Wstawianie okien na inwestycji Orlińskiego 4

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 4 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
iti

Re: Wstawianie okien na inwestycji Orlińskiego 4

Postautor: iti » 01 cze 2015, 21:12

Dzięki @wojtekf za jeszcze jedną relację, chyba urządziłeś sobie niezłą wycieczkę po okolicach pasa startowego ;) Wygląda na to, że może jeszcze w tym tygodniu będą wszystkie okna. Ciekawe co po tym, czy jak w przypadku osiedla Avia 4, zaczną stawiać rusztowanie i brać się za ocieplanie? Dobrze by było :)

wojtekf

Postautor: wojtekf » 01 cze 2015, 21:30

@iti stwierdziłem że dawno nie było żadnych zdjęć z drugiej strony inwestycji, tak więc zrobiłem sobie małą wycieczke ;)
Myślę że powinni postąpić tak samo jak na Avii 4 ;)

Pasiek

Postautor: Pasiek » 02 cze 2015, 16:46

iti pisze:Ciekawe co po tym, czy jak w przypadku osiedla Avia 4, zaczną stawiać rusztowanie i brać się za ocieplanie? Dobrze by było :)

Jeszcze muszą postawić ścianki na balkonach od strony zachodniej.
Przy okazji, wiecie może jak ma być odprowadzana woda z takiego zabudowanego ściankami balkonu? W dokumentacji jest napisane że balkon ma 1,5% pochyłu, czyli woda jakoś musi być odprowadzana z przodu, na wizualizacji/planach żadnych kratek nie widać.

iti

Postautor: iti » 02 cze 2015, 17:53

Wydaje mi się, że ścianki na balkonach od strony zachodniej będą robili dopiero po tym, jak skończą ocieplanie i elewację, przynajmniej tak było na Avii 4, tam ścianki robili dopiero po zdjęciu głównego rusztowania. No ale zobaczymy.

A mnie te odpływy też zastanawiają... Może będą umieszczone centralnie na przodzie, tak, jak w daszkach nad balkonami na ostatnim piętrze. Tam na środku są "dziury" na to chyba. Ale wszystko czas pokaże :)

Pasiek

Postautor: Pasiek » 03 cze 2015, 8:30

iti pisze:Wydaje mi się, że ścianki na balkonach od strony zachodniej będą robili dopiero po tym, jak skończą ocieplanie i elewację, przynajmniej tak było na Avii 4, tam ścianki robili dopiero po zdjęciu głównego rusztowania. No ale zobaczymy.

To o tym nie widziałem, pewnie tak im łatwiej ocieplać i robić wykończenie elewacji.

iti pisze:A mnie te odpływy też zastanawiają... Może będą umieszczone centralnie na przodzie, tak, jak w daszkach nad balkonami na ostatnim piętrze. Tam na środku są "dziury" na to chyba. Ale wszystko czas pokaże :)

To współczuję sąsiadom z parteru, po każdym większym deszczu będą mieli wykapaną dziurę w ogródku, chyba że na samym dole będzie jakaś kratka ściekowa. Jeszcze sprawdziłem coś i wygląda na to że tylko 4 mieszkania od zachodu będą miały wydzielony ogródek, np. mieszkanie 86 znajduje się na parterze, a na planie ma tylko balkon.

wojtekf

Postautor: wojtekf » 04 cze 2015, 17:39

Z tej strony są już wszystkie okna ;)

Obrazek

wojtekf

Postautor: wojtekf » 05 cze 2015, 17:26

Zdjęcie z dzisiejszego dnia ;) Z tej strony też już są wszystkie okna ;)

Obrazek

iti

Postautor: iti » 06 cze 2015, 23:26

W zasadzie, to chyba będzie można zamykać ten wątek, pojawił się ostatnio tekst na stronie, z którego wynika, że są wszystkie okna na Orlińskiego 4, wychodzi na to, że będą rozwieralno-uchylne. Do tego robią też ostatnie ściany osłonowe, tam gdzie była wcześniej winda :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

wojtekf

Postautor: wojtekf » 07 cze 2015, 0:12

@iti Ja proponowałbym zamknąć temat dopiero jak wstawią okna na klatce schodowej ;)

ATM

Postautor: ATM » 09 cze 2015, 20:46

Dziś zauważyłem że na stronie Budimexu pojawiła się relacja..

Wróć do „Orlińskiego 4 (etap I) – forum mieszkańców budynku”