Niegrzejące kaloryfery / problemy z ogrzewaniem w mieszkaniu - Orlińskiego 1

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 1 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Horyzont

Niegrzejące kaloryfery / problemy z ogrzewaniem w mieszkaniu - Orlińskiego 1

Postautor: Horyzont » 25 paź 2017, 9:01

Z tego co pamiętam ten w łazience grzał.. Ale jakoś 2 tyg. temu przestał.. Pozostałe nigdy nie grzały.. Ktoś rozkminiał temat? ;)

playand1

Re: Niegrzejące kaloryfery / problemy z ogrzewaniem w mieszkaniu - Orlińskiego 1

Postautor: playand1 » 26 paź 2017, 23:42

mam to samo, żaden kaloryfer nie grzeje... wszystkie 3 zawory w szachcie otwarte, grzejniki odpowietrzone, rura przed licznikem jest ciepła, a kaloryfery zimne całkowicie.

Mate

Re: Niegrzejące kaloryfery / problemy z ogrzewaniem w mieszkaniu - Orlińskiego 1

Postautor: Mate » 27 paź 2017, 8:57

W ciągu dnia kaloryfery są zimne bo jest ciepło na zewnątrz. Proszę spróbować ustawić na 5 i sprawdzić koło godziny 22.

Aga_K

Postautor: Aga_K » 27 paź 2017, 15:50

W klatce E wszystkie kaloryfery działają prawidłowo. Okres grzewczy w pełni

playand1

Postautor: playand1 » 27 paź 2017, 22:57

U mnie problem rozwiązany, pozakręcane były wszystkie zaworki pod kaloryferami na rurach pex :D no coż, myślałem że jak na odbiorach nakręcają termostaty, to znaczy że przygotowują grzejniki do działania, ale jednak się myliłem.

qss

Postautor: qss » 10 lis 2017, 21:44

Podbijam pytanie, czy ogrzewanie jest w ogóle włączone? Niedawno się wprowadziłem, z początku kaloryfery grzały, dzisiaj już nie. Ktoś powyżej pisał o sprawdzaniu o 22, to jest śmieszne, w domu jest strasznie zimno.

majster500

Postautor: majster500 » 11 lis 2017, 1:39

U mnie grzeją. Klatka B

playand1

Postautor: playand1 » 11 lis 2017, 12:09

qss pisze:Podbijam pytanie, czy ogrzewanie jest w ogóle włączone? Niedawno się wprowadziłem, z początku kaloryfery grzały, dzisiaj już nie. Ktoś powyżej pisał o sprawdzaniu o 22, to jest śmieszne, w domu jest strasznie zimno.

warto sprawdzić czy zawory w szachcie są odkręcone - niby banalna sprawa, ale przynajmniej u mnie jest tam taka plątanina rur i zaworów, że łatwo się pomylić, i np. sąsiad chcąc zakręcić u siebie mógł zakręcić w innym mieszkaniu. Warto też sprawdzić czy rura przed licznikiem jest ciepła - jeśli tak to wychodzi na to że problem jest w mieszkaniu, nie w pionie. Jeśli kaloryfery wcześniej działały, nic nie było z nimi robione, odpowietrzanie nic nie daje to pozostaje tylko zarządca/hydraulik.

Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”