Miejsca parkingowe na pasie startowym przy os Orlińskiego 1

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 1 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
D89

Re: Miejsca parkingowe na pasie startowym przy os Orlińskiego

Postautor: D89 » 28 maja 2015, 18:16

Nie można tego tak przeliczać, kupując miejsce w garażu podziemnym jesteś właścicielem nie tylko miejsca lecz 1/. części powierzchni całej hali (drogi dojazdowe). Tutaj także licz że Twój udział to nie tylko prostokąt w którym stawiasz samochód, lecz część placu umożliwiająca Ci dojazd i manewry. Także licząc "na metry" udział 1 miejsca wyjdzie na pewno ponad 20 m2.

gucio

Postautor: gucio » 28 maja 2015, 18:58

Ja chce kupić miejsce postojowe a nie miejsce garażowe wiec za żadne dojazdy podjazdy nie będę płacił :-)

iti

Postautor: iti » 28 maja 2015, 19:26

Do niego też musisz chyba dojechać (parking to również drogi do konkretnych miejsc), trzeba go odśnieżać, czasem wymieniać nawierzchnię itp. :)

gucio

Postautor: gucio » 28 maja 2015, 19:58

Idac dalej tym tropem to tez powinienen doliczyc dojście chodnikiem do klatki , przejscie klatka do windy oraz przejsciem od windy korytarzem do mojego mieszkania :-)
Ale ale trzeba zaczac dzialac bo mi wykupia najlepsze miejsca i bede biegal spod bloku az pod kosciól hahahahha :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

iti

Postautor: iti » 28 maja 2015, 20:21

No i chyba słusznie idziesz tym tropem, bo przecież wraz z mieszkaniem nabywasz także prawa do korzystania z części wspólnych, terenu wokół bloku, a jednocześnie zobowiązujesz się do łożenia na ich utrzymanie :lol:
A nie wiesz czy sprzedają już te miejsca parkingowe na pasie pod Orlińskiego 1 :?:

keniger

Postautor: keniger » 28 maja 2015, 20:48

nie sprzedaja

gucio

Postautor: gucio » 28 maja 2015, 21:11

iti pisze:No i chyba słusznie idziesz tym tropem, bo przecież wraz z mieszkaniem nabywasz także prawa do korzystania z części wspólnych, terenu wokół bloku, a jednocześnie zobowiązujesz się do łożenia na ich utrzymanie :lol:
A nie wiesz czy sprzedają już te miejsca parkingowe na pasie pod Orlińskiego 1 :?:

Drogi ITI :-) mam garaz pod moim blokiem jest to dokladnie Centrum A blok 1 (a niech tam zaszaleje , moich danych osobowych i tak nikt nie bedzie wiedzial :- )
blok ma 7 klatek wszystkich mieszkań jest ok 165... na tyle mieszkan przed blokiem jest 10 garazy do kazdego garazu jest podjazd dlugosci kilku metrow .
Za podjazd i za garaz place co roku Podatek od nieruchomosci oraz za Wieczyste uzytkowanie w sumie 300zl
Nie place nikomu za korzystanie z czesci wspolnych terenu, wokol ani za lozenie na jego utrzymywanie...sam odsniezam i dbam o czystosc :-)
wiec za co mam placic co miesiac za uzytkowanie "mojego " miejsca postojowego?

gucio

Postautor: gucio » 28 maja 2015, 21:18

taki widok z moich okien :-)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

gucio

Postautor: gucio » 20 cze 2015, 0:07

Chciałem się podzielić radosna a zarazem drogą wiadomością :-) :-(
Możecie pogratulować miejsca postojowego ale przynajmniej kupione przed samym wejściem do klatki wiec nie będę musiał biegać w deszczu kilkadziesiąt lub kilkaset metrów od domu. :-)
Druga wiadomość jest taka ze Budimex nie zszedł z ceny ani złotówki zatem proszę o minute ciszy . . . :oops: :cry:
Koniec ogłoszeń. . .w

lokator

Postautor: lokator » 20 cze 2015, 15:04

Czy to oznacza ze wreszcie zaczęli sprzedawać miejsca postojowe przy Orlińskiego1?

Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”