Uruchomienie bramy / wprowadzenie strefy zamieszkania - os. Avia

Forum osiedla Avia dla mieszkańców i osób planujących zakup. Standard wykończenia, podpisywanie umów, odbiory.
kazlev

Re: Uruchomienie bramy / wprowadzenie strefy zamieszkania - os. Avia

Postautor: kazlev » 12 gru 2019, 12:11

Jaroslav pisze:pgt pisze:
Słabe te wasze wypowiedzi... Mniemam, że też nie macie znajomych i bliskiej rodziny która by was mogla odwiedzać. Zapomniałem,przecież przyjadą MPK

Nie wiesz moze czy alejki spacerowe tez sie kwalifikują pod taką "natychmiastową" interwencję?

Ogr

Postautor: Ogr » 12 gru 2019, 13:33

Jaroslav pisze:
Glon pisze:Zgłoszenie do SM poszło, ale powiedzieli, że przyjadą "w pakiecie".

Do strefy przyjeżdzają zgodnie z tym ich harmonogramem. Parkowanie na trawnikach, przejęciach lub w sąsiedztwie przejść, zakazach musza tego samego dnia.

Ale i tak warto dzwonić i się przypominać, bo oni ten harmonogram dostosowują do ilości zgłoszeń.

Ogr

Postautor: Ogr » 12 gru 2019, 13:34

kazlev pisze:
Jaroslav pisze:pgt pisze:
Słabe te wasze wypowiedzi... Mniemam, że też nie macie znajomych i bliskiej rodziny która by was mogla odwiedzać. Zapomniałem,przecież przyjadą MPK

Nie wiesz moze czy alejki spacerowe tez sie kwalifikują pod taką "natychmiastową" interwencję?

Jeśli piszesz o Avii 5 to tak, bo tam jest zakaz ruchu i przyjeżdżają bardzo szybko na takie zgłoszenie.

Nokian

Postautor: Nokian » 12 gru 2019, 13:37

mop pisze:Straż mówi, że wg harmonogramu przyjedzie. Więc w końcu się trafić powinna.

To jeśli będą przyjeżdżać raz na miesiąc, to u nas na osiedlu nic się nie zmieni, poza tym że raz na miesiąc ktoś dostanie mandat.

znasiek

Postautor: znasiek » 12 gru 2019, 14:11

pgt pisze:Jeśli idzie o mnie to ja nie napisałem, że nie posiadam miejsca postojowego, po za tym na parkowanie w środku osiedla i szukanie miejsca to dla mnie strata czasu.
Nie wkurzyłem się na strefę o co jestem posądzany, tylko poza januszami parkowania było gro ludzi którzy dobrze parkowali i nie stwarzało to problemu. Wkurzające jest tylko wasze ujadanie na ludzi którzy poza wyjątkami dobrze parkowali.
Jest też kwestia że ilości miejsc dla wszystkich nie starczy, osiedle budowane jest ze współczynnikiem 0,6 miejsca na mieszkanie. Więc teoretycznie dla 40% mieszkańców brakuje miejsc - więc trzeba im dowalić, zbluzgać - mam wrażenie, że wielu z was sprawia to przyjemność.
Co do chodników to chciałbym widzieć te tłumy ludzi którzy nimi chodzą bo na razie jak tu mieszkam tego nie widziałem. Druga kwestia, tak dla informacji, jeśli chodnik jest dobrze wykonany to jazda po nim samochodem osobowym mu nie zaszkodzi.

No niestety tak już jest że przez kilkunatu januszy inni muszą teraz cierpieć żeby był ład i porządek. Ale nawet jabky tych kilkunastu się doprowadziło do porządku to i tak pojawili by się następni. Spokojnie chodniki będą tłumnie oblegane, na razie mamy zimę to ludzie mniej wychodzą z wózkami itd. Dotąd nie widziałeś że były tłumnie oblegane, bo były zawsze zastawione autami. Na osiedlu mamy węższe i szersze ulice z autami parkującymi na chodnikach i naprawdę uwierz mi (czynnie jeżdżę 20lat), ale na tych węższych naprawdę trzeba się sporo nagimnastykować dużym autem żeby wyjechać z prywatnego parkingu, kręcić nawet na 6 razy i na centymetry żeby nie uszkodzić auta z chodnika (pier... nie za to płace). A Ty z chodnika za darmo jeden mały skręt i już wyjeżdżasz, gdzie tu sprawiedliwość.

pawel_avia

Postautor: pawel_avia » 12 gru 2019, 18:26

Zgłoszenie poszło po raz kolejny.
Przyjmujący zgłoszenie oczywiście powiedział że patrol pojawi się zgodnie z harmonogramem. Zapytałem czy może mi powiedzieć jaka była reakcja na nasze poprzednie zgłoszenia , czy ktoś się tu pojawił. W odpowiedzi dowiedziałem się, że dużo jest zgłoszeń ale można poprosić np mailowo o wykaz podjętych interwencji na osiedlu Avia. Wtedy będą musieli napisać ile razy byli na osiedlu wg harmonogramu i ile razy została podjęta interwencja w związku ze znakiem sfera parkowania (źle zaparkowane pojazdy). Telefonicznie też powinni powiedzieć jak się zapyta o np zgłoszenie z danego dnia z numeru z którego się zglaszalo. Mi dzisiaj dyżurny odpowiedział że do zgłoszenia z przedwczoraj (10.12) nie ma jeszcze odpowiedzi ale taka napewno bedzie. Myślę że powinniśmy zgłaszać częściej po kilka razy dziennie a później jeśli nie będzie dalej żadnej reakcji wówczas poprosić o wykaz.
A czy może ktoś napisać jak zgłasza się na policję ? Na 112 czy 997? I jak wygląda to zgłoszenie ?

magda84

Postautor: magda84 » 12 gru 2019, 18:52

Jak Pan wpisze 997 to i tak połączy na 112. Tam można zrobić zgłoszenie, natomiast należy poprosić aby interwencji podjęła się Policja, bo SM.... i tu trzeba podać jakiś powód.

mop

Postautor: mop » 12 gru 2019, 19:56

Też zgłaszałem. Po drugiej stronie dało się wyczuć, że znają temat i mają trochę dość. Przynajmniej przyjmujący, bo zrobił to ekspresowo.

znasiek

Postautor: znasiek » 12 gru 2019, 20:34

A ci co stoją od trzech dni w tym samym miejscu z mandatem za szybą to na co liczą? Że coś im się upiecze, czy czekają na założenie blokady plus karne naklejki na auto od sąsiadów?

Arav

Postautor: Arav » 13 gru 2019, 9:51

Moze ciezko w to uwierzyc ale ludzie nie siedza w domu cale zycie / nie stoja w oknie obczajajac caly swiat dookola. Ludzie wyjezdzaja, lataja na wakacje, albo najzwyczajniej w swiecie nie przechodza codziennie obok swojego samochodu.

Wróć do „Osiedle Avia - forum dotyczące tematów ogólnych”