Deweloper Budimex wykańcza nowy blok w Czyżynach - Orlińskiego 1

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 1 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Alex

Deweloper Budimex wykańcza nowy blok w Czyżynach - Orlińskiego 1

Postautor: Alex » 07 lut 2017, 19:33

Budimex zamieścił nowe zdjęcia z budowy na swojej stronie

Nowy

Re: Deweloper Budimex wykańcza nowy blok w Czyżynach - Orlińskiego 1

Postautor: Nowy » 07 lut 2017, 20:59

Tu będzie ktoś miał niezły widok z okien na Orlińskiego 1 :) Ale pewnie jeśli nie patrzyć w dół, to będzie znacznie lepiej.

Obrazek

Płytki w częściach wspólnych podobne, jak na Orlińskiego 4, to całkiem nieźle wygląda.

Obrazek

Widać, że w środku, też już coraz więcej zrobione.

Obrazek

dzin

Postautor: dzin » 08 lut 2017, 14:06

Witam, czy Wy takze dostaliści wspaniałego maila od budiszmelsu o przesunięciu znowu terminow?

Nietoperzu

Postautor: Nietoperzu » 08 lut 2017, 14:22

aż sprawdziłam pocztę - tak dostałam :roll: :lol: i co teraz????? :lol:

Staś

Postautor: Staś » 08 lut 2017, 15:56

Nic teraz. Najważniejszy termin, czyli przeniesienie własności (czyli faktyczny zakup mieszkania), zostanie dotrzymany.

Nietoperzu

Postautor: Nietoperzu » 08 lut 2017, 16:08

Staś... litości... proszę.....

To tak sobie dokończę wcześniejszą myśl.... Jakże mi przykro, że osoby które cyt."tu mamy na forum z BX" i tak dzielnie i jakże przekonywująco nas zapewniały że spoko, nic się nie opóźni - niestety nie miały racji ! …a to pech!, kto by przypuszczał ! :lol: - ja przecież dałam się przekonać i uspokoić w tej kwestii :lol:

I ten super kit (aż pogrubiony w piśmie) - że najważniejszy z terminów wskazanych w umowie tj. data zawarcia aktów notarialnych pozostaje bez zmian - haha - serio?? :) kochani pracownicy BX, których tu mamy - ujawnionych lub nie ujawnionych - ten termin, to jest najważniejszy akurat dla Was bo od wtedy ponosicie kary finansowe na rzecz nabywców. Tylko że, hmmm..., jakby tego dokonać? - już wiecie? Plan jest? Bo z tego otrzymanego właśnie pisma wynika, że po pierwsze: wydaje się Wam, że w terminie 1 mc załatwicie wszystkie niedoróbki (hehe, noooo wiem wiem, niedoróbek po prostu nie będzie, hehe), a zaraz potem, w ciągu paru dni, opykacie akty notarialne największego w inwestycji budynku :) aha :lol: serio???? Planujecie siłą nas ciągnąć do tego notariusza czy jak?? :lol:

A jaki jest pozytyw tej sprawy?... Ano jest – skoro odbiory mają być tak późno, będziemy już zapewne na uruchomionym etapie grzewczym – czyli?... – sprawdzimy sobie od razu jak działają kaloryfery, hehe (wiem, wiem, tutaj też niedoróbek nie będzie :lol: ).

Pozdrawiam serdecznie

zagi

Postautor: zagi » 08 lut 2017, 16:12

nietoperz poczytaj moje posty , od miesięcy juz wytykam opóźnienia , które sa na tej budowie i niedotrzymywanie terminów, dziwne, ze nie kumasz ironii z ostatniego posta

Nietoperzu

Postautor: Nietoperzu » 08 lut 2017, 16:22

zagi - niestety face to face nigdy nie zastąpi rozmowy pisanej z emotinkami, stąd szereg nieporozumień jest nieuniknionych. Zapewniam Cię, że nie uspokoiłeś mnie tym swoim ostatnim postem tylko setnie ubawiłeś.
Natomiast mój powyższy post, to wyraz już "lekkiej" wściekłości.
No, i bądźmy szczerzy, ale na forum udzielają się również "zaufani" BX, którzy starają się łagodzić sytuację, więc...

dzin

Postautor: dzin » 08 lut 2017, 16:26

czyli mialo byc pieknie a wyjdzie/wyszło jak zawsze, z tym terminem aktu notarialnego to tez słabo to wiedze bo pewnei pełno osób nie odbierze mieszkań. Pytanie z innej beczki na stronie budimexu sa drzwi zewnetrzne do mieszkań bez wizjera a miały byc z, czyli mam rozumiec ze pozniej wywiercą dziury?

Gaspa

Postautor: Gaspa » 08 lut 2017, 16:35

Sandał mi się obsunał. W tym miejscu chciałem pozdrowić wszystkich "insajderow". Pytanie czy klamali czy zwyczajnie nic nie wiedzieli.

Wspaniałe świadectwo fachowości sobie Budimex wystawia... idealnie to współgra z filmikami w internecie z odbiorow avii 5 gdzie tynk się sypie.

Trzeba iść po poradę prawną czy mogę być aż tak dymany czy jednak coś można zaradzić.

A tymczasem... żona zaraz wróci z pracy, posprzątam lepiej i kupię coś słodkiego bo musze jej pewnego maila pokazać...

Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”