No właśnie ja słyszałem, że jej stan prawny nie jest do końca uregulowany, czyli że cała sprawa jest bardziej otwarta niż się nam zdaje. W Budimexie mówili, że 20 m od drogi nie można nic postawić, ale tam to mogą sobie mówić różne rzeczy. Blok Orlińskiego 1 będzie stał o wiele bliżej od ulicy Stella-Sawickiego i jakoś go stawiają.
Z tramwajem to nie wiem jak miałoby być, nie wiem czy w ogóle ktokolwiek wie, bo chyba nie ma jeszcze szczegółowych planów. W każdym razie oba warianty pewnie są możliwe, bo tak i tak robi się w Krakowie. Inna sprawa, że zastanawiam się, który wariant byłby dla mieszkańców osiedla Budimexu najbardziej korzystny. Tramwaj pod samym blokiem, po środku Stella-Sawickiego czy w ogóle po drugiej stronie tej ulicy. No ale tego wszystkiego, to może się dowiemy za kilka lat

A w ogóle, to jak się na zarośla, które się tam znajdują zapatrują się mieszkańcy zachodniej strony Orlińskiego 4? Ja będę mieszkał wyżej, więc dla mnie krzaki i drzewa nie są żadną zawadą

Ale nie wiem jak to widzą mieszkańcy niższych pięter. Z jednej strony to pewnie zabierze im trochę słońca, ale z drugiej pewnie trochę ochroni też przed hałasem od ulicy. Jakie jest zdanie osób z niższych pięter?