Fiszka pisze:Najbardziej ubawił mnie telefon od pani, która była przy moim odbiorze z Bdx, która poradziła mi, żebym zadzwoniła najpierw na infolinię operatora bo to na pewno tam jest problem![]()
Gdybym jak miał problem z niedziałającym dekoderem to najpierw sprawdziłbym czy kabel jest dobrze podłączony, potem czy wtyczka jest sprawna, kabel nieuszkodzony, następnie poczytał instrukcję/internet lub zadzwonił na infolinię. Gdyby to nie pomogło, zadzwoniłbym do zarządcy a dopiero na samym końcu do dewelopera. Jeżeli nie masz wody to najpierw sprawdzasz najprostsze rozwiązania (problem z baterią, zawory, telefon do zarządcy/wodociągów z pytaniem czy jest jakaś awaria i musieli zakręcić wodę) a dopiero później skuwasz ścianę i wymieniasz rurę. Propozycja skontaktowania się z pomocą techniczną na infolinii wydaje mi się wobec tego dość rozsądna. Znam taką osobę, która zrobiła ogromny raban o to, że nie ma gazu w kuchence a okazało się, że ktoś w domu przed wyjściem przestraszył się zakręcił zawór na gazie bo mu się wydawało, że coś śmierdzi...