Wstawianie okien na inwestycji Orlińskiego 4
Re: Wstawianie okien na inwestycji Orlińskiego 4
Dzięki @wojtekf za jeszcze jedną relację, chyba urządziłeś sobie niezłą wycieczkę po okolicach pasa startowego
Wygląda na to, że może jeszcze w tym tygodniu będą wszystkie okna. Ciekawe co po tym, czy jak w przypadku osiedla Avia 4, zaczną stawiać rusztowanie i brać się za ocieplanie? Dobrze by było 
@iti stwierdziłem że dawno nie było żadnych zdjęć z drugiej strony inwestycji, tak więc zrobiłem sobie małą wycieczke
Myślę że powinni postąpić tak samo jak na Avii 4
Myślę że powinni postąpić tak samo jak na Avii 4
iti pisze:Ciekawe co po tym, czy jak w przypadku osiedla Avia 4, zaczną stawiać rusztowanie i brać się za ocieplanie? Dobrze by było
Jeszcze muszą postawić ścianki na balkonach od strony zachodniej.
Przy okazji, wiecie może jak ma być odprowadzana woda z takiego zabudowanego ściankami balkonu? W dokumentacji jest napisane że balkon ma 1,5% pochyłu, czyli woda jakoś musi być odprowadzana z przodu, na wizualizacji/planach żadnych kratek nie widać.
Wydaje mi się, że ścianki na balkonach od strony zachodniej będą robili dopiero po tym, jak skończą ocieplanie i elewację, przynajmniej tak było na Avii 4, tam ścianki robili dopiero po zdjęciu głównego rusztowania. No ale zobaczymy.
A mnie te odpływy też zastanawiają... Może będą umieszczone centralnie na przodzie, tak, jak w daszkach nad balkonami na ostatnim piętrze. Tam na środku są "dziury" na to chyba. Ale wszystko czas pokaże
A mnie te odpływy też zastanawiają... Może będą umieszczone centralnie na przodzie, tak, jak w daszkach nad balkonami na ostatnim piętrze. Tam na środku są "dziury" na to chyba. Ale wszystko czas pokaże
iti pisze:Wydaje mi się, że ścianki na balkonach od strony zachodniej będą robili dopiero po tym, jak skończą ocieplanie i elewację, przynajmniej tak było na Avii 4, tam ścianki robili dopiero po zdjęciu głównego rusztowania. No ale zobaczymy.
To o tym nie widziałem, pewnie tak im łatwiej ocieplać i robić wykończenie elewacji.
iti pisze:A mnie te odpływy też zastanawiają... Może będą umieszczone centralnie na przodzie, tak, jak w daszkach nad balkonami na ostatnim piętrze. Tam na środku są "dziury" na to chyba. Ale wszystko czas pokaże
To współczuję sąsiadom z parteru, po każdym większym deszczu będą mieli wykapaną dziurę w ogródku, chyba że na samym dole będzie jakaś kratka ściekowa. Jeszcze sprawdziłem coś i wygląda na to że tylko 4 mieszkania od zachodu będą miały wydzielony ogródek, np. mieszkanie 86 znajduje się na parterze, a na planie ma tylko balkon.
Z tej strony są już wszystkie okna 

Zdjęcie z dzisiejszego dnia
Z tej strony też już są wszystkie okna 

W zasadzie, to chyba będzie można zamykać ten wątek, pojawił się ostatnio tekst na stronie, z którego wynika, że są wszystkie okna na Orlińskiego 4, wychodzi na to, że będą rozwieralno-uchylne. Do tego robią też ostatnie ściany osłonowe, tam gdzie była wcześniej winda 

@iti Ja proponowałbym zamknąć temat dopiero jak wstawią okna na klatce schodowej 
Dziś zauważyłem że na stronie Budimexu pojawiła się relacja..
Wróć do „Orlińskiego 4 (etap I) – forum mieszkańców budynku”