Sklepy w Naszym budynku na Orlińskiego 1 - gdzie zrobimy zakupy w Czyżynach
Re: Sklepy w Naszym budynku na Orlińskiego 1 - gdzie zrobimy zakupy w Czyżynach
a w O3 powstaje sushi bar!
Bardzo mi to odpowiada, oby tylko jakość była zadowalająca i ceny przyzwoite

jak dla mnie ruskie w Hucie pierogów lepsze niż w Osiedlovej, bo te z Huty mają więcej sera białego, a na tym zwykle skąpią producenci, bo to najdroższy składnik w ruskich. W Osiedlovej bardzie ziemniaczane, ale dają radę.
Pizza w osiedlowej pyszna!!! The pizza blado wypada przy osiedlowej 
znasiek pisze:jak dla mnie ruskie w Hucie pierogów lepsze niż w Osiedlovej, bo te z Huty mają więcej sera białego, a na tym zwykle skąpią producenci, bo to najdroższy składnik w ruskich. W Osiedlovej bardzie ziemniaczane, ale dają radę.
Mnie smakują i jedne i drugie. Oba lokale potrzebne. W Hucie polecam też placki po węgiersku.
Akurat jeśli chodzi o pizze to bardziej nam smakuje w the pizza. Miejmy nadzieję że suhi spełni oczekiwania
mko13 pisze:znasiek pisze:jak dla mnie ruskie w Hucie pierogów lepsze niż w Osiedlovej, bo te z Huty mają więcej sera białego, a na tym zwykle skąpią producenci, bo to najdroższy składnik w ruskich. W Osiedlovej bardzie ziemniaczane, ale dają radę.
Mnie smakują i jedne i drugie. Oba lokale potrzebne. W Hucie polecam też placki po węgiersku.
Ooo placki po węgiersku ! Trzeba spróbować
A pizza 1:0 dla The pizza
w osiedlovej też dobra z tym że sposób zamawiania mnie średnio odpowiada... Część składników na tablicy która jest całkiem z boku, innych składników w ogole nie ma i trzeba się dopytywać lub brać standardowe z tablicy, a jak Pan zasypał mnie nazwami oryginalnymi różnych dodatków to i tak nie wiedziałem co to jest . Nie bardzo wiadomo na ile składników można sobie pozwolić niby 5-6, ale ... jak skończysz to Pan pyta czy to już wszystko
Ale jeśli ktoś doskonale wie czego chce to na pewno skomponuje sobie bardzo dobrą pizze.
Ps. Na plus ogromny wybór sosów od majonezowego, po kebab, czosnek , żurawinowy, musztardowy itd.
Minus - również nie widziałem, żeby były gdzieś wypisane oraz ... nie są robione na miejscu tylko kupne.
-
Mieszkaniec3
mko13 pisze:znasiek pisze:jak dla mnie ruskie w Hucie pierogów lepsze niż w Osiedlovej, bo te z Huty mają więcej sera białego, a na tym zwykle skąpią producenci, bo to najdroższy składnik w ruskich. W Osiedlovej bardzie ziemniaczane, ale dają radę.
Naprawdę? Dla mnie to najgorsze placki po węgiersku jakie kiedykolwiek jadłem. Niedobre placki, ohydny sos z torebki (na samo wspomnienie mi niedobrze :/), kilka kawałków twardego mięsa, zero warzyw (papryki, pieczarek, czy ogórka kiszonego). Koło gulaszu po węgiersku to nawet nie stało... A dwie surówki podane obok były chyba nie pierwszej świeżości. Pierogi w Hucie też oceniam niestety źle - bardzo grube ciasto, farszu jak na lekarstwo, nawet trudno ocenić jego smak, bo czuć tylko to mączne ciasto i tonę smażonej cebuli. Dla mnie Huta niestety bardzo niesmacznie, kilka szans było i za każdym razem zawód.
Witajcie,
czy wiecie jakie nowe lokale powstają od drugiej strony O1 (przy buczku i lewiatanie) ?
czy wiecie jakie nowe lokale powstają od drugiej strony O1 (przy buczku i lewiatanie) ?
Czy ktoś wie co to za nowy lokal koło "Chleba Powszedniego"? Mają napis zaprasamy, godziny otwarcia ale chyba zapomnieli zrobić szyld co to jest..
To jest bar. Na razie startują ( dluuuuugo startuja
) Maja kilka pozycji. Ale na szybko kupiłam ruskie i wielkie zdziwienie. Były całkiem spoko. Jeżeli utrzymają ich poziom to Huta pierogów nie ma szans. Dla mnie. Ale naturalnie to kwestia gustu i smaku
.
Teraz wracając z pracy wpadam po pieczywo, obok po pierogi, następnie ciacho w Czyzyku i w pełni zadowolona wchodzę do domu
Teraz wracając z pracy wpadam po pieczywo, obok po pierogi, następnie ciacho w Czyzyku i w pełni zadowolona wchodzę do domu
Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”