Operator telewizji i internetu w bloku Orlińskiego 4

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 4 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Przemo2pl

Re: Operator telewizji i internetu w bloku Orlińskiego 4

Postautor: Przemo2pl » 17 wrz 2016, 15:49

Fiszka pisze:Najbardziej ubawił mnie telefon od pani, która była przy moim odbiorze z Bdx, która poradziła mi, żebym zadzwoniła najpierw na infolinię operatora bo to na pewno tam jest problem ;-)

Gdybym jak miał problem z niedziałającym dekoderem to najpierw sprawdziłbym czy kabel jest dobrze podłączony, potem czy wtyczka jest sprawna, kabel nieuszkodzony, następnie poczytał instrukcję/internet lub zadzwonił na infolinię. Gdyby to nie pomogło, zadzwoniłbym do zarządcy a dopiero na samym końcu do dewelopera. Jeżeli nie masz wody to najpierw sprawdzasz najprostsze rozwiązania (problem z baterią, zawory, telefon do zarządcy/wodociągów z pytaniem czy jest jakaś awaria i musieli zakręcić wodę) a dopiero później skuwasz ścianę i wymieniasz rurę. Propozycja skontaktowania się z pomocą techniczną na infolinii wydaje mi się wobec tego dość rozsądna. Znam taką osobę, która zrobiła ogromny raban o to, że nie ma gazu w kuchence a okazało się, że ktoś w domu przed wyjściem przestraszył się zakręcił zawór na gazie bo mu się wydawało, że coś śmierdzi...

Fiszka

Postautor: Fiszka » 18 wrz 2016, 12:10

Szanowny Panie... Zgłoszenie do Bdx było ostatnim etapem. Wpierw sprawdziłam wszystko i kable i dekoder, telewizor. Bdx był powiadomiony przez zarządcę. Sprawa ciągnęła się przez miesiąc, a efekt końcowy i tak potwierdził słuszność zgłoszenia bo brak sygnału wynikał z usterki w serwerowni, którą w okresie rękojmi winien naprawić deweloper.

Yankes

Postautor: Yankes » 18 wrz 2016, 20:34

czy jeśli posiadacie u siebie antenę zbiorczą telewizji satelitarnej to czy po podłączeniu kabla do dekodera satelitarnego uzyskujecie dostęp do bezpłatnych programów nadawanych z satelity'? Oczywiście bez wykupionego jakieś abonamentu nc+ lub Cyfrowy Polsat

bazzpa

Postautor: bazzpa » 20 wrz 2016, 10:34

Tak, wszystko co jest niekodowane na Hot Bird 13 działa bez problemu .

Awatar użytkownika
zwirooo

Postautor: zwirooo » 21 wrz 2016, 18:23

Mam pytanie do sąsiadów którzy skorzystali z oferty UPC i podpisali nową umowę.
Jakie warunki otrzymaliście?

michalb

Postautor: michalb » 21 wrz 2016, 22:35

również dołączam się do prośby, ktoś się pochwalił ofertą UPC.
Ewentualnie jako alternatywę rozważam internet LTE w Plusie - może ktoś mógłby się podzielić informacją czy i jak to funkcjonuje na naszym osiedlu?

Fiszka

Postautor: Fiszka » 22 wrz 2016, 11:03

Ja mam Internet z Plusa... korzystam od trzech miesięcy i śmiga mi bez problemu.

Yankes

Postautor: Yankes » 23 wrz 2016, 13:02

ISTS Światłowód pisze:Zapraszamy do skorzystania z oferty ISTS sp.z o.o.
W dniu dzisiejszym 05.05.2016r wysłaliśmy do administracji umowę o zapewnienie telekomunikacji dla budynku.
Zgodnie z przepisami polskiego prawa w terminie 30 dni umowa powinna być podpisania przez administrację budynku. W ofercie łącza do 600Mb/s. Ponieważ Deweloper zablokował nam możliwość budowy kanalizacji teletechnicznej na etapie budowy osiedla niechcąca w ogóle z nami rozmawiać, to na początku będziemy oferowali łącza do 100Mb/s.
W terminie do końca roku postaramy się udostępnić dla Państwa łącza już do 600Mb/s . Ulotki z kodami promocji będą czekały na Państwa w skrzynkach pocztowych. Tel. do BOK 12 442 442 0

Osobiście nie polecam firmy ISTS - w obecnym mieszkaniu właśnie zmieniłem z UPC na ISTS - połączenie wciąż zrywa ,ale twierdzą że tylko ja mam problem. Mówią że podłączenie kablem ale nie wydaje mi się.
Łapią klientów na umowy których nie można zerwać bo twierdzą że jest ok. Porażka .
Na Orlińskiego biorę UPC choć są drożsi ale przynajmniej jest jakość

Pasiek

Postautor: Pasiek » 23 wrz 2016, 22:23

UPC, po wysłaniu wypowiedzenia umowy, przedstawili taką ofertę:
250Mbps Internet
147 kanały TV
60 minut do wszystkich - tel stacjonarny

Za to płacę 79pln/mc

ngy16687

Postautor: ngy16687 » 24 wrz 2016, 7:15