Sklep spożywczy czy kawiarnia - przeznaczenie lokali usługowych Avia

Forum osiedla Avia dla mieszkańców i osób planujących zakup. Standard wykończenia, podpisywanie umów, odbiory.
KITKA

Re: Sklep spożywczy czy kawiarnia - przeznaczenie lokali usługowych Avia

Postautor: KITKA » 15 mar 2018, 22:48

Wyrażałam zdanie na temat co jest mi potrzebne. Nie potrzebuje do tego komentarza. Każdy może mieć swoje. Jest sporo lokali usługowych, wiec napisałam co mi by się przydało.

Konradnh

Postautor: Konradnh » 15 mar 2018, 22:55

KITKA pisze:Haha zabawne :D wydaje mi się ze np sklep zoologiczny by się przydał. Gdzie jest najbliższy? A prawie każdy ma zwierzę w domu. Krawcowa gdzie jest najbliżej? A jeśli chodzi o paznokcie to jakoś ruchu tam nie widzę. Mogliby połączyć to z kosmetyczka z fryzjerem z solarium. To tak było by super.

Koło stokrotki jest zoologiczny

kad

Postautor: kad » 16 mar 2018, 1:02

Krawcowa jest zaraz obok poczty. I szewc też :)
Niestety wydaje mi się, że rozebranie ogrodzenia budowy nie do końca rozwiązuje problem utrudnionego dojścia w to miejsce, bo spółdzielnia odgrodziła swój teren płotem od nowego osiedla. Mam jednak nadzieję, że będzie tam kiedyś przejście, również z tego względu, że dzieciaki z nowych bloków mają rejon w podstawówce na Dywizjonu, więc nie powinno być tak, że będą musiały chodzić dłuższą drogą naokoło, tylko dlatego, że spółdzielnia ma jakiś "osobisty" problem z Avią i Orlińskiego.

egal1754

Postautor: egal1754 » 16 mar 2018, 8:17

kad pisze:Krawcowa jest zaraz obok poczty. I szewc też :)
Niestety wydaje mi się, że rozebranie ogrodzenia budowy nie do końca rozwiązuje problem utrudnionego dojścia w to miejsce, bo spółdzielnia odgrodziła swój teren płotem od nowego osiedla. Mam jednak nadzieję, że będzie tam kiedyś przejście, również z tego względu, że dzieciaki z nowych bloków mają rejon w podstawówce na Dywizjonu, więc nie powinno być tak, że będą musiały chodzić dłuższą drogą naokoło, tylko dlatego, że spółdzielnia ma jakiś "osobisty" problem z Avią i Orlińskiego.

Też mi się wydaje że może być z tym problem. Ale powstanie takiego przejścia jest w interesie wszystkich okolicznych mieszkańców.

AsiaMieszko

Postautor: AsiaMieszko » 16 mar 2018, 22:02

tomo30 pisze:
Selassie pisze:
tomo30 pisze:Jeden kebab zjedzony, jeden arab do polski sprowadzony
Lepiej by zrobili knajpkę z barszczem ukraińskim

widze ze teksty jak z przedszkola, nie wiedzialam ze taki poziom panuje na forum.
Ostatnio zmieniony 17 mar 2018, 2:32 przez AsiaMieszko, łącznie zmieniany 2 razy.

AsiaMieszko

Postautor: AsiaMieszko » 16 mar 2018, 22:32

mateusz pisze:
Kasiek pisze:Przy ulicy Orlińskiego mignął mi przed oczami nowy fryzjer ( od strony pasa ). Orientuje się ktoś czy jest już otwarty i czy mają jakąś nazwę ? A może był już ktoś odważny wypróbować ? :D

wydaje mi się, że on jest już jakiś czas tam ;p ale ciągle pusto w nim .. raz widziałem jakiegoś statystę :D:D

swoja droga fryzjerka z tego nowego zakladu na prawde ma talent i myślę ze to kolejny pozytywny punkt na naszym osiedlu.

Ktoa pisal o barze mlecznym - podobno powstaje jeden na Avii 3 obok piekarni.

mateusz

Postautor: mateusz » 17 mar 2018, 13:02

o to bardzo dobra wiadomość o tym barze mlecznym czy to potwierdzone?

jednokolorowa

Postautor: jednokolorowa » 17 mar 2018, 13:11

mateusz pisze:o to bardzo dobra wiadomość o tym barze mlecznym czy to potwierdzone?

gumtree.pl/a-kucharze/krakow/zatrudnie-kucharzy-oraz-pomoc-kuchenna-do-nowej-jadlodajni-na-os-avia-w-nowej-hucie/1002255178720911259840309
poszukują kucharzy :)

gucio

Postautor: gucio » 17 mar 2018, 22:39

to nie będzie Bar Mleczny takie jak w nowej hucie :-) tylko tak się będzie nazywala knajpka z polskim jedzeniem .
Do Barów Mlecznych jest dofinansowanie od państwa i dlatego jest tam tak tanio . . . A dodatkowo swoje robią tam Panie które pracują od kilkudziesięciu lat i maja fach w ręku wiec dobrego smaku tez się trzeba nauczyć, co nie oznacza też, mam nadzieje że w nowej restauracyjce będzie równie smacznie :-)

tomo30

Postautor: tomo30 » 20 mar 2018, 19:46

AsiaMieszko pisze:
tomo30 pisze:
Selassie pisze:

widze ze teksty jak z przedszkola, nie wiedzialam ze taki poziom panuje na forum.

To faktycznie było poniżej poziomu, winne jest moje skrzywione poczucie humoru :oops:
Prawdą jest że żartowałem, za barszczem ukraińskim też nie przepadam.
Za to ten Bar Mleczny, mniaaaam nawet jak podaje tam Ukrainka, a właścicielem jest Arab
Lub na odwrót

Wróć do „Osiedle Avia - forum dotyczące tematów ogólnych”