Parkowanie / uporządkowanie parkowania pod blokiem - Orlińskiego 10
Re: Parkowanie / uporządkowanie parkowania pod blokiem - Orlińskiego 10
To teren prywatny naszej wspólnoty więc musimy sami pilnować porządku. Jeżeli postawimy taki znak i 5/10 osób zrezygnuje z parkowania na naszym terenie to już będzie sukces.
ragandbones pisze:Wyrzucone pieniadze w bloto bo nie ma ten znak zadnej mocy prawnej.
Podobnie parkowanie na przejsciu... które nie jest przejsciem bo nie ma znaków...

Podobnie parkowanie na przejsciu... które nie jest przejsciem bo nie ma znaków...
[/quote]
Nic mnie tak nie denerwuje jak zaparkowane samochody na "przejsciu". Rozumiem że skoro nie ma znaku to straż miejska z tego tytułu nie może nałożyć kary, ale np. za parkowanie w nieodpowiedniej odległości od skrzyżowania już tak ( jeśli się mylę to poprawcie mnie proszę). Ja proponowałam identyfikatory dla mieszkańców i odpowiedni znak tak jak zrobili sobie na 2 pułku.

Nic mnie tak nie denerwuje jak zaparkowane samochody na "przejsciu". Rozumiem że skoro nie ma znaku to straż miejska z tego tytułu nie może nałożyć kary, ale np. za parkowanie w nieodpowiedniej odległości od skrzyżowania już tak ( jeśli się mylę to poprawcie mnie proszę). Ja proponowałam identyfikatory dla mieszkańców i odpowiedni znak tak jak zrobili sobie na 2 pułku.
Karo88 pisze:Podobnie parkowanie na przejsciu... które nie jest przejsciem bo nie ma znaków...![]()
Niestety mylisz się. Droga między O8 a O10 to droga wewnętrzna, wiec według SM nie jest to skrzyżowanie.
Zaiste jest to prawda ale jeśli ktoś parkuje na tych przejściach to ogranicza widoczność co powoduje zagrożenie dla wyjeżdzających z drogi O8/O10 w Orlińskiego. Plus zazwyczaj to parkowanie odbywa się w odległości do 10m od przejścia dla pieszych na ul Orlińskiego i każde z tych dwóch spowoduje, że SM nałoży mandat. Weźmy to białe Grande Punto które w tym momencie stoi na rogu koło O8.
Myślę, ze nastał czas aby się przejść do SM, złożyć skargę na ich brak działań i zażądać regularnych patroli w tej okolicy. Taka luźna myśl podpowiedziana odnośnie wątku "zielonego" parkingu przy O1.
Myślę, ze nastał czas aby się przejść do SM, złożyć skargę na ich brak działań i zażądać regularnych patroli w tej okolicy. Taka luźna myśl podpowiedziana odnośnie wątku "zielonego" parkingu przy O1.
Neigbour pisze:Zaiste jest to prawda ale jeśli ktoś parkuje na tych przejściach to ogranicza widoczność co powoduje zagrożenie dla wyjeżdzających z drogi O8/O10 w Orlińskiego. Plus zazwyczaj to parkowanie odbywa się w odległości do 10m od przejścia dla pieszych na ul Orlińskiego i każde z tych dwóch spowoduje, że SM nałoży mandat. Weźmy to białe Grande Punto które w tym momencie stoi na rogu koło O8.
Ja zazwyczaj jak dzwonie na SM i mowie im "tu i tu stoi zle zaparkowane auto", to nic sie nie dzieje - podobno przyjezdzaja i nie widza, ze jest zle zaparkowane. Zaczalem wiec do nich dzwonic i mowic "tu i tu stoi zle zaparkowane auto i ma taki kolor, a jest zle zaparkowane, bo...". Wtedy przyjezdzaja i sie tym zajmuja.
knd pisze:Neigbour pisze:Zaiste jest to prawda ale jeśli ktoś parkuje na tych przejściach to ogranicza widoczność co powoduje zagrożenie dla wyjeżdzających z drogi O8/O10 w Orlińskiego. Plus zazwyczaj to parkowanie odbywa się w odległości do 10m od przejścia dla pieszych na ul Orlińskiego i każde z tych dwóch spowoduje, że SM nałoży mandat. Weźmy to białe Grande Punto które w tym momencie stoi na rogu koło O8.
Ja zazwyczaj jak dzwonie na SM i mowie im "tu i tu stoi zle zaparkowane auto", to nic sie nie dzieje - podobno przyjezdzaja i nie widza, ze jest zle zaparkowane. Zaczalem wiec do nich dzwonic i mowic "tu i tu stoi zle zaparkowane auto i ma taki kolor, a jest zle zaparkowane, bo...". Wtedy przyjezdzaja i sie tym zajmuja.
Dlateog trzeba ich przycisnąć aby robili rutynowe patrole. No bo ileż można dzwonić...jeden dostanie mandat to staje następny... zreszta dla nich to czysty zysk - przejadą raz przez osiedle i mają wyrobione normy na cały tydzień

Neigbour pisze:Dlateog trzeba ich przycisnąć aby robili rutynowe patrole. No bo ileż można dzwonić...jeden dostanie mandat to staje następny... zreszta dla nich to czysty zysk - przejadą raz przez osiedle i mają wyrobione normy na cały tydzień
Pewnie gdzieś się już przeszli i dlatego tu im się nie chce...
Zamiast skarg proponuję pisanie maili do gazet w stylu "SM nie chce do nas przyjeżdżać, piraci drogowi czują się bezkarnie" - zbliżają się w końcu wybory.
w e-kartotece pojawiła się możliwość głosowania na uchwałę porządkującą nieco ruch i parkowanie od północnej strony Orlińskiego 10. W kontekście między innymi tego, że powstało nieopodal (na Orlińskiego w stronę Medweckiego) wiele miejsc postojowych, gorąco zachęcam do głosowania na opcję "ZA" 
pozdrawiam

pozdrawiam
Super - może sie w koncu to troche uprządkuje. Ostatnio samochody zaczynaja nawet zastawiac wjazd do garazu.
To jeszcze indentyfikatory na miejsca postojowe na naszej dzialce i bedzie GIT.
To jeszcze indentyfikatory na miejsca postojowe na naszej dzialce i bedzie GIT.
Wróć do „Orlińskiego 10 (etap V) – forum mieszkańców budynku”