Miejsca parkingowe na pasie startowym przy os Orlińskiego 1
Re: Miejsca parkingowe na pasie startowym przy os Orlińskiego
Nie można tego tak przeliczać, kupując miejsce w garażu podziemnym jesteś właścicielem nie tylko miejsca lecz 1/. części powierzchni całej hali (drogi dojazdowe). Tutaj także licz że Twój udział to nie tylko prostokąt w którym stawiasz samochód, lecz część placu umożliwiająca Ci dojazd i manewry. Także licząc "na metry" udział 1 miejsca wyjdzie na pewno ponad 20 m2.
Ja chce kupić miejsce postojowe a nie miejsce garażowe wiec za żadne dojazdy podjazdy nie będę płacił 

Do niego też musisz chyba dojechać (parking to również drogi do konkretnych miejsc), trzeba go odśnieżać, czasem wymieniać nawierzchnię itp. 

Idac dalej tym tropem to tez powinienen doliczyc dojście chodnikiem do klatki , przejscie klatka do windy oraz przejsciem od windy korytarzem do mojego mieszkania
Ale ale trzeba zaczac dzialac bo mi wykupia najlepsze miejsca i bede biegal spod bloku az pod kosciól hahahahha

Ale ale trzeba zaczac dzialac bo mi wykupia najlepsze miejsca i bede biegal spod bloku az pod kosciól hahahahha

No i chyba słusznie idziesz tym tropem, bo przecież wraz z mieszkaniem nabywasz także prawa do korzystania z części wspólnych, terenu wokół bloku, a jednocześnie zobowiązujesz się do łożenia na ich utrzymanie 
A nie wiesz czy sprzedają już te miejsca parkingowe na pasie pod Orlińskiego 1

iti pisze:No i chyba słusznie idziesz tym tropem, bo przecież wraz z mieszkaniem nabywasz także prawa do korzystania z części wspólnych, terenu wokół bloku, a jednocześnie zobowiązujesz się do łożenia na ich utrzymanie
Drogi ITI

blok ma 7 klatek wszystkich mieszkań jest ok 165... na tyle mieszkan przed blokiem jest 10 garazy do kazdego garazu jest podjazd dlugosci kilku metrow .
Za podjazd i za garaz place co roku Podatek od nieruchomosci oraz za Wieczyste uzytkowanie w sumie 300zl
Nie place nikomu za korzystanie z czesci wspolnych terenu, wokol ani za lozenie na jego utrzymywanie...sam odsniezam i dbam o czystosc

wiec za co mam placic co miesiac za uzytkowanie "mojego " miejsca postojowego?
taki widok z moich okien 

Chciałem się podzielić radosna a zarazem drogą wiadomością
Możecie pogratulować miejsca postojowego ale przynajmniej kupione przed samym wejściem do klatki wiec nie będę musiał biegać w deszczu kilkadziesiąt lub kilkaset metrów od domu.
Druga wiadomość jest taka ze Budimex nie zszedł z ceny ani złotówki zatem proszę o minute ciszy . . .
Koniec ogłoszeń. . .w

Możecie pogratulować miejsca postojowego ale przynajmniej kupione przed samym wejściem do klatki wiec nie będę musiał biegać w deszczu kilkadziesiąt lub kilkaset metrów od domu.

Druga wiadomość jest taka ze Budimex nie zszedł z ceny ani złotówki zatem proszę o minute ciszy . . .

Koniec ogłoszeń. . .w
Czy to oznacza ze wreszcie zaczęli sprzedawać miejsca postojowe przy Orlińskiego1?
Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”