Zmiana administratora / zarządcy wspólnoty mieszkaniowej Orlińskiego 6
Re: Zmiana administratora / zarządcy wspólnoty mieszkaniowej Orlińskiego 6
Wie ktoś może kiedy nasz szanowny zarządca wyznaczy miejsca do parkowania dla mieszkańców naszego bloku? Wszyscy naokoło już to robią a u nas jak zwykle nic nie zrobione
A gdzie ma wyznaczyć te miejsca? Głosowanie nad miejscami przy transformatorze z tego co wiem nadal trwa, bo nie ma większości. Tam miały być miejsca z blokadą i kluczykami dla mieszkańców 6.
-
Klucze do blokad były już rozdawane mieszkańcom naszego bloku, więc pozostało założenie blokad na 9 miejscach przy klatce H tak jak piszesz przy transformatorze. Natomiast dlaczego nie zostały one jeszcze założone nie wiem trzeba zapytać zarządcy.
Konstanty44 pisze:Klucze do blokad były już rozdawane mieszkańcom naszego bloku, więc pozostało założenie blokad na 9 miejscach przy klatce H tak jak piszesz przy transformatorze. Natomiast dlaczego nie zostały one jeszcze założone nie wiem trzeba zapytać zarządcy.
Hej, a kiedy były rozdawane klucze do blokad?? Ja nie dostałem a jestem mieszkańcem, może pomyliłeś się i chodziło ci o te breloki (pestki) do otwierania drzwi wejściowych?
-
Odebrałem breloki i dostałem kluczyk do blokad jak dobrze pamiętam i się nie mylę to razem z brelokami, więc może jeszcze wszyscy mieszkańcy kluczyka nie otrzymali, a dlaczego nie wiem.
O czym wy piszecie? Kiedy zamontowano jakieś blokady na miejscach ogólnych?
-
Mordin pisze:O czym wy piszecie? Kiedy zamontowano jakieś blokady na miejscach ogólnych?
Kto pisze, że zamontowano blokady? Pisane jest o tym, że mają być zamontowane, czemu ich jeszcze nie ma, o kluczykach do blokad i gdzie znajdują się te miejsca parkingowe należące do blok nr 6. Wyżej pisane było , że mamy 9 miejsc koło kladki H, które należą do blok nr 6 więc w najbliższym czasie nie będą już one ogólnodostępne. Oczywiście wszystko zgodnie z prawem, przepisami i założeniami podczas budowy osiedla o czy informował zarządca w e-kartotece. Domyślam się że nie jesteś z naszego bloku?
Jestem z naszego bloku - z tego co słyszałem to był pomysł o zagospodarowaniu tych miejsc wolnych poprzez ich sprzedaż - nie słyszałem natomiast aby była mowa o blokadach - być może jednak nie jestem na bieżąco. Nie kojarzę aby była uchwała tej kwestii - czyli była już uchwała i blokady mają być zamontowane i wydaje się już klucze? Kiedy taka uchwała została podjęta?
-
Z tego co jest na e-kartotece to żadna z ustaw identyfikatora, blokadach a tym bardziej o sprzedaży miejsc nie przeszła obie uchwały zostały odrzucone.
-
MieszkaniecG pisze:Z tego co jest na e-kartotece to żadna z ustaw identyfikatora, blokadach a tym bardziej o sprzedaży miejsc nie przeszła obie uchwały zostały odrzucone.
Zgadza się, że usawy o których piszesz zostały odrzucone, natomiast temat blokad był poruszany, sorry szukałem i nie mogę odnaleźć info w sprawie blokad i nie mogę przypomnieć sobie kiedy i gdzie był poruszany ten temat może na zebraniu hmm, nie piszę też notorycznie do zarządcy, czasami tutaj poruszy się jakiś temat i tyle, więc jak będziecie mieć od niego info to napiszcie co wiecie w tej sprawie. Zaskoczyliście mnie, że nie macie info w tej sprawie, ponieważ myślałem, że sprawa blokad jest w wiadomości wszystkich mieszkańców i jest to ustalone. Jedno jest pewne... mimo, że blokad jeszcze nie ma założonych to kluczyk do nich dostałem, więc blokady chyba są już kupione, albo tylko zamki do nich

Wróć do „Orlińskiego 6 (etap II) – forum mieszkańców budynku”