Wprowadzenie drogi jednokierunkowej pod blokiem Orlińskiego 1 - opinie na forum
Re: Wprowadzenie drogi jednokierunkowej pod blokiem Orlińskiego 1 - opinie na forum
też byłem dzisiaj w lekkim szoku że już było puściutko, fajny widoczek 

Re: Wprowadzenie drogi jednokierunkowej pod blokiem Orlińskiego 1 - opinie na forum
Aż przyjemniej rano do pracy jechać 

Teraz tylko porządek od strony kolorowego parkingu i mamy poukładane życie i chodniki 

-
Od strony parkingu kolorowego jest niestety dramat. Najbardziej cierpia na tym piesi i wlasciciele lokali uslugowych. Fajny, szeroki deptak a niestety trzeba chodzic od strony ruchliwej ulicy Orlinskiego bo deptak caly zawalony autami. To jest jakas patologia. Wierze, ze mieszkancy O1 cos z tym zrobia bo cale osiedle chcialoby korzystac z tej przestrzeni 

Zarządca powinien postawić kilka donic z roślinami i po sprawie...
Jest przegłosowana uchwała w sprawie oznakowania i to oznakowanie niedługo się pojawi - ma być strefa zamieszkania wiec straż miejska będzie interweniować i będzie czysto. Tyle tylko że deptak nie będzie do końca czysty bo pod O3 już będą stawać samochody.
jak dla mnie oznakowanie osiedla to będzie już totalny dramat. niby wszystko pięknie i czyściutko ale ... Najbardziej mnie zastanawia druga część przegłosowanej ustawy odnośnie wyznaczenia nowych miejsc parkingowych
Niby gdzie ? Jedyna możliwość to właśnie przy O1 od strony kolorowego parkingu. zastanawia mnie skąd takie poparcie dla tej ustawy? gdzie parkingów od dewelopera to kropla w morzu względem potrzeb mieszkańców o1.
na dywizjonu 303 parkingi zapełnione, dostawią kolejne dwa (trzy ?) bloki obok o1 i o3 ... wtedy te samochody będziemy trzymać chyba na balkonach albo dojeżdżać do zaparkowanego samochodu autobusem lub tramwajem... bez pomyślunku te Wasze czyszczenie okolicy

na dywizjonu 303 parkingi zapełnione, dostawią kolejne dwa (trzy ?) bloki obok o1 i o3 ... wtedy te samochody będziemy trzymać chyba na balkonach albo dojeżdżać do zaparkowanego samochodu autobusem lub tramwajem... bez pomyślunku te Wasze czyszczenie okolicy
pawelb pisze: gdzie parkingów od dewelopera to kropla w morzu względem potrzeb mieszkańców o1.
W mojej opinii miejsc postojowych "od dewelopera" jest aż za nadto, a przynajmniej do takiego wniosku może doprowadzić fakt, że w garażu podziemnym stoi ich mnóstwo wolnych (chyba więcej niż połowa).
-
pawelb pisze:jak dla mnie oznakowanie osiedla to będzie już totalny dramat. niby wszystko pięknie i czyściutko ale ... Najbardziej mnie zastanawia druga część przegłosowanej ustawy odnośnie wyznaczenia nowych miejsc parkingowychNiby gdzie ? Jedyna możliwość to właśnie przy O1 od strony kolorowego parkingu. zastanawia mnie skąd takie poparcie dla tej ustawy? gdzie parkingów od dewelopera to kropla w morzu względem potrzeb mieszkańców o1.
Jak Cie nie stac na miejsce w garazu podziemnym to zamiast narzekac proponuje wziac sie do pracy.
ragandbones pisze:pawelb pisze:jak dla mnie oznakowanie osiedla to będzie już totalny dramat. niby wszystko pięknie i czyściutko ale ... Najbardziej mnie zastanawia druga część przegłosowanej ustawy odnośnie wyznaczenia nowych miejsc parkingowychNiby gdzie ? Jedyna możliwość to właśnie przy O1 od strony kolorowego parkingu. zastanawia mnie skąd takie poparcie dla tej ustawy? gdzie parkingów od dewelopera to kropla w morzu względem potrzeb mieszkańców o1.
Jak Cie nie stac na miejsce w garazu podziemnym to zamiast narzekac proponuje wziac sie do pracy.

Jasne że są wolne miejsca w garażu bo mało kto uważa za rozsądne płacenie 1/4 wartości mieszkania za miejsce parkingowe.
Bardzo chciałem przygarnąć miejsce na parkingu zewnętrznym, ale zapisy to była parodia i połowa odsprzedana/ zaklepana za plecami...(pomimo moich ciągłych kontaktów w tej sprawie ... odpowiedź wyglądała na zasadzie "jeszcze nie ma, jak będzie poinformujemy", innego dnia "już wszystko sprzedane" a jeszcze innego "sprzedaż w dniu takim i takim tylko w biurze"... gdzie kolejka ustawiała się 2 godziny przed otwarciem).
Każdy sobie zdawał sprawę jaka będzie sytuacja z parkowaniem kupując tu mieszkanie - jednym się poszczęściło kupić miejsce na zewnątrz, innym nie - dla mnie problem przejścia z dywizjonu 303 to nie problem, choć już nie jest łatwo znaleźć tam miejsce wieczorem, a bloków ma być jeszcze więcej.
Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”