Witam,
nie wiem czy zauważyliście, ale ławki ustawione rok temu są bardzo zniszszone. Kto odpowiada za ich konserwacje?
Nieszczejące ławki na osiedlu / stan ławek na osiedlu Avia
Re: Nieszczejące ławki na osiedlu / stan ławek na osiedlu Avia
O ławki pod blokami dbają chyba poszczególne wspólnoty. Inna sprawa, że te zamontowane przez dewelopera, o ile na początku prezentowały się bardzo ładnie, to niszczą się dosyć szybko, i chyba nie chodzi nawet o wandalizm, tylko o warunki atmosferyczne.
Mnie tez zastanawia fakt ze WSZYSTKIE drzewa wzdloz pasa startowego umarly... byly posadzone w betonowych donicach i ani jedno drzewko nie ma zielonych lisci....
skyscrap pisze:O ławki pod blokami dbają chyba poszczególne wspólnoty. Inna sprawa, że te zamontowane przez dewelopera, o ile na początku prezentowały się bardzo ładnie, to niszczą się dosyć szybko, i chyba nie chodzi nawet o wandalizm, tylko o warunki atmosferyczne.
Wydaje mi się, że te ławki są po prostu słabej jakości. To samo tyczy się tego sportowego placu zabaw przy Orlińskiego 5. Dopiero co powstał, a drewno na nim już wygląda, jak po 10 latach eksploatacji.
Problem tkwi w złym zabezpieczeniu drewna
Być może pomalowano tylko 1 warstwa lakieru lub lakier słabej jakości
Tu by się przydał lakier jachtowy . na bardzo zróżnicowane warunki
Być może pomalowano tylko 1 warstwa lakieru lub lakier słabej jakości
Tu by się przydał lakier jachtowy . na bardzo zróżnicowane warunki
Wróć do „Osiedle Avia - forum dotyczące tematów ogólnych”