Odbiór nowego mieszkania od dewelopera Budimex w inwestycji Orlińskiego 6

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 6 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
gucio

Re: Odbiór nowego mieszkania od dewelopera Budimex w inwestycji Orlińskiego 6

Postautor: gucio » 23 paź 2016, 15:53

Macie bardzo ładne podwórko tylko żeby Wam się udało utrzymać w takim stanie jak najdłużej :-)
Jechałem dzisiaj tez winda w klatce f i musze powiedzieć że winda Wam wjeżdża na 9 piętro :-)
A zjeżdża do parteru i widać ma nim 2 piętro trzeba by to zgłosić do zarządcy :-)
I bardzo fajne miejsce na rowery pod schodami mam nadzieje że u mnie też się takie znajdzie bo w sumie na 290mieszkam to kilka przed blokiem to stanowczo za mało. A tak poza tym wszystkim to bardzo ładny i dosłoneczniony blok a byłem o 14.00

Obrazek
Obrazek

pOkA

Postautor: pOkA » 31 paź 2016, 19:58

Witam,
mam pytanie: czy weryfikowaliście szerokość otworów drzwiowych?
U mnie przy odbiorze wyszło 89 cm, zgłosiłam to w protokole odbioru, bo powinno być min. 92 cm. Na miejscu Pani z Budimexu poinformowała mnie, że oni rekomendują drzwi "Porta". Dostałam w tej sprawie pismo z Budimexu, że zgłoszona uwaga jest odrzucona i możliwy jest montaż ościeżnic drzwiowych.
Jak sobie poradziliście z tym problemem? Czy zwracaliście na to uwagę?

MarcinJ

Postautor: MarcinJ » 31 paź 2016, 23:02

@pOkA, trochę o tym, jakie drzwi zamontować w nowym mieszkaniu było w podlinkowanym wątku na forum, wynika z tego, że jeśli otwór ma 89, to jeszcze nie powinno być żadnych problemów i raczej nic nie będzie trzeba podcinać, chyba że chcesz skorzystać z jakiegoś niestandardowego rozwiązania? Ale jeśli masz z tym problem, to odezwij się w tamtym wątku, może coś doradzą odpowiedniego, w każdym razie ja bym się nie martwił :)

pOkA

Postautor: pOkA » 01 lis 2016, 12:40

MarcinJ dzięki za info :)
Mam do Was pytanko, ile u Was trwały spotkania odbiorowe? My spędziliśmy ok. 2,5 h, poprawek było sporo zgłoszonych, Pani z Budimexu kręciła głową, że czas nam się kończy, a jestem pewna, że i tak wszystkiego nie sprawdziliśmy.

sarve

Postautor: sarve » 16 lis 2016, 10:58

My mieszkania nie odebraliśmy. Odbiór trwał prawie 3 godziny. I tak wszystkiego nie sprawdziliśmy, bo nie zrobiliśmy obmiaru, nie pomierzyliśmy wysokości okien. Odbieraliśmy z firmą. Usterek ponad 40. W tym krzywe sufity w 3 pomieszczeniach, brak kątów, rysy na oknach, popękane ściany i jeszcze wiele innych. Była też nieprzyspawana balustrada na tarasie. Ale najgorsze to ubytki tynku, które są praktycznie w całym mieszkaniu (ściany i sufity). Objawia się to tym, że na powierzchni tynku są bąble, które po naciśnięciu tworzą dziurę. Ja jako laik bym na to nie zwróciła uwagi, ale panowie z firmy to zauważyli. Taka usterka skutkuje tym czym, że tynk się odparza i odpada. Z tego co powiedziała mi przedstawiciel Budimexu to mogą to naprawiać nawet 90 dni. Ja dostałam na razie pismo, że przewidują naprawę w 60 dni. W związku z tym musiałam odwołać ekipę remontową i niestety muszę teraz na nich czekać do lutego. Tak więc pewno wprowadzę się przy dobrych wiatrach w kwietniu.

Piepia

Postautor: Piepia » 16 lis 2016, 14:08

To jest normalnie dziadostwo co oni robią! I jeszcze 90 dni czekania na poprawki to powinno być zrobione w tydzień

dzast

Postautor: dzast » 18 lis 2016, 17:35

Hej,
a ja mam pytanie z innej beczki trochę, żeby sie upewnić - po odbiorze mieszkania i przepisaniu aktu własności u notariusza, powinnam się kontaktować z zarzadcą jakkolwiek czy to oni kontaktują się ze mną ?
Zakładam, że powinnam dostać jakieś . do konta, gdzie będą rozliczenia itd., więc proszę powiedzcie jak to się załatwia, bo obawiam się, że coś mogłam przeoczyć :?:

Z góry dziękuję ! :)

ngy16687

Postautor: ngy16687 » 18 lis 2016, 18:41

Skontaktują się z Tobą sami. Z dostępami to jest jakaś heca, bo e-kartoteka dopiero ma być od stycznia.

Wróć do „Orlińskiego 6 (etap II) – forum mieszkańców budynku”