Nieszczejące ławki na osiedlu / stan ławek na osiedlu Avia

Forum osiedla Avia dla mieszkańców i osób planujących zakup. Standard wykończenia, podpisywanie umów, odbiory.
AniaM

Nieszczejące ławki na osiedlu / stan ławek na osiedlu Avia

Postautor: AniaM » 10 sie 2018, 0:13

Witam,

nie wiem czy zauważyliście, ale ławki ustawione rok temu są bardzo zniszszone. Kto odpowiada za ich konserwacje?

skyscrap

Re: Nieszczejące ławki na osiedlu / stan ławek na osiedlu Avia

Postautor: skyscrap » 10 sie 2018, 9:56

O ławki pod blokami dbają chyba poszczególne wspólnoty. Inna sprawa, że te zamontowane przez dewelopera, o ile na początku prezentowały się bardzo ładnie, to niszczą się dosyć szybko, i chyba nie chodzi nawet o wandalizm, tylko o warunki atmosferyczne.

Arav

Postautor: Arav » 10 sie 2018, 11:46

Mnie tez zastanawia fakt ze WSZYSTKIE drzewa wzdloz pasa startowego umarly... byly posadzone w betonowych donicach i ani jedno drzewko nie ma zielonych lisci....

knd

Postautor: knd » 10 sie 2018, 15:20

skyscrap pisze:O ławki pod blokami dbają chyba poszczególne wspólnoty. Inna sprawa, że te zamontowane przez dewelopera, o ile na początku prezentowały się bardzo ładnie, to niszczą się dosyć szybko, i chyba nie chodzi nawet o wandalizm, tylko o warunki atmosferyczne.

Wydaje mi się, że te ławki są po prostu słabej jakości. To samo tyczy się tego sportowego placu zabaw przy Orlińskiego 5. Dopiero co powstał, a drewno na nim już wygląda, jak po 10 latach eksploatacji.

Daniel.N

Postautor: Daniel.N » 11 sie 2018, 21:04

Problem tkwi w złym zabezpieczeniu drewna
Być może pomalowano tylko 1 warstwa lakieru lub lakier słabej jakości
Tu by się przydał lakier jachtowy . na bardzo zróżnicowane warunki

Wróć do „Osiedle Avia - forum dotyczące tematów ogólnych”