Sklepy w Naszym budynku na Orlińskiego 1 - gdzie zrobimy zakupy w Czyżynach

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 1 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
pawelb

Re: Sklepy w Naszym budynku na Orlińskiego 1 - gdzie zrobimy zakupy w Czyżynach

Postautor: pawelb » 22 cze 2018, 6:40

a w O3 powstaje sushi bar! :D :D :D :D Bardzo mi to odpowiada, oby tylko jakość była zadowalająca i ceny przyzwoite :D :D

znasiek

Postautor: znasiek » 23 cze 2018, 15:12

jak dla mnie ruskie w Hucie pierogów lepsze niż w Osiedlovej, bo te z Huty mają więcej sera białego, a na tym zwykle skąpią producenci, bo to najdroższy składnik w ruskich. W Osiedlovej bardzie ziemniaczane, ale dają radę.

wrobelki

Postautor: wrobelki » 23 cze 2018, 18:57

Pizza w osiedlowej pyszna!!! The pizza blado wypada przy osiedlowej 8-)

mko13

Postautor: mko13 » 23 cze 2018, 22:44

znasiek pisze:jak dla mnie ruskie w Hucie pierogów lepsze niż w Osiedlovej, bo te z Huty mają więcej sera białego, a na tym zwykle skąpią producenci, bo to najdroższy składnik w ruskich. W Osiedlovej bardzie ziemniaczane, ale dają radę.

Mnie smakują i jedne i drugie. Oba lokale potrzebne. W Hucie polecam też placki po węgiersku.

xXx

Postautor: xXx » 24 cze 2018, 12:16

Akurat jeśli chodzi o pizze to bardziej nam smakuje w the pizza. Miejmy nadzieję że suhi spełni oczekiwania

pawelb

Postautor: pawelb » 25 cze 2018, 7:22

mko13 pisze:
znasiek pisze:jak dla mnie ruskie w Hucie pierogów lepsze niż w Osiedlovej, bo te z Huty mają więcej sera białego, a na tym zwykle skąpią producenci, bo to najdroższy składnik w ruskich. W Osiedlovej bardzie ziemniaczane, ale dają radę.

Mnie smakują i jedne i drugie. Oba lokale potrzebne. W Hucie polecam też placki po węgiersku.

Ooo placki po węgiersku ! Trzeba spróbować :)
A pizza 1:0 dla The pizza :D
w osiedlovej też dobra z tym że sposób zamawiania mnie średnio odpowiada... Część składników na tablicy która jest całkiem z boku, innych składników w ogole nie ma i trzeba się dopytywać lub brać standardowe z tablicy, a jak Pan zasypał mnie nazwami oryginalnymi różnych dodatków to i tak nie wiedziałem co to jest . Nie bardzo wiadomo na ile składników można sobie pozwolić niby 5-6, ale ... jak skończysz to Pan pyta czy to już wszystko :D Poleciłbym jakąś tablice na której będą wypisywane sezonowe składniki w ofercie i krótkim opisem np. Speck d'Alto Adige - włoska szynka wędzona z mięsa wieprzowego i przypraw. (bo na razie Pan rzucił mi jakąś włoską nazwą a ja tylko rżnąłem głupa twierdząc, że nie są to moje walory smakowe i... poproszę kurczaka :D )
Ale jeśli ktoś doskonale wie czego chce to na pewno skomponuje sobie bardzo dobrą pizze.

Ps. Na plus ogromny wybór sosów od majonezowego, po kebab, czosnek , żurawinowy, musztardowy itd.
Minus - również nie widziałem, żeby były gdzieś wypisane oraz ... nie są robione na miejscu tylko kupne.

Mieszkaniec3

Postautor: Mieszkaniec3 » 25 cze 2018, 9:21

mko13 pisze:

Naprawdę? Dla mnie to najgorsze placki po węgiersku jakie kiedykolwiek jadłem. Niedobre placki, ohydny sos z torebki (na samo wspomnienie mi niedobrze :/), kilka kawałków twardego mięsa, zero warzyw (papryki, pieczarek, czy ogórka kiszonego). Koło gulaszu po węgiersku to nawet nie stało... A dwie surówki podane obok były chyba nie pierwszej świeżości. Pierogi w Hucie też oceniam niestety źle - bardzo grube ciasto, farszu jak na lekarstwo, nawet trudno ocenić jego smak, bo czuć tylko to mączne ciasto i tonę smażonej cebuli. Dla mnie Huta niestety bardzo niesmacznie, kilka szans było i za każdym razem zawód.

Micha
Kontaktowanie:

Postautor: Micha » 02 lip 2018, 17:53

Witajcie,

czy wiecie jakie nowe lokale powstają od drugiej strony O1 (przy buczku i lewiatanie) ? :D

michalxg

Postautor: michalxg » 03 lip 2018, 14:24

Czy ktoś wie co to za nowy lokal koło "Chleba Powszedniego"? Mają napis zaprasamy, godziny otwarcia ale chyba zapomnieli zrobić szyld co to jest..

Montana

Postautor: Montana » 03 lip 2018, 15:34

To jest bar. Na razie startują ( dluuuuugo startuja :) ) Maja kilka pozycji. Ale na szybko kupiłam ruskie i wielkie zdziwienie. Były całkiem spoko. Jeżeli utrzymają ich poziom to Huta pierogów nie ma szans. Dla mnie. Ale naturalnie to kwestia gustu i smaku :).
Teraz wracając z pracy wpadam po pieczywo, obok po pierogi, następnie ciacho w Czyzyku i w pełni zadowolona wchodzę do domu :)

Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”