Wprowadzenie drogi jednokierunkowej pod blokiem Orlińskiego 1 - opinie na forum

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 1 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
znasiek

Re: Wprowadzenie drogi jednokierunkowej pod blokiem Orlińskiego 1 - opinie na forum

Postautor: znasiek » 12 gru 2018, 21:41

też byłem dzisiaj w lekkim szoku że już było puściutko, fajny widoczek :)

Neigbour

Re: Wprowadzenie drogi jednokierunkowej pod blokiem Orlińskiego 1 - opinie na forum

Postautor: Neigbour » 12 gru 2018, 23:43

Aż przyjemniej rano do pracy jechać :)

gucio

Postautor: gucio » 13 gru 2018, 1:11

Teraz tylko porządek od strony kolorowego parkingu i mamy poukładane życie i chodniki :-)

ragandbones

Postautor: ragandbones » 13 gru 2018, 12:09

Od strony parkingu kolorowego jest niestety dramat. Najbardziej cierpia na tym piesi i wlasciciele lokali uslugowych. Fajny, szeroki deptak a niestety trzeba chodzic od strony ruchliwej ulicy Orlinskiego bo deptak caly zawalony autami. To jest jakas patologia. Wierze, ze mieszkancy O1 cos z tym zrobia bo cale osiedle chcialoby korzystac z tej przestrzeni :(

Edyta.

Postautor: Edyta. » 13 gru 2018, 14:01

Zarządca powinien postawić kilka donic z roślinami i po sprawie...

gapek

Postautor: gapek » 13 gru 2018, 16:04

Jest przegłosowana uchwała w sprawie oznakowania i to oznakowanie niedługo się pojawi - ma być strefa zamieszkania wiec straż miejska będzie interweniować i będzie czysto. Tyle tylko że deptak nie będzie do końca czysty bo pod O3 już będą stawać samochody.

pawelb

Postautor: pawelb » 14 gru 2018, 11:49

jak dla mnie oznakowanie osiedla to będzie już totalny dramat. niby wszystko pięknie i czyściutko ale ... Najbardziej mnie zastanawia druga część przegłosowanej ustawy odnośnie wyznaczenia nowych miejsc parkingowych :D Niby gdzie ? Jedyna możliwość to właśnie przy O1 od strony kolorowego parkingu. zastanawia mnie skąd takie poparcie dla tej ustawy? gdzie parkingów od dewelopera to kropla w morzu względem potrzeb mieszkańców o1.
na dywizjonu 303 parkingi zapełnione, dostawią kolejne dwa (trzy ?) bloki obok o1 i o3 ... wtedy te samochody będziemy trzymać chyba na balkonach albo dojeżdżać do zaparkowanego samochodu autobusem lub tramwajem... bez pomyślunku te Wasze czyszczenie okolicy

Mate

Postautor: Mate » 14 gru 2018, 13:57

pawelb pisze: gdzie parkingów od dewelopera to kropla w morzu względem potrzeb mieszkańców o1.

W mojej opinii miejsc postojowych "od dewelopera" jest aż za nadto, a przynajmniej do takiego wniosku może doprowadzić fakt, że w garażu podziemnym stoi ich mnóstwo wolnych (chyba więcej niż połowa).

ragandbones

Postautor: ragandbones » 14 gru 2018, 14:29

pawelb pisze:jak dla mnie oznakowanie osiedla to będzie już totalny dramat. niby wszystko pięknie i czyściutko ale ... Najbardziej mnie zastanawia druga część przegłosowanej ustawy odnośnie wyznaczenia nowych miejsc parkingowych :D Niby gdzie ? Jedyna możliwość to właśnie przy O1 od strony kolorowego parkingu. zastanawia mnie skąd takie poparcie dla tej ustawy? gdzie parkingów od dewelopera to kropla w morzu względem potrzeb mieszkańców o1.
na dywizjonu 303 parkingi zapełnione, dostawią kolejne dwa (trzy ?) bloki obok o1 i o3 ... wtedy te samochody będziemy trzymać chyba na balkonach albo dojeżdżać do zaparkowanego samochodu autobusem lub tramwajem... bez pomyślunku te Wasze czyszczenie okolicy

Jak Cie nie stac na miejsce w garazu podziemnym to zamiast narzekac proponuje wziac sie do pracy.

pawelb

Postautor: pawelb » 15 gru 2018, 8:17

ragandbones pisze:
pawelb pisze:jak dla mnie oznakowanie osiedla to będzie już totalny dramat. niby wszystko pięknie i czyściutko ale ... Najbardziej mnie zastanawia druga część przegłosowanej ustawy odnośnie wyznaczenia nowych miejsc parkingowych :D Niby gdzie ? Jedyna możliwość to właśnie przy O1 od strony kolorowego parkingu. zastanawia mnie skąd takie poparcie dla tej ustawy? gdzie parkingów od dewelopera to kropla w morzu względem potrzeb mieszkańców o1.

Jak Cie nie stac na miejsce w garazu podziemnym to zamiast narzekac proponuje wziac sie do pracy.

:lol: Odezwał się biznesmen z mieszkaniem na orlińskiego :lol: Jak Cię nie stać na mieszkanie w bardziej prestiżowej okolicy, bez tłoku i samochodów to proponuję wziąć się również do pracy.
Jasne że są wolne miejsca w garażu bo mało kto uważa za rozsądne płacenie 1/4 wartości mieszkania za miejsce parkingowe.
Bardzo chciałem przygarnąć miejsce na parkingu zewnętrznym, ale zapisy to była parodia i połowa odsprzedana/ zaklepana za plecami...(pomimo moich ciągłych kontaktów w tej sprawie ... odpowiedź wyglądała na zasadzie "jeszcze nie ma, jak będzie poinformujemy", innego dnia "już wszystko sprzedane" a jeszcze innego "sprzedaż w dniu takim i takim tylko w biurze"... gdzie kolejka ustawiała się 2 godziny przed otwarciem).
Każdy sobie zdawał sprawę jaka będzie sytuacja z parkowaniem kupując tu mieszkanie - jednym się poszczęściło kupić miejsce na zewnątrz, innym nie - dla mnie problem przejścia z dywizjonu 303 to nie problem, choć już nie jest łatwo znaleźć tam miejsce wieczorem, a bloków ma być jeszcze więcej.

Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”