Kupiłam mieszkanie na os.AVIA 8

M4334 pisze:To u mnie jest sporo inaczej: szukałem notariusza taniej i dopiero po przekazaniu informacji notariuszowi od Budimexu jaką ofertę otrzymałem, można było negocjować ceny i z bólem udało się wyrównać te pułapy. Mieszka się super i moi sąsiedzi nie niepokoją mnie na szczęście głośnymi imprezami. Parking też mam wykupiony i parkuje mi się na nim świetnie, nie mam żadnych kłopotów. Kłopotliwe jest jak spora grupa aut zastawi chodnik tak że nie da się przejść ale sytuacja jest mam nadzieję "prostowana" i w najbliższej przyszłości się unormuje. Jakość wykonania budynków na bardzo zadowalającym poziomie: żadnych problemów z oknami, skuteczne systemy wentylacji budynkowej i fajne układy mieszkań (duże okna, balkony itd). Zdarzają się oczywiście problemy rozruchowe jak przejściowe kłopoty z wodą, lub pęknięcia ścian które będą się pokazywać przez 3 lata od budowy budynku ale to standard na każdym nowym obiekcie.
Ogółem to osiedle jest świetnie skomunikowane: gęsto jeżdżące tramwaje i blisko do centrum, na miejscu mamy kilka fajnych lokali z usługami(lody, piwo, pizza, piekarnia), bliskie sąsiedztwo dyskontów. Na osiedlu da się też poczuć miłą atmosferę, zamieszkują je raczej młodzi ludzie często spędzający czas wolny na miejscach rekreacyjnych osiedla - można poznać fajne osoby![]()
Jedyne co bym zmienił to pogonił ochronę zmniejszając tym samym czynsz, która zatrudnia agentów z grupami inwalidzkimi po najniższych możliwych stawkach i jest zupełnie bezużyteczna - jest to sprawa którą mam nadzieję załatwić na zebraniu z zarządcą budynku
mim pisze:Osiedle całkiem fajne i ładne, mieszka się dobrze. Wyciszenie ścian też uważam za dobre. Jedyny minus szczególnie dla osób bez wykupionych miejsc, lub dla gosci to parkowanie. Po 19tej zaparkowanie na osiedlu graniczy z cudem. Dodatkowo niektórzy parkują gdzie popadnie.
Wróć do „Osiedle Avia - forum dotyczące tematów ogólnych”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości