Aneks umowy do kredytu w zwiazku z opoznieniem budowy Orlińskiego 10
-
Aneks umowy do kredytu w zwiazku z opoznieniem budowy Orlińskiego 10
Przyszlo mi zaplacic 300 zl za aneks do umowy kredytowej w zwiazku z opoznieniem jakie jest na O10. Podobno BX zwraca ta kwote. Ktos przechodzil przez procedure zwrotu?
Re: Aneks umowy do kredytu w zwiazku z opoznieniem budowy Orlińskiego 10
To dużo z Ciebie zdarli.
Ja za aneks notarialny nic nie płaciłem, jedynie bank pobrał opłatę za aneks do kredytu 50 zł i z info od Budimexu mam złożyć na recepcji pismo z prośbą o zwrot i z nr konta na jaki mają zwrócić.
W poniedziałek będę składał to pismo więc może coś będę wiedzieć więcej.
Ja za aneks notarialny nic nie płaciłem, jedynie bank pobrał opłatę za aneks do kredytu 50 zł i z info od Budimexu mam złożyć na recepcji pismo z prośbą o zwrot i z nr konta na jaki mają zwrócić.
W poniedziałek będę składał to pismo więc może coś będę wiedzieć więcej.
Ja mam kredy w banku Pekao SA i aneks do umowy kredytowej kosztuje 50 zł.
Ponieważ ostatnia transza jest wypłata MDM nie zmieniłam daty przelewu i zostawiłam na 15 lutego.
Ponieważ ostatnia transza jest wypłata MDM nie zmieniłam daty przelewu i zostawiłam na 15 lutego.
-
Megi3 - to moze byc problem, mi konsultat w PKO BP powiedzial, ze przy MDM koniecznie trzeba robic aneksy.
Dla potomnych: podpisanie aneksu u notariusza BX - darmowe. Podpisanie aneksu w PKO BP - 300 zl (zwrot od dewelopera).
Dla potomnych: podpisanie aneksu u notariusza BX - darmowe. Podpisanie aneksu w PKO BP - 300 zl (zwrot od dewelopera).
Potwierdzam to co napisał ragandbones. Aneks z Budmexem na koszt dewelopera. Za aneks z bankiem zwrot od Budimexu (należy złożyć pismo).
@Megi3 - sprawdź raz jeszcze w banku Pekao SA. Być może panują u nich różne standardy, ale ja otrzymałem informację, że należy aneksować umowę kredytową zw. na inny termin wypłaty MDM.
@Megi3 - sprawdź raz jeszcze w banku Pekao SA. Być może panują u nich różne standardy, ale ja otrzymałem informację, że należy aneksować umowę kredytową zw. na inny termin wypłaty MDM.
Ja jestem po podpisaniu zaówno aneksu w BDX - nic nie płaciłem i aneksu w banku PEKAO SA - koszt za aneks 50 zł.
Taka stawka jest w tym podpisanym aneksie. Jednoczesnie bedac w banku wypełniłem dokumenty o wyplate MDM z nowym terminem.
Bank pobral mi tylko te 50 zl
W poniedzialek zlozylem pismo do BDX o zwrot kasy
Taka stawka jest w tym podpisanym aneksie. Jednoczesnie bedac w banku wypełniłem dokumenty o wyplate MDM z nowym terminem.
Bank pobral mi tylko te 50 zl
W poniedzialek zlozylem pismo do BDX o zwrot kasy
Możecie podać nowe terminy?
Było:
1. Zakończenie budowy - 15.03.2017
2. Odbiór mieszkań - do dnia 10.08.2017
3. Oddanie mieszkań przez dewelopera do użytkowania - do dnia 19.09.2017
4. Przeniesienie własności lokalu mieszkalnego - do dnia 09.10.2017
A jaki są teraz?
Było:
1. Zakończenie budowy - 15.03.2017
2. Odbiór mieszkań - do dnia 10.08.2017
3. Oddanie mieszkań przez dewelopera do użytkowania - do dnia 19.09.2017
4. Przeniesienie własności lokalu mieszkalnego - do dnia 09.10.2017
A jaki są teraz?
Ja tez nie podpisywalem aneksu do wypłaty mdm a chodzi mi o bank Pekao sa. Dowiadywalem się w budimexie, w banku i swojego doradcy finansowego i wszyscy mi powiedzieli ze nie muszę koniecznie podpisywać aneksu tylko może zostać data 15.02 i nie będzie żadnego problemu. Tak ze teraz czekam na wypłatę mdm i mam nadzieje ze będzie wszystko okej. Co do tych terminów to te co napisałeś ngy16687 są aktualne bo zmiany na szły w wypisie ukończeniu bloku . Miał być wypis przez inspektora 15.02.2017 a teraz ma nastąpić do 15.03.2017 a reszta bez zmian.
-
Podłącze się pod temat , podpisanie aneksu w banku pekao sa, nic mnie nie kosztowało ciekawe jest ze jedni płacą a drudzy nie
Wróć do „Orlińskiego 10 (etap V) – forum mieszkańców budynku”