Witam
Czy jest w planach jakaś kładka, przejście dla pieszych, by sprawnie przedostać się z Orlińskiego do Comarchu ? Teraz tamta ulica, przy której jest Comarch, BPH nazywa się chyba Życzkowskiego.
dzięki za info
przejście przez Stella-Sawickiego na wysokości Orlińskiego
Re: przejście przez Stella-Sawickiego na wysokości Orlińskie
Nic mi o takiej kładce nie wiadomo, ale są światła i przejście dla pieszych na wysokości ulicy Florera, czyli trzeba się kawałek cofnąć. W dalszej perspektywie jest tam też planowane większe rondo, więc pewnie przejście dla pieszych znalazło by się bliżej Orlińskiego. Kładki specjalnie do Comarchu, to chyba nikt specjalnie nie będzie robił
Choć wiem, że jest tam sporo biurowców, a nawet gdyby ich nie było, to i tak przydałoby się tam dobre przejście przez Stella-Sawickiego.

Temat przebudowy ul. Stella-Sawickiego, w tym budowy linii tramwajowej, był już dosyć szczegółowo omawiany na tym forum. Można znaleźć dosyć dokładne informacje. Proponuję zamknąć ten wątek, bo niczego nowego nie wnosi. Kładki dla pieszych nie będzie, bo nie mam jej w planach przebudowy.
Słusznie @Staś, temat można zamknąć, bo sporo w nim zostało powiedziane, jest to podlinkowane w poście powyżej.
Wróć do „Osiedle Orlińskiego – dyskusje na tematy ogólne”