrudnie-kucharzy-oraz-pomoc-kuchenna-do-nowej-jadlodajni-na-os-avia-w-nowej-hucie/1002255178720911259840309
poszukują kucharzy

to nie będzie Bar Mleczny takie jak w nowej hucie
tylko tak się będzie nazywala knajpka z polskim jedzeniem .
Do Barów Mlecznych jest dofinansowanie od państwa i dlatego jest tam tak tanio . . . A dodatkowo swoje robią tam Panie które pracują od kilkudziesięciu lat i maja fach w ręku wiec dobrego smaku tez się trzeba nauczyć, co nie oznacza też, mam nadzieje że w nowej restauracyjce będzie równie smacznie

Do Barów Mlecznych jest dofinansowanie od państwa i dlatego jest tam tak tanio . . . A dodatkowo swoje robią tam Panie które pracują od kilkudziesięciu lat i maja fach w ręku wiec dobrego smaku tez się trzeba nauczyć, co nie oznacza też, mam nadzieje że w nowej restauracyjce będzie równie smacznie

AsiaMieszko pisze:tomo30 pisze:Selassie pisze:
widze ze teksty jak z przedszkola, nie wiedzialam ze taki poziom panuje na forum.
To faktycznie było poniżej poziomu, winne jest moje skrzywione poczucie humoru

Prawdą jest że żartowałem, za barszczem ukraińskim też nie przepadam.
Za to ten Bar Mleczny, mniaaaam nawet jak podaje tam Ukrainka, a właścicielem jest Arab
Lub na odwrót
Wróć do „Osiedle Avia - forum dotyczące tematów ogólnych”