Miejsca parkingowe na pasie startowym przy os Orlińskiego 1

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 1 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Marcel

Re: Miejsca parkingowe na pasie startowym przy os Orlińskiego

Postautor: Marcel » 27 kwie 2015, 13:50

Mam obawy, że będzie albo przeszkadzać, albo cały czas hałasować. Wyobraźcie sobie ludzi przechodzących przez furtkę, i zatrzaskujących ją za sobą. To dzwoni jeszcze potem całe ogrodzenie. Ale ta stojąca brama, wybudowana razem z placami zabaw, to ma fason!

wojtekf

Postautor: wojtekf » 27 kwie 2015, 22:46

@Marcel ten lokal w Avii 5 o którym mówisz ma obydwa wejścia poza ogrodzeniem Avii
budimex-nieruchomosci.pl/krakow-osiedle-avia-5/lokalizacja-otoczenie.html
Tu jest plan osiedla i jak popatrzysz na mapke Avii 5 to zauważysz że ogrodzenie jest tuż przy wjeździe do garażu ;)

Marcel

Postautor: Marcel » 28 kwie 2015, 12:43

W biurze maja już folder Avia3, i rzeczywiście. Widziałem różne czasem profesjonalne projekty, i plany. Na każdym jest inaczej. Makieta to lipa w tym względzie. Najlepszy jest malunek na ścianie nad makietą, i te foldery. Lokale A3 mają być duże, cały parter. Chyba wyższe niż mieszkania. Skrajne po 2 wejścia, jak w A5. Przy Orlińskiego wzdłuż Avii miejsca parkingowe ogólnodostępne. Przy skrzyżowaniach po trzy duże miejsca "dla inwalidów" prawdopodobnie na użytek lokali.
PS.Między A3, i A5 na razie to tylko płot a za 2-3 lata po zakończeniu inwestycji będzie wiadomo(decyzja) czy brama. Tak twierdzą z przekonaniem. Czyli jedna brama wjazdowa - ta okazała. Trzy furtki w tym, przy kościele, i hangarze. Od 2PL. brama przeciwpożarowa, na więcej nie mają zgody(na razie?).

usia

Postautor: usia » 05 maja 2015, 18:05

Ceny miejsc parkingowych zarowno na zewnatrz jak i w hali garazowej powalaja! Kupilam tam mieszkanie i miejsca nie mam najmjiejszego zamiaru kupowac.po pierwsze glupota dla mnie jest kupowac miejsce na polu za 25 tys. gdzie i tak auto trzeba odsniezac zima itp itd, po drugie wartosc mojego auta jest kilkukrotnie nizsza niz miejsca :lol: za te pieniadze wole kupic nowy samochod. Po trzecie czy ktos zwrocil uwage, na to, jakie waskie sa te miejsca ? Z tego co widzialam na istniejacym juz etapie inwestycji to jakas tragedia.Wiekszym autem typu kombi naprawde jest problem zaparkowac gdyz chodniki zajmuja inne auta, stojace za darmo :roll: ciekawe ile starych, malo wartosciowych samochodow bedzie stalo na mega drogich miejscach :lol: i jeszcze jedna kwestia, otoz pod moim blokiem nie ma juz wolnych miesc na zewnatrz, a kupowac przy orlinskiego 1 czy ood innym blokiem i pokonywac kilkaset metrow do bloku, placac za to miejsce taka kase !? No way ! oczywiscie zdaje sobie sprawe ze zaraz posypie sie lawina krytyki, ale coz...kazdy ma wybor :D Za dwa lata nie wiadomo co bedzie, moze nie bede potrzebowala auta, moze wykupie abonament na parkingu strzezonym, a moze bede jezdzila godzine po osiedlu szukajac miejsca....z tym takze sie licze, jak i z tym, ze bede parkowac pod carrfourem :roll: wyboru dokonalam swiadomie, w czym niewatpliwie pomogly mi ceny....
PS.teraz rowniez mieszkam w mieszkaniu od dewwlopera, ktory nie zatroszczyl sie o miejsca....nie tylko budimex robi takie walki, tu gdzie mieszkam na 150 mieszkan pod blokiem ogolnodostepnych i legalnych miejsc jest zaleswie 12.....reszta parkuje po bokach, gdzie sie da....a da sie :twisted:

D89

Postautor: D89 » 05 maja 2015, 21:06

usia pisze:Po trzecie czy ktos zwrocil uwage, na to, jakie waskie sa te miejsca ?

Akurat wymiary miejsc parkingowych określa rozporządzenie ministra infrastruktury, także tutaj nie ma miejsca na żadne kombinacje nie ma miejsca.

usia

Postautor: usia » 06 maja 2015, 9:06

ale jakoś na innych inwestycjach miejsca są szersze i "bardziej komfortowe". Mieszkałam w wielu miejscach i takich wąskich nie widziałam nigdzie... :shock:

Marcel

Postautor: Marcel » 06 maja 2015, 9:27

Wariant ekonomiczny, łatwy w utrzymaniu! :D
Projekty mieszkań, są niezłe, i ceny atrakcyjne. W porównaniu z innymi inwestycjami, również w okolicy. Zawsze są pokój z aneksem, albo większe mieszkania, i wszystkie drogie. Tu jest inaczej, ale jest haczyk. Właśnie go rozpracowujemy :lol: .

kuba

Postautor: kuba » 06 maja 2015, 13:10

Haczyk jest taki że od początku było wiadomo co ile kosztuje, nikt nikogo na siłę nie przymuszał do kupienia tu mieszkania :D

ragar

Postautor: ragar » 06 maja 2015, 14:12

Właśnie @Marcel, to sprawa raczej dla wszystkich oczywista, więc gdybyś dokładniej poczytał odpowiednie tematy na tym forum, to może doszedłbyś do wniosku, że jednak Kolumbem nie jesteś i Ameryki nie odkrywasz ;)

Feelip

Postautor: Feelip » 06 maja 2015, 23:15

usia pisze:ale jakoś na innych inwestycjach miejsca są szersze i "bardziej komfortowe". Mieszkałam w wielu miejscach i takich wąskich nie widziałam nigdzie... :shock:

Zapraszam do Wroclawia na Gaj, miejsca sa tak waskie, ze prawidlowo parkujac samochod ciezko otworzyc jego drzwi, to co widzialem na Avi jest wiecej niz ok, a wymiary m.p. to 2,30x5,0 [m]

Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”