Jak pisałem na forum mojego bloku (Avia 3) miałem taką sytuacje że mnie informowali że miejsca wszyststkie są zajęte a koniec końców mam jedno:
"Napisałem więc maila do budimexu i w odpowiedzi dostałem informację że miejsca w parkingu są jeszcze wolne, natomiast wszystkie zewnętrzne zarezerwowane. Przypomniałem się jeszcze 2 razy i informacja była cały czas taka sama - nie ma możliwości kupna miejsca zewnętrznego, wszystko zarezerwowane. Jako że czułem że mi nie piszą całkiem pracy poszedłem do nich i porozmawiałem z innym handlowcem. Pani z którą tym razem rozmawiałem udzieliła mi takich informacji:
1) nie wszystkie miejsca przy bloku są jeszcze zakupione, kilka jest jeszcze wolnych ale są one przypisane do dużych niesprzedanych mieszkań,
2) miejsc w garażu jest jeszcze sporo
3) co jakiś czas będą sprzedawać po kilka miejsc parkingowych na parkingu koło Orlińskiego 4
Oczywiście najbardziej intersowały mnie miejsca z punktu pierwszego - pani kazała mi napisać w mailu podanie o udostępnienie do sprzedaży miejsca z dostęnej jeszcze puli (musiałem napisać wielkość mieszkania, która jest istotna - 62m) i poczekać na odpowiedź. Jeżeli by się nie udało Pani miała dać znać jak ruszy sprzedaż miejsc z punktu 3. Po kilku dniach dostałem jednak odwiedź pozytywną i możliwość wyboru jednego z 4 dostępnych miejsc. No i jak już pisałem dziś podpisałem umowę. Piszę to wszystko bo może komuś jeszcze uda się kupić takie miejsce.
Pozdrawiam."
Parking osiedlowy Avia / Orlińskiego w Krakowie
Re: Parking osiedlowy Avia / Orlińskiego w Krakowie
Dzięki za informację 

Swoją drogą zapytam, może ktoś będzie wiedział.
Jak to jest z wprowadzaniem zakazu parkowania bez identyfikatora spółdzielni na drogach publicznych? Czy to jest w ogóle zgodne z prawem?
Jak to jest z wprowadzaniem zakazu parkowania bez identyfikatora spółdzielni na drogach publicznych? Czy to jest w ogóle zgodne z prawem?
mik pisze:Jak to jest z wprowadzaniem zakazu parkowania bez identyfikatora spółdzielni na drogach publicznych? Czy to jest w ogóle zgodne z prawem?
To są drogi i parkingi na terenie spółdzielni, więc mogą sobie zrobić zakazy czy postawić szlabany, jeśli chodzą. Drogi publiczne, to np. Włodarczyka czy Kłosowskiego, wzdłuż nich są darmowe parkingi miejskie.
Chyba pod warunkiem, że te drogi nie są na działkach miejskich tylko rzeczywiście na działkach spółdzielni. Inaczej całe miasto (wszyscy mieszkańcy) płaci za obsługę takiej drogi a korzystają tylko wybrani.
Ktoś się orientuje kto jest właścicielem gruntu np. takiej drogi jak ta koło ". drzew" nad pasem? Chodzi o przedłużenie Włodarczyka w stronę kościoła.
Ktoś się orientuje kto jest właścicielem gruntu np. takiej drogi jak ta koło ". drzew" nad pasem? Chodzi o przedłużenie Włodarczyka w stronę kościoła.
mik pisze:Chyba pod warunkiem, że te drogi nie są na działkach miejskich tylko rzeczywiście na działkach spółdzielni. Inaczej całe miasto (wszyscy mieszkańcy) płaci za obsługę takiej drogi a korzystają tylko wybrani.
Nowy wyraźnie napisał, że to są działki spółdzielni i tak rzeczywiście jest. Jeśli chcesz sobie poanalizować strukturę własności działek to możesz to zrobić na tym portalu: http://msip2.um.krakow.pl/ musisz tylko znaleźć odpowiednią warstwę.
Mam, znalazłem, dzięki.
Tylko Hynka, Włodarczyka i Kłosowskiego są gminne
Tylko Hynka, Włodarczyka i Kłosowskiego są gminne
A Kremskiego, U. Polanieckiego i Braci Schindlerów?
Aż tak daleko nie sięgałem
Czy ktoś z Avii 1 wie co się dzieje z miejscami zewnętrznymi?
Pytałem BX ale milczą. Nie powiedzieli nic innego jak "nie prowadzimy sprzedaży miejsc zewnętrznych". Bez żadnego dodatkowego tłumaczenia.
Pytałem BX ale milczą. Nie powiedzieli nic innego jak "nie prowadzimy sprzedaży miejsc zewnętrznych". Bez żadnego dodatkowego tłumaczenia.
Wróć do „Osiedle Avia - forum dotyczące tematów ogólnych”