pgt pisze:Jeśli idzie o mnie to ja nie napisałem, że nie posiadam miejsca postojowego, po za tym na parkowanie w środku osiedla i szukanie miejsca to dla mnie strata czasu.
Nie wkurzyłem się na strefę o co jestem posądzany, tylko poza januszami parkowania było gro ludzi którzy dobrze parkowali i nie stwarzało to problemu. Wkurzające jest tylko wasze ujadanie na ludzi którzy poza wyjątkami dobrze parkowali.
Jest też kwestia że ilości miejsc dla wszystkich nie starczy, osiedle budowane jest ze współczynnikiem 0,6 miejsca na mieszkanie. Więc teoretycznie dla 40% mieszkańców brakuje miejsc - więc trzeba im dowalić, zbluzgać - mam wrażenie, że wielu z was sprawia to przyjemność.
Co do chodników to chciałbym widzieć te tłumy ludzi którzy nimi chodzą bo na razie jak tu mieszkam tego nie widziałem. Druga kwestia, tak dla informacji, jeśli chodnik jest dobrze wykonany to jazda po nim samochodem osobowym mu nie zaszkodzi.
No niestety tak już jest że przez kilkunatu januszy inni muszą teraz cierpieć żeby był ład i porządek. Ale nawet jabky tych kilkunastu się doprowadziło do porządku to i tak pojawili by się następni. Spokojnie chodniki będą tłumnie oblegane, na razie mamy zimę to ludzie mniej wychodzą z wózkami itd. Dotąd nie widziałeś że były tłumnie oblegane, bo były zawsze zastawione autami. Na osiedlu mamy węższe i szersze ulice z autami parkującymi na chodnikach i naprawdę uwierz mi (czynnie jeżdżę 20lat), ale na tych węższych naprawdę trzeba się sporo nagimnastykować dużym autem żeby wyjechać z prywatnego parkingu, kręcić nawet na 6 razy i na centymetry żeby nie uszkodzić auta z chodnika (pier... nie za to płace). A Ty z chodnika za darmo jeden mały skręt i już wyjeżdżasz, gdzie tu sprawiedliwość.