Zmiana administratora / zarządcy wspólnoty mieszkaniowej Orlińskiego 6

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 6 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
xXx

Re: Zmiana administratora / zarządcy wspólnoty mieszkaniowej Orlińskiego 6

Postautor: xXx » 28 sie 2019, 14:01

Wie ktoś może kiedy nasz szanowny zarządca wyznaczy miejsca do parkowania dla mieszkańców naszego bloku? Wszyscy naokoło już to robią a u nas jak zwykle nic nie zrobione

sarve

Postautor: sarve » 31 sie 2019, 12:41

A gdzie ma wyznaczyć te miejsca? Głosowanie nad miejscami przy transformatorze z tego co wiem nadal trwa, bo nie ma większości. Tam miały być miejsca z blokadą i kluczykami dla mieszkańców 6.

Konstanty44

Postautor: Konstanty44 » 01 wrz 2019, 12:57

Klucze do blokad były już rozdawane mieszkańcom naszego bloku, więc pozostało założenie blokad na 9 miejscach przy klatce H tak jak piszesz przy transformatorze. Natomiast dlaczego nie zostały one jeszcze założone nie wiem trzeba zapytać zarządcy.

treff

Postautor: treff » 02 wrz 2019, 13:32

Konstanty44 pisze:Klucze do blokad były już rozdawane mieszkańcom naszego bloku, więc pozostało założenie blokad na 9 miejscach przy klatce H tak jak piszesz przy transformatorze. Natomiast dlaczego nie zostały one jeszcze założone nie wiem trzeba zapytać zarządcy.

Hej, a kiedy były rozdawane klucze do blokad?? Ja nie dostałem a jestem mieszkańcem, może pomyliłeś się i chodziło ci o te breloki (pestki) do otwierania drzwi wejściowych?

Konstanty44

Postautor: Konstanty44 » 02 wrz 2019, 16:31

Odebrałem breloki i dostałem kluczyk do blokad jak dobrze pamiętam i się nie mylę to razem z brelokami, więc może jeszcze wszyscy mieszkańcy kluczyka nie otrzymali, a dlaczego nie wiem.

Mordin

Postautor: Mordin » 03 wrz 2019, 9:38

O czym wy piszecie? Kiedy zamontowano jakieś blokady na miejscach ogólnych?

Konstanty44

Postautor: Konstanty44 » 03 wrz 2019, 10:14

Mordin pisze:O czym wy piszecie? Kiedy zamontowano jakieś blokady na miejscach ogólnych?

Kto pisze, że zamontowano blokady? Pisane jest o tym, że mają być zamontowane, czemu ich jeszcze nie ma, o kluczykach do blokad i gdzie znajdują się te miejsca parkingowe należące do blok nr 6. Wyżej pisane było , że mamy 9 miejsc koło kladki H, które należą do blok nr 6 więc w najbliższym czasie nie będą już one ogólnodostępne. Oczywiście wszystko zgodnie z prawem, przepisami i założeniami podczas budowy osiedla o czy informował zarządca w e-kartotece. Domyślam się że nie jesteś z naszego bloku?

Mordin

Postautor: Mordin » 03 wrz 2019, 10:25

Jestem z naszego bloku - z tego co słyszałem to był pomysł o zagospodarowaniu tych miejsc wolnych poprzez ich sprzedaż - nie słyszałem natomiast aby była mowa o blokadach - być może jednak nie jestem na bieżąco. Nie kojarzę aby była uchwała tej kwestii - czyli była już uchwała i blokady mają być zamontowane i wydaje się już klucze? Kiedy taka uchwała została podjęta?

MieszkaniecG

Postautor: MieszkaniecG » 03 wrz 2019, 11:15

Z tego co jest na e-kartotece to żadna z ustaw identyfikatora, blokadach a tym bardziej o sprzedaży miejsc nie przeszła obie uchwały zostały odrzucone.

Konstanty44

Postautor: Konstanty44 » 03 wrz 2019, 12:25

MieszkaniecG pisze:Z tego co jest na e-kartotece to żadna z ustaw identyfikatora, blokadach a tym bardziej o sprzedaży miejsc nie przeszła obie uchwały zostały odrzucone.

Zgadza się, że usawy o których piszesz zostały odrzucone, natomiast temat blokad był poruszany, sorry szukałem i nie mogę odnaleźć info w sprawie blokad i nie mogę przypomnieć sobie kiedy i gdzie był poruszany ten temat może na zebraniu hmm, nie piszę też notorycznie do zarządcy, czasami tutaj poruszy się jakiś temat i tyle, więc jak będziecie mieć od niego info to napiszcie co wiecie w tej sprawie. Zaskoczyliście mnie, że nie macie info w tej sprawie, ponieważ myślałem, że sprawa blokad jest w wiadomości wszystkich mieszkańców i jest to ustalone. Jedno jest pewne... mimo, że blokad jeszcze nie ma założonych to kluczyk do nich dostałem, więc blokady chyba są już kupione, albo tylko zamki do nich :lol:

Wróć do „Orlińskiego 6 (etap II) – forum mieszkańców budynku”