Miejsca parkingowe na pasie startowym przy os Orlińskiego 1
Re: Miejsca parkingowe na pasie startowym przy os Orlińskiego
Mam obawy, że będzie albo przeszkadzać, albo cały czas hałasować. Wyobraźcie sobie ludzi przechodzących przez furtkę, i zatrzaskujących ją za sobą. To dzwoni jeszcze potem całe ogrodzenie. Ale ta stojąca brama, wybudowana razem z placami zabaw, to ma fason!
@Marcel ten lokal w Avii 5 o którym mówisz ma obydwa wejścia poza ogrodzeniem Avii
budimex-nieruchomosci.pl/krakow-osiedle-avia-5/lokalizacja-otoczenie.html
Tu jest plan osiedla i jak popatrzysz na mapke Avii 5 to zauważysz że ogrodzenie jest tuż przy wjeździe do garażu
budimex-nieruchomosci.pl/krakow-osiedle-avia-5/lokalizacja-otoczenie.html
Tu jest plan osiedla i jak popatrzysz na mapke Avii 5 to zauważysz że ogrodzenie jest tuż przy wjeździe do garażu

W biurze maja już folder Avia3, i rzeczywiście. Widziałem różne czasem profesjonalne projekty, i plany. Na każdym jest inaczej. Makieta to lipa w tym względzie. Najlepszy jest malunek na ścianie nad makietą, i te foldery. Lokale A3 mają być duże, cały parter. Chyba wyższe niż mieszkania. Skrajne po 2 wejścia, jak w A5. Przy Orlińskiego wzdłuż Avii miejsca parkingowe ogólnodostępne. Przy skrzyżowaniach po trzy duże miejsca "dla inwalidów" prawdopodobnie na użytek lokali.
PS.Między A3, i A5 na razie to tylko płot a za 2-3 lata po zakończeniu inwestycji będzie wiadomo(decyzja) czy brama. Tak twierdzą z przekonaniem. Czyli jedna brama wjazdowa - ta okazała. Trzy furtki w tym, przy kościele, i hangarze. Od 2PL. brama przeciwpożarowa, na więcej nie mają zgody(na razie?).
PS.Między A3, i A5 na razie to tylko płot a za 2-3 lata po zakończeniu inwestycji będzie wiadomo(decyzja) czy brama. Tak twierdzą z przekonaniem. Czyli jedna brama wjazdowa - ta okazała. Trzy furtki w tym, przy kościele, i hangarze. Od 2PL. brama przeciwpożarowa, na więcej nie mają zgody(na razie?).
Ceny miejsc parkingowych zarowno na zewnatrz jak i w hali garazowej powalaja! Kupilam tam mieszkanie i miejsca nie mam najmjiejszego zamiaru kupowac.po pierwsze glupota dla mnie jest kupowac miejsce na polu za 25 tys. gdzie i tak auto trzeba odsniezac zima itp itd, po drugie wartosc mojego auta jest kilkukrotnie nizsza niz miejsca
za te pieniadze wole kupic nowy samochod. Po trzecie czy ktos zwrocil uwage, na to, jakie waskie sa te miejsca ? Z tego co widzialam na istniejacym juz etapie inwestycji to jakas tragedia.Wiekszym autem typu kombi naprawde jest problem zaparkowac gdyz chodniki zajmuja inne auta, stojace za darmo
ciekawe ile starych, malo wartosciowych samochodow bedzie stalo na mega drogich miejscach
i jeszcze jedna kwestia, otoz pod moim blokiem nie ma juz wolnych miesc na zewnatrz, a kupowac przy orlinskiego 1 czy ood innym blokiem i pokonywac kilkaset metrow do bloku, placac za to miejsce taka kase !? No way ! oczywiscie zdaje sobie sprawe ze zaraz posypie sie lawina krytyki, ale coz...kazdy ma wybor
Za dwa lata nie wiadomo co bedzie, moze nie bede potrzebowala auta, moze wykupie abonament na parkingu strzezonym, a moze bede jezdzila godzine po osiedlu szukajac miejsca....z tym takze sie licze, jak i z tym, ze bede parkowac pod carrfourem
wyboru dokonalam swiadomie, w czym niewatpliwie pomogly mi ceny....
PS.teraz rowniez mieszkam w mieszkaniu od dewwlopera, ktory nie zatroszczyl sie o miejsca....nie tylko budimex robi takie walki, tu gdzie mieszkam na 150 mieszkan pod blokiem ogolnodostepnych i legalnych miejsc jest zaleswie 12.....reszta parkuje po bokach, gdzie sie da....a da sie

PS.teraz rowniez mieszkam w mieszkaniu od dewwlopera, ktory nie zatroszczyl sie o miejsca....nie tylko budimex robi takie walki, tu gdzie mieszkam na 150 mieszkan pod blokiem ogolnodostepnych i legalnych miejsc jest zaleswie 12.....reszta parkuje po bokach, gdzie sie da....a da sie

usia pisze:Po trzecie czy ktos zwrocil uwage, na to, jakie waskie sa te miejsca ?
Akurat wymiary miejsc parkingowych określa rozporządzenie ministra infrastruktury, także tutaj nie ma miejsca na żadne kombinacje nie ma miejsca.
ale jakoś na innych inwestycjach miejsca są szersze i "bardziej komfortowe". Mieszkałam w wielu miejscach i takich wąskich nie widziałam nigdzie... 

Wariant ekonomiczny, łatwy w utrzymaniu!
Projekty mieszkań, są niezłe, i ceny atrakcyjne. W porównaniu z innymi inwestycjami, również w okolicy. Zawsze są pokój z aneksem, albo większe mieszkania, i wszystkie drogie. Tu jest inaczej, ale jest haczyk. Właśnie go rozpracowujemy
.

Projekty mieszkań, są niezłe, i ceny atrakcyjne. W porównaniu z innymi inwestycjami, również w okolicy. Zawsze są pokój z aneksem, albo większe mieszkania, i wszystkie drogie. Tu jest inaczej, ale jest haczyk. Właśnie go rozpracowujemy

Haczyk jest taki że od początku było wiadomo co ile kosztuje, nikt nikogo na siłę nie przymuszał do kupienia tu mieszkania 

Właśnie @Marcel, to sprawa raczej dla wszystkich oczywista, więc gdybyś dokładniej poczytał odpowiednie tematy na tym forum, to może doszedłbyś do wniosku, że jednak Kolumbem nie jesteś i Ameryki nie odkrywasz 

usia pisze:ale jakoś na innych inwestycjach miejsca są szersze i "bardziej komfortowe". Mieszkałam w wielu miejscach i takich wąskich nie widziałam nigdzie...
Zapraszam do Wroclawia na Gaj, miejsca sa tak waskie, ze prawidlowo parkujac samochod ciezko otworzyc jego drzwi, to co widzialem na Avi jest wiecej niz ok, a wymiary m.p. to 2,30x5,0 [m]
Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”