Uchwała 11/2018 w sprawie wyrażenia zgody na sprzedaż alkoholi w lokalu usługowym U4 - Avia 3

Forum dla osób, które zamieszkają w budynku Avia 3 budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach.
Jaroslav

Re: Uchwała 11/2018 w sprawie wyrażenia zgody na sprzedaż alkoholi w lokalu usługowym U4 - Avia 3

Postautor: Jaroslav » 21 kwie 2020, 1:30

Ewa09 pisze:zgoda, nikt za firmą płakał nie będzie, ale jak się zorganizować przy takiej liczbie mieszkańców do zmiany zarządcy? tak, to jest czasochłonne i wymaga zachodu, ale może ktoś jest chętny, żeby wspólnie ogarnąć sprawę? (wspólnie mam na myśli: zbierzmy się w kilka osób, m. in. mogłabym to być ja)
bo mnie krew zalewa na bezczynność tego zarządcy, na wiecznie zepsute drzwi, które nawet jak są naprawione, to nie działają właściwie, na temat tego nieszczęsnego sklepu, co do którego rzeczywiście, jeśli nie przeczytaliśmy uchwały to trochę z własnej winy zostaliśmy zrobieni w bambuko, i całej masy innych tematów.
a odpowiedzi pana Kopackiego pozostawiają wiele do życzenia. najwygodniej jest olać mieszkańca i sprawę, z którą pisze, bo łaska budimexu. a to przypadkiem nie on jest od tego, żeby nam tą łaskę wywalczyć? kto ma to zrobić?

Da się ale trzeba pare zorganizowanych osób. Orlinskiego 3 i 5 odwołał zarządcę i wprowadziło zarząd właścicielski. To pierwszy punkt. Ja jestem za I mogę się zaangażować.

Ewa09

Re: Uchwała 11/2018 w sprawie wyrażenia zgody na sprzedaż alkoholi w lokalu usługowym U4 - Avia 3

Postautor: Ewa09 » 28 kwie 2020, 12:25

Jaroslav pisze:[...]

Da się ale trzeba pare zorganizowanych osób. Orlinskiego 3 i 5 odwołał zarządcę i wprowadziło zarząd właścicielski. To pierwszy punkt. Ja jestem za I mogę się zaangażować.

Nie mogę napisać prywatnej wiadomości, żeby się z Panem skontaktować :/

Gdyby ktoś tu jeszcze zaglądał i miał ochotę pomyśleć wspólnie jak poprawić jakość zarządzania blokiem to moglibyśmy działać.

dexter

Postautor: dexter » 29 kwie 2020, 8:22

Jeśli chodzi o sklep to nie wiem czemu chcecie jego likwidacji?? Mają szeroki asortyment świeżych warzyw i owoców dobrej jakości, zioła, kwiaty i towary nietypowe typu kiełki których nigdzie na osiedlu nie kupicie, moim zdaniem to bardzo dobry punkt i często tam robię zakupy. Czy sam alkohol stanowi problem? Chyba nie większy niż w Żabce. Lepszy sklep niż jakaś smażalnia czy bar - to bardziej uciążliwe sąsiedztwo ;)
Natomiast kwestia naszego zarządcy to już inna sprawa - może jakieś zebranie w hali garażowej osób które chcą i mogą coś podziałać w celu jego zmiany ? Oczywiście z zachowaniem wszelkich środków ostrożności:)

Ewa09

Postautor: Ewa09 » 29 kwie 2020, 9:15

dexter

jestem jak najbardziej za spotkaniem.

mi już nawet nie chodzi o likwidację sklepu, niech sobie jest jak już jest. zobaczymy czy się utrzyma, też czasem zaglądam, choć ceny mają kosmiczne ;)

bardziej mi chodzi o pomyślenie czy i jak zmienić zarządcę, bo bierność obecnego to jest jakiś dramat.

dexter

Postautor: dexter » 29 kwie 2020, 12:29

Zarządca do wymiany - uchwała o montażu monitoringu była uchwalona 25.04.2018 roku - mijają 2 lata a nam nawet nie przedstawiono ofert :evil:

Ewa09

Postautor: Ewa09 » 29 kwie 2020, 17:48

zajrzałam do tematu Grupy Aktywnych Mieszkańców, tam jest wypunktowanych parę rzeczy, które na ostatnim spotkaniu były poruszane (m. in. monitoring i wymiana zarządcy).

nie mogę pisać prywatnych wiadomości, nie wiem czemu...

jakiś termin po majówce? dexter, brałeś udział we wcześniejszych spotkaniach?

mordredo

Postautor: mordredo » 29 kwie 2020, 18:14

@ Ewa09 napisz prośbę o odblokowanie w tym topicu viewtopic.php?f=58&t=658&start=40

Ewa09

Postautor: Ewa09 » 30 kwie 2020, 17:46

mordredo pisze:@ Ewa09 napisz prośbę o odblokowanie w tym topicu viewtopic.php?f=58&t=658&start=40

o, dziękuję! :)

Agnestia

Postautor: Agnestia » 08 maja 2020, 18:22

dexter pisze:Jeśli chodzi o sklep to nie wiem czemu chcecie jego likwidacji?? Mają szeroki asortyment świeżych warzyw i owoców dobrej jakości, zioła, kwiaty i towary nietypowe typu kiełki których nigdzie na osiedlu nie kupicie, moim zdaniem to bardzo dobry punkt i często tam robię zakupy. Czy sam alkohol stanowi problem? Chyba nie większy niż w Żabce. Lepszy sklep niż jakaś smażalnia czy bar - to bardziej uciążliwe sąsiedztwo ;)
Natomiast kwestia naszego zarządcy to już inna sprawa - może jakieś zebranie w hali garażowej osób które chcą i mogą coś podziałać w celu jego zmiany ? Oczywiście z zachowaniem wszelkich środków ostrożności:)

Likwidować nikt nie chce, ale niestety ten sklep robi syf poza lokalem i tu jest problem. Ceny i to co chce sprzedawać to jego sprawa, ale nie może wstawiać palet z kwiatami, przez pół dnia w przejściu trzymać kartonów po produktach, które finalnie walają się po ulicy. Czy ten nieszczęsny czerwony kosz Algida, który powinen być wewnątrz lokalu - wizualnie koszmar! :lol:

Też jestem za spotkaniem, bo na oficjalne zebranie nie mamy na co liczyć. Może zamiast hali garażowej, nasz dziedziniec? Musimy też pamiętać, że bez rozliczenia rocznego nie jesteśmy w stanie sprawdzić działalności i rozrzutności Zarządcy. Jakieś propozycje terminu?

Btw od 04.05 Zarządca już powinien pracować normalnie ;)

Nokian

Postautor: Nokian » 08 maja 2020, 19:36

Zgadza się. Syf przed tym lokalem jest ogromny. To nie jest jego prywatny folwark. Do tego szyby obklejone papierowymi reklamami. To fatalnie wygląda.

Wróć do „Avia 3 (etap V) - forum mieszkańców budynku”