Niegrzejące kaloryfery / problemy z ogrzewaniem w mieszkaniu - Orlińskiego 1
Niegrzejące kaloryfery / problemy z ogrzewaniem w mieszkaniu - Orlińskiego 1
Z tego co pamiętam ten w łazience grzał.. Ale jakoś 2 tyg. temu przestał.. Pozostałe nigdy nie grzały.. Ktoś rozkminiał temat? 

Re: Niegrzejące kaloryfery / problemy z ogrzewaniem w mieszkaniu - Orlińskiego 1
mam to samo, żaden kaloryfer nie grzeje... wszystkie 3 zawory w szachcie otwarte, grzejniki odpowietrzone, rura przed licznikem jest ciepła, a kaloryfery zimne całkowicie.
Re: Niegrzejące kaloryfery / problemy z ogrzewaniem w mieszkaniu - Orlińskiego 1
W ciągu dnia kaloryfery są zimne bo jest ciepło na zewnątrz. Proszę spróbować ustawić na 5 i sprawdzić koło godziny 22.
W klatce E wszystkie kaloryfery działają prawidłowo. Okres grzewczy w pełni
U mnie problem rozwiązany, pozakręcane były wszystkie zaworki pod kaloryferami na rurach pex
no coż, myślałem że jak na odbiorach nakręcają termostaty, to znaczy że przygotowują grzejniki do działania, ale jednak się myliłem.

Podbijam pytanie, czy ogrzewanie jest w ogóle włączone? Niedawno się wprowadziłem, z początku kaloryfery grzały, dzisiaj już nie. Ktoś powyżej pisał o sprawdzaniu o 22, to jest śmieszne, w domu jest strasznie zimno.
-
U mnie grzeją. Klatka B
qss pisze:Podbijam pytanie, czy ogrzewanie jest w ogóle włączone? Niedawno się wprowadziłem, z początku kaloryfery grzały, dzisiaj już nie. Ktoś powyżej pisał o sprawdzaniu o 22, to jest śmieszne, w domu jest strasznie zimno.
warto sprawdzić czy zawory w szachcie są odkręcone - niby banalna sprawa, ale przynajmniej u mnie jest tam taka plątanina rur i zaworów, że łatwo się pomylić, i np. sąsiad chcąc zakręcić u siebie mógł zakręcić w innym mieszkaniu. Warto też sprawdzić czy rura przed licznikiem jest ciepła - jeśli tak to wychodzi na to że problem jest w mieszkaniu, nie w pionie. Jeśli kaloryfery wcześniej działały, nic nie było z nimi robione, odpowietrzanie nic nie daje to pozostaje tylko zarządca/hydraulik.
Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”