przejście przez Stella-Sawickiego na wysokości Orlińskiego

Forum osiedla Orlińskiego przeznaczone do prowadzenia dyskusji na tematy ogólne związane z zakupem, budową, wykończeniem itp.
emil

przejście przez Stella-Sawickiego na wysokości Orlińskiego

Postautor: emil » 02 kwie 2015, 23:09

Witam
Czy jest w planach jakaś kładka, przejście dla pieszych, by sprawnie przedostać się z Orlińskiego do Comarchu ? Teraz tamta ulica, przy której jest Comarch, BPH nazywa się chyba Życzkowskiego.

dzięki za info

Nowy

Re: przejście przez Stella-Sawickiego na wysokości Orlińskie

Postautor: Nowy » 03 kwie 2015, 0:07

Nic mi o takiej kładce nie wiadomo, ale są światła i przejście dla pieszych na wysokości ulicy Florera, czyli trzeba się kawałek cofnąć. W dalszej perspektywie jest tam też planowane większe rondo, więc pewnie przejście dla pieszych znalazło by się bliżej Orlińskiego. Kładki specjalnie do Comarchu, to chyba nikt specjalnie nie będzie robił ;) Choć wiem, że jest tam sporo biurowców, a nawet gdyby ich nie było, to i tak przydałoby się tam dobre przejście przez Stella-Sawickiego.

Staś

Postautor: Staś » 03 kwie 2015, 19:12

Temat przebudowy ul. Stella-Sawickiego, w tym budowy linii tramwajowej, był już dosyć szczegółowo omawiany na tym forum. Można znaleźć dosyć dokładne informacje. Proponuję zamknąć ten wątek, bo niczego nowego nie wnosi. Kładki dla pieszych nie będzie, bo nie mam jej w planach przebudowy.

slwk
Administrator

Postautor: slwk » 03 kwie 2015, 23:17

Słusznie @Staś, temat można zamknąć, bo sporo w nim zostało powiedziane, jest to podlinkowane w poście powyżej.

Wróć do „Osiedle Orlińskiego – dyskusje na tematy ogólne”